Her er du : Forsiden Oplysninger
 
Oplysninger
Rundvisning på Sønderborg Slot PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Torsdag, 12. oktober 2017 17:30

I skolernes efterårsferie er der to daglige rundvisninger på Sønderborg Slot.

Den ene har overskriften Slottets historie. Den finder sted fra MAN 16 OKT til FRE 20 OKT hver dag klokken 11:00.

Den anden rundvisning finder sted under overskriften  Inspektørens favoritter. Den finder sted dagligt fra MAN 16 OKT til TOR 19 OKT klokken 14:00. Der er altså ingen rundvisning fredag eftermiddag!

renerasmussen

 Selve rundvisningerne er gratis, men der betales normal entré for at komme ind på museet.

... men medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved betaler jo ikke entré.

Senest opdateret: Torsdag, 12. oktober 2017 17:43
 
Erhvervslivet i Sønderjylland 1840-1940 PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Tirsdag, 05. september 2017 20:01

Sønderborg Folkeuniversitet har arrangeret en foredragsrække i november om

Erhvervslivet i Sønderjylland 1840-1940

Det sønderjyske erhvervsliv har sin særlige historie. De skiftende tilhørsforhold mellem hertugdømmet Slesvig, Preussen og Danmark gav de sønderjyske erhvervsdrivende anderledes vilkår end andre steder. En verdenskrig satte også sine spor. Ikke desto mindre spillede industrien her som andre steder i Europa en afgørende rolle i samfundets forandring.

Denne moderniseringsproces belyses i fire foredrag ved eksperter i Sønderjyllands økonomiske og sociale historie. Foredragsrækken indledes med et overblik og består derudover i udvalgte eksempler på en branche, en virksomhed og en foretager. Foredragene vil tage særligt hensyn til Als-Sundeved-området.

TOR 2 NOV: Sønderjysk erhvervshistorie 1840-1940 - et overblik v. områdeleder, dr.phil. Hans Schultz Hansen
TOR 9 NOV: En branche - jernstøberier og skibsværfter som industrialiseringens spydspids 1827-1914 v. Leif Hansen Nielsen
TOR 16 NOV: En virksomhed - Jürgensens farveri og klædefabrik i Gråsten 1835-1917 v. Lars N. Henningsen
TOR 23 NOV: En foretager - Jes Christiansens vej fra Staugaards Maskinfabrik i Ragebøl til Sønderjyllands Højspændingsværk i Aabenraa 1889-1962 v. Torben A. Vestergaard
 

jurgensensfarveri

Jürgensens farveri og klædefabrik i Gråsten ca. 1915

Alle fire foredrag varer fra 17:30 til 19:15 og de finder sted  på Alsion i Den Røde Boks.

Der er krav om tilmelding på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. . Holdet har nr. 2017019, og det koster 360,- kr. for alle fire foredrag.

Senest opdateret: Tirsdag, 05. september 2017 20:55
 
Sommerens orgelkoncerter 2017 PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Lørdag, 27. maj 2017 21:32

Museet på Sønderborg Slot arrangerer også denne sommer en række koncerter med det enestående renæssanceorgel i Dronning Dorotheas Kapel.

dorotheas-kapel

Det er nu attende år, disse sommerkoncerter arrangeres i samarbejde med både lokale og tilrejsende musikere.

Der er planlagt syv koncerter i løbet af sommeren. Alle koncerterne er eftermiddagskoncerter med start kl. 16:00, hvor også museets almindelige besøgende tilbydes en ekstra oplevelse.

Programmet for de syv koncerter ser således ud:

SØN 11 JUN
Kl. 16.00
Helge Granum
SØN 25 JUN
Kl. 16.00
Rut Elena Boyschau  og Anne Mette Balling, sopran
SØN 16 JUL
Kl. 16.00
Ulrik Spang-Hanssen
SØN 6 AUG
Kl. 16.00
Jørgen Kaad og sangere fra Broager Kirke
SØN 20 AUG
Kl. 16.00
Mogens Fangel Damm og Aabenraa Vokalensemble
TIR 3 SEP Kl. 16.00 Frank Laue med sangkvartet:
Liza Zaiko, Anne Agerskov, Keld Rysgaard og Frank Laue
SØN 17 SEP Kl. 16.00 Anne Agerskov med sangkvartet:
Liza Zaiko, Frank Laue, Keld Rysgaard og Anne Agerskov
rutelena         helge-granum
Rut-Elena Boyschau, Toftlund.
Organist ved Gråsten Slotskirke.
Helge Granum, Sønderborg.
Tidligere organist ved Sct. Marie Kirke.
franklaue MogensFangelDamm
Frank Laue, Egernsund.
Organist ved Dybbøl Kirke.
Mogens Fangel Damm, Aabenraa
Organist ved Sct. Jørgens Kirke
anneagerskov  jorgenkaad
Anne Agerskov, Sønderborg.
Organist ved Sct. Marie Kirke.

Jørgen Kaad, Broager
Organist ved Broager Kirke

UlrikSpang-Hanssen
Ulrik Spang-Hanssen, Assens
Professor på Det Jyske Musikkonservatorium

Folder med oversigt over både sommerens orgelkoncerter r i Dronning Dorotheas Kapel på Sønderborg Slot og sommerens ringridninger på Ringrendebanen ved Sønderborg Slot udleveres fra museumsbutikken på slottet, men den kan også hentes til egen udskrift lige her link

 

 

 

Senest opdateret: Lørdag, 27. maj 2017 22:32
 
Historisk ringridning ved Sønderborg Slot - 2017 PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Lørdag, 27. maj 2017 21:05

Igen i år arrangeres der sommeren igennem ringridning på den historiske ringrendebane ved Sønderborg Slot. Ringridningerne starter altid  kl. 17:00. Som de foregående år finder ringridningerne sted på tirsdage, men i år er der i forbindelse Spejdernes Lejr yderligere to ringridninger onsdag og torsdag.

ringridning01

Program :

TIR   4 JUL

TIR 11 JUL

TIR 18 JUL

TIR 25 JUL

ONS 26 JUL

TOR 27 JUL

TIR  1 AUG

TIR  8 AUG

 

 

 

Senest opdateret: Lørdag, 27. maj 2017 21:30
 
Vejledning i registrering i medlemssystemet PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 28. maj 2014 00:00

registrering07bAlle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved vil modtage et brev med posten om foreningens nye webbaserede medlemssystem.

Det nye system er anskaffet til styring af foreningens bogholderi og regnskab, men det skal også bruges til vedligeholdelse af foreningens medlemsliste og til kontingentbetalinger og til meddelelser direkte til foreningens medlemmer.

Systemet kan eventuelt udbygges til betaling for ture og udflugter og til køb af foreningens bøger, så det med tiden kan blive foreningens egentlige websted.

I det nye system foregår al kontakt med medlemmerne via email eller SMS, så det er meget vigtigt, at flest mulige medlemmer bliver registreret hurtigst muligt i det nye system for at få gavn af systemets forskellige funktioner.

Men det er vigtigt at understrege, at de medlemmer, der ikke har email eller slet ikke har en computer, ikke vil komme til at mærke nogen forskel. For dem vil kontakten til og fra foreningen foregå som hidtil med brevpost og girokort og annoncering i lokalpressen.

I det tilsendte brev er der en punkt-for-punkt gennemgang af, hvordan det enkelte medlem kan foretage den nødvendige indskrivning af egen mailadresse og eventuelt mobilnummer i det nye medlemssystem og kontrollere de oplysninger om navn og adresse, der allerede ligger i systemet

Der er brugt mange små, grå hjerneceller for at formulere denne gennemgang for bedst muligt at sikre, at misforståelser og fejl undgås og at utryghed og usikkerhed afværges.

Men skulle du alligevel have lidt usikkerhed tilbage, kan nedenstående illustrerede gennemgang af registreringen måske være til gavn for dig.

På foreningens hjemmeside på adressen www.hsaos.dk fører et klik på ”MedlemsSystem” til det nye system. Der er valgfrihed mellem to steder på webstedets forside - i menuen til venstre eller i feltet med velkomsten.

registrering01

Medlemssystemet har ikke helt samme opsætning og layout som foreningens nyværende websted, men det ligner da lidt.

I det blå felt til ”Log ind” bruger du det midlertidige Brugernavn og Kodeord, der er anført i det tilsendte brev og afslutter med et klik på den grønne knap med "Log ind".

registrering02

Du er nu inde på din helt egen side, som kun du har adgang til. I det blå felt med  ”Kontaktinformationer” kan du se systemets aktuelle oplysninger om dig.

registrering03

Et klik på knappen ”Ændre indstillinger” fører dig til den side, hvor du nu skal indskrive dit selvvalgte brugernavn og kodeord. Det er vigtigt, at du bruger et brugernavn og et kodeord, som du senere kan huske. Skriv eventuelt oplysningerne ned, for det er vist en almindelig erfaring, at kodeord har det med at forsvinde.

Skulle der være fejl eller mangler i oplysningerne om dit navn og din adresse, kan du rette disse oplysninger ved samme lejlighed.

registrering04

Længere nede på den samme side skal du nu indskrive din korrekte  emailadresse og eventuelt dit mobilnummer. Kontrollér for en sikkerheds skyld, at begge oplysninger nu også er helt rigtige!

Hvis du ikke ønsker at modtager SMS-beskeder fra foreningen, kan du udfylde Mobil-feltet med 00000000 (8 gange 0). Så er det tydeligt, at manglende oplysning om mobilnummer ikke skyldes en forglemmelse.

Afmærk med flueben i feltet ”Acceptér betingelser”. Betingelserne er foreningens vedtægter, som du jo nok allerede kender - eller som du kan læse efter et klik på "Betingelser".

Afslut din registrering med et klik på den grønne knap med ”Gem”. (Glemmer du at gemme, er al din umage med registreringen gået tabt!)

 registrering05

Du er nu på plads i det nye medlemssystem!

Men for en sikkerheds skyld kan du logge af igen ved efter et klik på den lille pil til højre for dit navn i skærmens øverste, højre hjørne at klikke på "Log af".

Skulle du glemme at logge af, vil systemet automatisk logge dig af, når du lukker din browser - så skaden er til at overse!

registrering06

Skulle du få problemer med registreringen i det nye medlemssystem eller har du spørgsmål om systemet, er du meget velkommen til at tage kontakt til et medlem af IT udvalget, som er

Ivan Skjoldager Tlf. 7443 1941 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Kristian Knutzen Tlf. 7443 4070 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Jens Verner Nielsen Tlf. 7441 5580 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Kirsten Todsen Tlf. 7445 3951 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

Senest opdateret: Mandag, 10. november 2014 21:54