Årbogen for 2013 er lige på trapperne

Årbogen for 2013 om mindesmærker og gravpladser efter krigene i 1848 til 1851 og især efter krigen i 1864 skulle gerne nå ud til alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved inden jul.

aarbog2013

I løbet af uge 50 kommer bøgerne tilbage efter indbinding i Leipzig - det er ikke længere muligt at få bøger bundet ind her i Danmark! - hvorefter bestyrelsens medlemmer straks samles på Sønderborg Slot for at pakke  bøgerne i kuverter, satte labels på og sorterede bøgerne ud til de forskellige lokalområder. Umiddelbart herefter bliver bogstakkene kørt ud til de spejdergrupper og lokalhistoriske foreninger, som hurtigst muligt omdeler årbøgerne til medlemmerne.

Medlemmer med adresse andre steder end på Als eller Sundeved vil få bøgerne tilsendt med posten.

Årbogen hedder "De Slesvigske Krige i kulturlandskabet i Sønderjylland". Den udgives som en del af markeringen af 150-året for krigen i 1864, men for fuldstændighedens skyld er også mindesmærkerne fra den første slesvigskebeskrevet i bogen.

Bogens tekst er skrevet af museumsinspektør Inge Adriansen. Teksten er suppleret med farvefotos taget af de lokale medhjælpere, Holger Jørgensen og Verner Meier. Desuden har Nationalmuseets fotograf,  Roberto Fortuna taget 32 helsides billeder til bogen. Indlagt i bogen er en CD med et søgbart register over samtlige 486 krigsmindesmærker i Sønderjylland med beskrivelser, fotos og GPS-koordinater.

Bogen bliver præsenteret for offentligheden ved et arrangement i foredragssalen på Sønderborg ONS 11 DEC kl. 14:30. Her er alle interesserede velkomne!
 
{flike id=276}