Rundvisning i særudstillingen "BREAKING NEWS – pressebilleder fra 1864".

BreakingNewsAnnonceSærudstillingen "BREAKING NEWS – pressebilleder fra 1864" åbnede på Sønderborg Slot sidst i juni, og mange af Historisk Samfund for Als og Sundeveds medlemmer har sikkert allerede været en tur gennem den spændende samling af samtidens pressebilleder.

Nu bliver der imidlertid mulighed for en guidet tur gennem særudstillingen, idet museumsinspektør Axel Johnsen viser rundt i udstillingen og fortæller om udvalgte billeder ONS 27 JAN kl. 19:30

Udstillingen består af en stor samling af xylografier, der fortæller sider af krigen 1864, som vi normalt ikke hører om, nemlig perspektivet  fra Berlin, London og Paris. Den komplette samling af ca. 450 danske og udenlandske xylografier blev i 2014 købt af museet med støtte fra Historisk Samfund for Als og Sundeved.

Der er tale om "breaking news" med op til to ugers forsinkelse: Tegningerne fra krigsskuepladsen skulle fragtes med jernbane og postrute til Berlin, London eller Rom, hvor xylografer sad klar til at omarbejde tegningerne til træsnit til brug i dagens avis.

Udstillingen følger på en gang krigens udvikling og minder os om, at krigen 1864 blev fulgt opmærksomt fra det store udland.

Særudstillingen vil være tilgængelig indtil SØN 28 FEB 2016.

 {flike id=344}