Udflugter og ture i 2013

Igen i år er der planer om fire ture og udflugter for medlemmerne af Historisk Samfund for Als og Sundeved.

2012 var det første år med fire ture i årets løb. Ud over de traditionelle to hel- eller halvdagsture og en store tur over flere dage var der også en kortere tur med et par overnatninger. Sådan er planerne også for i år.

Ikke alle turene er planlagt i alle detaljer endnu, men turudvalgene kan oplyse tidspunkter og rejsemål, så medlemmerne kan begynde at overveje deres deltagelse i turene og få skrevet dem ind i kalenderen.

celleÅrets første tur bliver en 3-dages bustur til Celle med start TIR 28 MAJ. På turen ned bliver der gjort holdt i Lüneburg med besøg på Saltmuseet og i Uelzen med den særprægede jernbanestation udsmykket af Hundertwasser.

I Celle bliver der en omvisning i bymidten med besøg i kirken, hvor den forskudte dronning Caroline Mathilde er begravet, og en rundvisning på det hertugelige slot. Men der er også afsat tid til at se på byen på egen hånd. På vejen hjem bliver der ophold i Lauenborg og i Lübeck, hvor der også bliver rundvisning og tid til at se på byen på egen hånd.

 

heleneHeldagturen LØR 22 JUN hedder "Med hjuldamperen Helene på Haderslev Fjord". Inden sejladsen fra Årøsund til Haderslev er der bl.a. besøg på Haderslev Museum, hvor overinspektør Lennart Madsen vil fortælle om arkæologernes arbejde og seneste fund. Der er også ophold ved Starup Kirke og ved resterne af forsvarsstillinger fra Første Verdenskrig ved Årøsund. På vejen hjem er der ophold ved den genskabte Slivsø ved Hoptrup.

 

amsterdamDen store bustur over seks dage går til Amsterdam og Bruxelles. Turen starter MAN 19 AUG med hjemkomst LØR 24 AUG. Der er to overnatninger i Amsterdam og tre i Bruxelles. I begge storbyer er der arrangeret en lang række besøg og aktiviteter så som kanalrundfart, museumsbesøg hos Rembrandt og van Gogh, besøg i EU-parlamentet og på slagmarken ved Waterloo. Men der er også afsat tid til ture på egen hånd. Turen gennemføres i en komfortabel luxusbus med alle faciliteter, og hotellerne er 4-stjernede og centralt beliggende.  Turen koster 5.850,- kr. pr. person med halvpension og alle entreer betalt. Der er tilmelding til turen TOR 25 APR kl. 10:00 til 14:00.

FreilichtmuseumÅrets sidste udflugt er en heldagstur LØR 7 SEP til området ved Kiel. I Laboe er der besøg ved marinemindesmærket og på det tekniske museum i forbindelse med ubåden U995, og i Molfsee er der rundvisning i Nordtysklands største friluftsmuseum "Schleswig-Holsteinisches Freilichtmuseum" med mere end 70 bevaringværdige bygninger - bl.a. den gamle degnegård fra Kværs.

Der er som nævnt detaljer, der endnu ikke er på plads i forbindelse med afviklingen af turene, men yderligere oplysninger om priser, om tilmelding og om detaljer om rejsemål vil følge senere.

Turene vil blive annoncerede i god tid i Sønderborg Ugeavis og her på hsaos.dk.

{flike id=233}