Slut for tilmelding til Föhr-turen

Så er det slut - næsten - for tilmelding til den tidligere annoncerede heldagstur til Föhr LØR 14 JUN.

Alle 52 pladser i bussen er nu optaget, men fra tidligere ture ved vi, at der kan ske frameldinger inden turen. Derfor har vi lavet en venteliste, hvor der er masser af plads!

 

Indhold:

Sommerudflugten starter fra P-pladsen ved Sønderborg Slot allerede kl. 07:30 og går direkte til Dagebüll, hvorfra færgen til Wyk på Föhr afgår 09:40. Sejladsen gennem vadehavet med halliger og øer tager ca. 45 minutter. Ankommet til færgehavnen i Wyk går vi i samlet flok de ca. 800 meter op til Vyk Danske Skole, hvor skoleleder Anders Marcussen vil fortælle om at drive dansk skole i frisiske omgivelser.

Herefter er det ved at være tid til frokost og de medbragte madpakker. Hvis vejret er dårligt, deler vi os i to hold, så det ene hold spiser madpakkerne på skolen, mens det andet hold besøger det fine, lille lokalhistoriske museum - Dr. Carl Haeberlin Friesen-Museum - der ligger lige i nærheden af skolen. Hvis vejret er så godt, at vi kan sidde ude, spiser vi sammen og går derefter sammen hen på museet.

museum

Efter besøget på Dr. Carl Haeberlin Friesen-Museum bliver vi hentet af en lokal bus, som fører os øen rundt på en grundig "Inselrundfahrt". Vi kommer igennem de fleste af de små landsbyer med et helt overvældende antal rødstenshuse med stråtag. Undervejs gør vi stop ved diget og ved den imponerende St. Johannis Kirke - også kaldet Der Friesendom.

friesendom

Tilbage i Wyk bliver det tid til en slendretur i de gamle gader inden færgeafgang 16:30. Der er ikke inkluderet kaffe i billetprisen, men vi kan henvise til en hyggelig café med billig kaffe med kage, og hvor der kan betales med danske penge. Eventuelle andre indkøb på Föhr må forventes at skulle betales med Euro.

straatag

På færgen tilbage bliver der serveret en portion suppe, så vi ikke kommer alt for udhungrede tilbage. For vi er først tilbage ved Sønderborg Slot ca. 19;30.

Pris:

Prisen for årets sommerudflugt er 500,- kr. pr. person. Betalingen opkræves i bussen.  Prisen inkluderer færge, bus, entreer, guide og suppe på færgen hjem, men ikke frokost! Så husk endelig madpakken! Og passet!

Tilmelding:

Tilmeldingen kan ske på telefon 74 41 55 80 eller på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. allersenest ONS 28 MAJ.

Informationer:

Der er mange oplysninger at finde på Internettet om de steder, vi skal besøge på turen. Et par oplagte steder at forberede turen kunne være det flotte websted med alt om Föhr for turisterne, Föhr - Friesische KaribikFriesen Museum, eller Der Friesendom - die Kirche St. Johannis.