Fra Fjendskab til Forsoning - foredrag TOR 9 APR

frafjendskabtilforsoning

Den vandreudstilling om 200 års grænselandshistorie, som museet på Sønderborg Slot lavede sidste år på Folketingets bestilling i forbindelse med markeringen af 150-året for krigen i 1864, er nu tilbage på Sønderborg Slot, hvor den bliver vist indtil udgangen af maj måned.

Udstillingen har i det forløbne år været vist i syv europæiske byer, bl.a. Berlin, Kiel, Bruxelles og København.

I forbindelse med åbningen af udstillingen på Sønderborg Slot holder overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen et foredraget med samme titel som udstillingen - Fra fjendskab til forsoning.

Foredraget finder sted TOR 9 APR kl. 19:30 på Sønderborg Slot.

carstenporskrograsmussenCarsten Porskrog vil fortælle om 200 års grænselandshistorie fra de nationale konflikters begyndelse over de slesvigske krige og tiden under tysk styre til genforening, mindretalsordninger og nutidens åbne grænser. Det bliver historier om hvordan skellet mellem dansk og tysk opstod i grænselandet og om alle de konflikter og fortrædeligheder, de nationale spændinger medførte indtil de helt afgørende mindretalsordninger efter Anden Verdenskrig og til nutidens samarbejde mellem danske og tyske.

Der er gratis adgang til foredraget og til den samtidige officielle åbning af vandreudstillingen med taler af Museum Sønderjyllands formand, Jens Møller og af byrådsmedlem Peter Jørgensen fra Sønderborg.

{flike id=326}