Her er du : Forsiden Udflugter
 
Udflugter
Bustur til Gotland fra 25. til 30. august 2017 PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 25. januar 2017 21:19

Så er det tiden for tilmelding til den tidligere annoncerede bustur over 6 dage til


Gotland

25 AUG - 30 AUG

Visbymur

Prisen for turen er 7.500,- pr. person i dobbeltværelse inkl. halvpension. Tillæg for enkeltværelse er 1.800 kr.

Tilmelding til turen sker tidligst fra FRE 3 FEB ved henvendelse til Henning Jepsen på 20 14 11 57 eller på mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med oplysning om navn, adresse, telefonnummer, medlemsnummer og fødselsdato og - år for hver deltager. Medlemsnummer står på den netop udsendte opkrævning til kontingent for 2017.

- - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Få steder er så rige på historie og kultur som Gotland - gudernes land. I vikingetiden og i den ældre middelalder var øen næsten selvstændig, og dens bønder drev omfattende handel i hele Østersøområdet. Den rigdom, det bragte til øen, kan man stadig se spor af i form af skibssætninger, billedsten, fantastiske middelalderkirker og en række stenhuse. Især kirkerne er utrolige – med mægtige kor, knejsende tårne og enestående skulpturer.

Fra 1200-tallet kom byen Visby til at betyde mere og mere. Den blev hansestad, omgivet med en mægtig bymur og udstyret med store kirker og imponerende købmandshuse. I 1361 erobrede Valdemar Atterdag øen. Han mistede den snart igen, men få år senere satte danskerne sig igen fast på øen og med visse afbrydelser var den under dansk styre til 1645.

Overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen er guide på turen.

Turen er arrangeret i samarbejde med Panter Rejser.

 

 Program for turen

FRE 25 AUG: Oskarshamn - Visby
KristiandstadkirkenEfter opsamling fra parkeringspladsen ved Sønderborg Slot kører vi med bussen via Øresundsbroen til Kristianstad med frokostpause undervejs. Husk madpakken!

Med passende pauser kører vi gennem Skåne til Kristianstad, hvor vi gør et hold for at se nærmere på byen og især på den pragtulde kirke, som er opført under Christian IV. Herefter  fortsætter rejsen til Oskarshamn. Med færgen sejler vi til Visby på Gotland, hvor vi ankommer til Clarion Hotel Wisby over midnat.

LØR 26 AUG: Visby
visbygadeDen dag skal vi se nærmere på Visby. Vi skal opleve de smalle og stejle stræder og gyder med roser og eksotiske planter som figen, valnød og platantræer og en lang række stenhuse fra middelalderen.

Om formiddagen besøger vi det meget fine museum, som især er kendt for billedsten fra vikingetiden. Om eftermiddagen besøger vi nogle af de mange kirkeruiner, som byen stadig er så rig på.

SØN 27 AUG: Historiske Gotland
romaklosterUdflugten om søndagen går sydpå gennem løvskov og gotlandsk hede med mange forvredne træer. Vi besøger først Roma Klosterruin, hvor vi ser resterne af det storslåede kloster fra 1163. Herefter besøger vi Torsburgen, der er en stor indlandsklint med et 1,2km2 plateau 70m over havets overflade. Der bliver mulighed for selv at købe frokost.

Vi ser Katthämmersvik og kirkerne i Gammelgarn og Fröjel, der er yderst interessante. Efter en spændende dag kører vi retur til Visby.

MAN 28 AUG: Nordøen
bungemuseetDagens udflugt starter lidt uden for Visby, hvor vi besøger ”Stora Hästnäs”, der er en af de bedst bevarede stenhuse fra Middelalderen på Gotland. Herfra går turen til Tingstäde og Lärbro kirker, inden der er tid til egen frokost.

Herefter skal vi besøge Bungemuseet, der er et interessant frilandsmuseum, hvor vi går på opdagelse i et par timer. Tilbage kører vi langs kysten i den barske natur, hvor vi oplever de søjleagtige klipper, Raukerne, med deres utrolige former, og hvor man føler sig hensat til en helt anden verden.

TIR 29 AUG: Visby - Kalmar
visbydomOm tirsdagen er der tid på egen hånd til at se det sidste af Visby.

Rejselederen vil lave en udflugt langs Visbys fantastiske bymur, som er Nordens største bygningsværk fra middelalderen, og senere et besøg i domkirken.

Der er så nogle timer på egen hånd, inden vi midt på eftermiddag sejler fra Visby til Oskarshamn. Herfra kører vi langs kysten til Kalmar og til vores hotel centralt i byen.

ONS 30 AUG: Kalmar - Hjemrejse
kalmardomkirkeFormiddagens besøg går til Kalmar Domkirke fra 1660. Den er bygget i romersk barok. Vi ser også Kalmar Slot, stedet hvor Margrethe d. 1. gennemførte sammenlægningen af de nordiske lande under betegnelsen Kalmarunionen. Det nuværende slot er mest fra renæssancen og rummer en række meget fine rum.

Efter frokost begynder vi vores hjemrejse, og via Øresundsbroen og Storebælt er vi hjemme i Sønderborg sidst på dagen.

 

visbykort

 

Praktiske oplysninger

Hotel
hotelletVi skal bo på det fire-stjernede hotel Clarion Hotel Wisby. Dette charmerende hotel ligger i Visbys middelalderlige centrum - kun 400 m fra Gotlands færgeterminal. Hotellet byder på hvælvede lofter fra det 13. århundrede, en bar med glastag samt værelser med gratis internet via kabel.

Samtlige værelser på Clarion Hotel Wisby har aircondition, TV med flere kanaler og en minibar. Der er fra værelserne udsigt over gaden, til den indre gårdhave eller over havet. Værelserne er alle indrettet i en lys og traditionel stil.

Læs mere om hotellet lige her link

Inkluderet i prisen
• Kørsel i moderne 4-stjernet turistbus
• Overfart Oskarshamm – Visby t/r
• Bussen er bemandet med dygtig og rutineret chauffør
• Alle regler om køre- og hviletid overholdes
• Kaffe med rundstykke på udrejsedagen
• 4 overnatninger på det 4-stjernede Clarion Hotel Visby
• 1 x overnatning på hjemrejsen på First Hotel Witt i Kalmar
• 5 x middag/buffet
• 5 x morgenbuffet
• Buskørsel i forbindelse med udflugter
• Broafgift til Storebælts- og Øresundsbroen
• Entre til Bungemuseet og Kalmar Slot
• Skat, moms, parkeringsafgifter og bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen
Frokoster, drikkevarer, øvrige entréer etc.
På afrejsedagen medbringes madpakke til et frokoststop undervejs.

Betaling
Panter Rejser fremsender rejsebevis med oplysninger om depositum 800,- kr. der betales inden 8 dage efter modtagelse af rejsebeviset. Restbeløbet betales senest 42 dage før afrejsen.

Yderligere oplysninger
Panter Rejser anbefaler, at man tegner afbestillings- og rejseforsikring, der kan bestilles hos Panter Rejser (Europæiske Rejseforsikring) eller hos eget forsikringsselskab.
Panter Rejser tager forbehold for eventuelle nødvendige ændringer i programmet.
Panter Rejser er teknisk arrangør og medlem af Rejsegarantifonden nr. 1524.
Panter Rejsers generelle bestemmelser er gældende.
Rejsebevis sendes gratis pr. mail, postforsendelse kr. 50,-
Læs selv mere om Panter Rejser lige her link

Eventuelle spørgsmål besvares ved henvendelse til Henning Jepsen på telefon 20 14 11 57 eller med en mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

Den annoncerede heldagstur til Christiansfeld og Haderslev
bliver afviklet
LØR 24 JUN
og ikke som tidligere oplyst
LØR 17 JUN.

Senest opdateret: Tirsdag, 06. juni 2017 21:06
 
Billeder fra turen til Kongernes Jelling PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 20. juni 2016 22:12

Billedserien fortæller om sommerudflugten til Kongernes Jelling LØR 18 JUN 2016.

26  JMA4138 640a

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har stillet sine meget flotte billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

De første billeder i serien er fra Skibet Kirke, hvor sognepræsten, Ulrik Overgaard viser rundt. De følgende billeder er fra Jelling Monumenterne og fra oplevelsescenteret Kongernes Jelling med udsigt over hele området. Den nye runesten på seriens sidste billeder er udført af kunstneren Erik Sandquist i 2005.

Billedserien om Jelling-turen kan findes lige her link

 

Senest opdateret: Tirsdag, 06. juni 2017 21:06
 
Billeder fra turen til Middelalderens Sjælland PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Søndag, 12. juni 2016 16:26

Sjaelland16 JMA3884 640Nu er der fremlagt en lille billedserie om turen til Middelalderens Sjælland i dagene SØN 22 MAJ til TIR 24 MAJ 2016.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har stillet sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download.

Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er slet ikke egnede til download og / eller udskrivning.

Billedserien fra Sjællandsturen kan findes lige her link

Senest opdateret: Tirsdag, 06. juni 2017 21:05
 
Billeder fra turen til Kongeågrænsen PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Fredag, 26. juni 2015 23:18

3133 150Så er der en lille billedserie fra sommerudflugten LØR 13 JUN 15 langs den grænse, der blev resultatet af krigen i 1864 - Kongeågrænsen.

Vejret var ikke det allerbedste, og det meste af dagen tilbragte vi i bussen på turen fra Hvidding og Vester Vedsted og langs Kongeåen til Genforeningsmuseet ved Christiansfeld.

Derfor var det begrænset, hvor meget der blev fotograferet undervejs. Men to af deltagerne på turen - Jens Madsen og Holger Jørgensen - har stillet deres billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

Fotografierne i serien er forsøgt arrangeret i kronologisk orden efter optagelsestidspunktet. Det er muligt at se billederne enkeltvis eller som en fortløbende dias-serie.

Fotoserien viser glimt fra de steder, vi gjorde holdt undervejs - fra Hvidding-Vedsted jernbanestation fra 1887, hvor der nu er statshospital, fra Skibelund Krat med de mange mindesten, fra frokosten i Herregårdskælderen på Sønderskovgård, fra Skamlingsbanken og fra Genforeningsmuseet over for Den gamle Grænsekro, hvor vi fik eftermiddagskaffen.

Billedserien fra Kongeåturen findes lige her link

Senest opdateret: Mandag, 20. juni 2016 22:11
 
Billeder fra turen til Rom PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Torsdag, 25. juni 2015 22:55

039 Rom2015Så er der en serie billeder fra turen til Rom i dagene 26 MAJ til 2 JUN 2015 til gennemsyn for alle interesserede.

Billedserien er sammensat af flere af de fotograferende turdeltageres billeder. Bridget Semak, Iver og Annegrete Dall, Jens Madsen, Leif Louring-Andersen og Søren Andersen har alle været villige til at dele deres billeder med de øvrige turdeltagere.

Det blev en samling på over 500 meget flotte billeder, som nu ligger til grund for denne udvalgte serie. Alle de fem fotografers billeder er blandet sammen i et forsøg på at sætte billederne ind i kronologisk orden. Udvælgelseskriteriet har været, at der skal være deltagere fra turen med på billedet ud fra den betragtning, at billeder af de mange seværdigheder kan være tilgængelige så mange andre stedet på nettet.

Det er således blevet en serie på 105 udvalgte billeder til  fremlæggelse på webstedet til frit gennemsyn for alle interesserede og til eventuel download. Dog er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

Billedserien fra Rom kan findes lige her link

Senest opdateret: Mandag, 20. juni 2016 22:11
 
Side 1 af 2