Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Medlemmer skaffer medlemmer PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Fredag, 20. april 2018 21:10

ringeBestyrelsen i Historisk Samfund for Als og Sundeved har besluttet at iværksætte en kampagne for at øge medlemstallet  under mottoet ”Medlemmer skaffer medlemmer”.

Som ringe i vandet skulle omlysningerne om alle fordelene ved at være medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved gerne sprede sig.           

Det vil vi bede alle foreningens medlemmer og venner om at hjælpe med til ved at fortæller familie, venner, naboer om Historisk Samfund for Als og Sundeved. Vi har lavet en kort beskrivelse af foreningen og dens virksomhed med oplysninger om fordelene ved at være medlem af foreningen og støtte dens arbejde. Den info-skrivelse er sendt til alle medlemmer med mail, men kan også hentes lige her link

Vi vil bede dig om at videresende denne info-skrivelse til familie, venner, naboer og til hvem du ellers mener kunne have interesse i at blive medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved og derved opnå de fordele, som medlemskabet medfører.

Vi vil også bede dig om mundtligt at reklamere for foreningen, for ”mund til mund” metoden er langt den bedste.

Tak for hjælpen!

 
Bustur til de sønderjyske fodspor fra I VK i Belgien og Frankrig PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 09. april 2018 18:30

Så er planlægningen ved at være på plads til den tidligere annoncerede bustur over 7 dage til

De sønderjyske fodspor fra 1. Verdenskrig

i Holland, Belgien og Frankrig

FRE 24 AUG - TOR 30 AUG

 

vimyridgeSkyttegrave ved Vimy Ridge

Prisen for turen er 6.999,- pr. person i dobbeltværelse inkl. halvpension. Tillæg for enkeltværelse er 1.500,- kr.

Oplysninger om tilmelding følger senere.

- - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Turen er arrangeret, fordi Historisk Samfund for Als og Sundeved på denne måde gerne vil være med til at markere afslutningen på Første Verdenskrig for 100 år siden. 
 
Turen er arrangeret som en rundtur til de kendte slagmarker med særligt henblik på de steder i Belgien og Frankring, hvor de sønderjyske regimenter fra Sønderborg og Haderslev deltog. Der vil derfor blive overnattet på fire forskellige hoteller undervejs, alle med eget bad og toilet.
 
Turen går over Belgien med slagmarkerne ved Liège ved Maas-floden og videre til de franske slagmarker, kirkegårde og museer ved Mons. Somme, Ypres og flere andre, knap så kendte besøgssteder. På hjemvejen går turen gennem Holland over Arnhem, der blev voldsomt ødelagt under Anden Verdenskrig.
 
Jørgen Flintholm Hansen fra Dragør er rejseleder på turen.
 
Turen er arrangeret i samarbejde med Panter Rejser.

 

 Program for turen

FRE 24 AUG: Aachen - Liège - Mons
Kaserne AachenFra Sønderborg Slot forbi Hamburg til Aachen. Undervejs og i Aachen fortæller Jørgen Flintholm Hansen om starten på 1. verdenskrig og om angrebet på Belgien, der havde sit udgangspunkt i Aachen. Vi ser grænsen fra 1914, som ikke er den nuværende. Vi hører om kampene ved Liège  og får også fortællingen om de danske regimenters første tab. Efter et ophold fortsætter vi mod Mons i det vestlige Belgien. Rejselederen vil undervejs fortælle bl.a. om krigen mod den belgiske civilbefolkning og ”kampene” i Löwen (Lovain). Efter ankomst til hotellet er der indtjekning og fælles middag.

 

LØR 25 AUG: Nimy - Flesquières Tank Museum - Albert
FlesquièresTankMuseumEfter morgenmaden er dagens første stop ved Nimy broen, hvor de første sammenstød mellem regimenterne fra Sønderborg og Haderslev og englænderne fandt sted. Herfra videre til St. Symphorien kirkegården, hvor flere sønderjyder ligger begravet.
Vi fortsætter ind i Frankrig til Flesquières Tank Museum med skildring af slaget i efteråret 1917, hvor en bataljon fra Haderslev blev kørt over ende af 350 britiske kampvogne i den første masseindsats af kampvogne. Vi får god tid i det spændende, nye museum, der er åbnet i 2018. Efter museumsbesøget kører vi til vores hotel for de næste 2 nætter i Albert. Her venter middagen på os.

 SØN 26 AUG: Somme slagmarkerne - Thiepval -  Pozières
beaumontDenne dag skal vi besøge Somme slagmarkerne. Blandt andet Beaumont-Hamel parken, hvor et stykke ”front” med en særlig historie er bevaret. Vi ser Thiepval mindesmærket for 52.000 savnede engelske soldater, og kampene ved Pozières mellem danskere i australsk og i tysk uniform. Vi ser også Lochager Krateret, der blev dannet af en underjordisk sprængning på 60 tons trotyl.
Efter en spændende dag på slagmarkerne vender vi retur til vores hotel, hvor der vil være lidt tid på egen hånd inden den fælles middag venter.

MAN 27 AUG: Albert - Vimy Ridge - Giesseler Höhe - Fromelles, - Ypres/Ieper
vimysiteVi tjekker ud af hotellet efter morgenmaden til endnu en dag med spændende oplevelser. Første stop er Vimy Ridge med et bevaret stykke front med skyttegrave og underjordiske tunneller. Rejselederen vil fortælle om de danske regimenters kampe på Giesseler Höhe. Herefter kører vi til Fromelles, hvor der i 2008 blev fundet flere massegrave med australske soldater. Så her anlagdes en ny kirkegård, som vi også besøger. Vi besøger også museet her, der skildrer historien. Efter de spændende besøg kører vi til Ypres - eller Ieper, som den hedder i dag - hvor middagen venter på vores hotel.

TIR 28 AUG: Ypres - Langemark - Santuary Hill - Menin Gate
langemarkDagens mål er slagmarkerne i Flandern, hvor krigsgas blev anvendtfor første gang. Vi besøger den meget store tyske kirkegård i Langemark med 44.000 grave. Her er også et stort antal sønderjyder begravede. Vi ser også Santuary Hill, hvor der er velbevarede skyttegrave og et museum. Vi besøger også "Hill 60", som skiftede hænder et utal af gange gennem hele krigen. Om aftenen kl. 20 lyder ”Last Post” på sølvtrompeter inde i den store Menin Gate kolonnade i Ypres med navne på 54.000 engelske soldater. Hver aften siden 1928 har denne hyldest lydt til de engelske soldater, og vi er selvfølgelig på plads for at høre den.

ONS 29 AUG: Arnhem med Hartenstein Hotel Airborne Museum
HartensteinEfter morgenmaden kører vi mod Arnhem i Holland. Byen lå under 2.verdenskrig i frontlinjen for ”Operation Market Garden” i 1944. Byen blev nærmest total udslettet, og indbyggerne måtte flygte. Først efter befrielsen i maj 1945 kunne de vende tilbage til den ødelagte by. Vi besøger Hartenstein Hotel Airborne Museum, der skildrer kampene i september 1944, hvor faldskærmstropper blev kastet ned mellem Eindhoven og Arnhem. Meget specielt og meget interessant museum, der er indrettet i det hotel, der under kampene var hovedkvarter for den engelske faldskærmsdivision. Denne vores sidste aften sammen nyder vi en god middag på hotellet i centrum af byen.

TOR 30 AUG: Hjemrejse
SønderborgVi pakker bagagen i bussen for sidste gang og begynder vores hjemrejse. Vi
kører gennem Tyskland, forbi Bremen og Hamburg.

Vi er tilbage i Sønderborg sidst på eftermiddagen.

... og her er der jo også mange spor efter Første Verdenskrig

 

 

- - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Frieden-im-Schuetzengraben
Den lille fred  i den store krig

 

Praktiske oplysninger

Hoteller
Vi skal bo på fire forskellige hoteller i løbet af ugen. De er udvalgt ud fra programmets sammensætning. Alle værelser har eget bad og toilet. Forskelligartede værelser kan forekomme.

Der bliver en overnatning på Hotel Ibis Style La Louviereto overnatninger på Ibis Style Péronne-Assevillers, to overnatninger på Best Western Hotel Flanders Lodge, Ieper og en overnatning på Best Western Plus hotel Haarhuis, Arnhem

Inkluderet i prisen
• Kørsel i moderne 4* turistbus
• Bussen er bemandet med dygtig og rutineret chauffør
• Alle regler om køre- og hviletid overholdes
• Historiker Jørgen Flintholm Hansen er ekspert rejseleder
• Et rundstykke samt kaffe/te på udrejsedagen
• 1 overnatning på hotel Ibis Style La Louviere
• 2 overnatninger på hotel Ibis Style Péronne-Assevillers
• 2 overnatninger på Best Western Hotel Flanders Lodge, Ieper
• 1 overnatning på Best Western Plus hotel Haarhuis, Arnhem
• 6 x middag/buffet
• 6 x morgenbuffet
• Buskørsel i forbindelse med udflugter
• Entre til Flesquieres Tank museum og Fromelle (Musee de la Bataille)
• Entre til Santuary Wool/Hill 62 (Ypres/Ieper) og Hartensten Airborn Museum
• Skat, moms, parkeringsafgifter og bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen
Frokoster, drikkevarer, øvrige entréer etc.

Betaling
Panter Rejser fremsender rejsebevis med oplysninger om depositum på kr. 1.000,- , der betales inden 8 dage efter modtagelse af rejsebeviset. Restbeløbet betales senest 60 dage før afrejsen.

Yderligere oplysninger
Panter Rejser anbefaler, at man tegner afbestillings- og rejseforsikring, der kan bestilles hos Panter Rejser (Europæiske Rejseforsikring) eller hos eget forsikringsselskab.
Panter Rejser tager forbehold for eventuelle nødvendige ændringer i programmet.
Panter Rejser er teknisk arrangør og medlem af Rejsegarantifonden nr. 1524.
Panter Rejsers generelle bestemmelser er gældende.
Rejsebevis sendes gratis pr. mail, postforsendelse kr. 50,-
Læs selv mere om Panter Rejser lige her link

... og så er der bare så meget at få at vide om Første Verdenskrig på Museum Sønderjyllands "Den Store Krig 1914-1918"

Panter Rejsers folder med alle oplysninger om turen kan hentes er lige her link

Eventuelle spørgsmål besvares ved henvendelse til Henning Jepsen på 20 14 11 57 eller med mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. - eller ved at hente turbeskrivelsen lige her link

 

 
Atter en generalforsamling i god ro og orden PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 04. april 2018 16:15

logo til kuvertIgen i år var generalforsamlingen i Historisk Samfund for Als og Sundeved velbesøgt. Lige knap 100 medlemmer havde torsdag den 22. marts fundet vej til Menighedshuset i Østergade.

Efter formandens velkomst og fællessangen "Det er så køhnt, det er så dejle" blev Henning Steen Jensen foreslået af bestyrelsen som aftenens dirigent. Han blev valgt uden forslag om modkandidat. Dirigenten kunne konstatere, at generalforsamlingen var lovligt varslet i henhold til vedtægterne og dermed beslutningsdygtig.

Formanden Frede Tychsen indledte formandsberetningen med at konstatere, at 2017 havde været et godt år for foreningen, der sluttede året med 1422 medlemmer.

Formanden omtalte årets foredragsvirksomhed, der indledtes med de to sidste foredrag i foredragsrækken om Sønderborg Havn i samarbejde med Historisk Samfund for Sønderjylland - Sønderborg Afdeling. Den 15. marts fortalte overinspektør Mette Guldberg fra Esbjerg om havnen fra 1600 til 1800, og den 26. april fortalte Christian Bo Bojesen om Sønderborg Havn i Middelalderen.

Foredragsvirksomheden fortsatte i efteråret med yderligere to foredrag. Det første foredrag 14. november om Christian III og Dronning Dorothea knyttede sig til markeringen af Reformationen og blev holdt af museumsinspektør Carsten Porskrog Rasmussen. Det andet efterårs­foredrag 21. november var det første i rækken af tre foredrag i tilknytning til den nye årbog om historiemalerier på Sønderborg Slot. Det var museumsinspektør René Rasmussen, der fortalte om historiemalerier fra De Slesvigske Krige 1848- 1850 og 1864.

Formanden refererede hovedlinjerne i alle året foredrag og understregede, at alle var arrangeret i samarbejde med museet på Sønderborg Slot.

Formanden omtalte herefter indholdet af årets årbog ”Historien på væggen” med artikler om og fotogengivelser af 43 af de billeder, der hænger på Sønderborg Slot. Artiklerne er skrevet af Inge Adriansen, Axel Johnsen, Nikolaj Kirk Flyman, Maria Kræmer Hansen, René Rasmussen og Carsten Porskrog Rasmussen. Årbogen kan bruges som et opslagsværk og desuden som en vejleder ved en tur rundt på museet. Årbogen er som altid lavet i et samarbejde mellem museet og foreningen. Ansatte ved museet har skrevet artiklerne, og foreningen har betalt  fremstilling og udgivelse.

De to sidste foredrag i tilknytning til årbogen blev holdt i 2018. Den 1. februar fortalte Carsten Porskrog Rasmussen om malerierne af Christian II, og den 8. marts fortalte museumsinspektør Morten La Cour fra Aabenraa om historiemaleri som genre.

Formanden omtalte og kommenterede herefter årets tre ture og udflugter. Den første var turen over tre dage i maj til Lolland, Falster og Møn med 36 deltagere med Jytte Urban og Sigga Henriksen var turledere og med Tom Specht som guide. Heldagsturen til Christiansfeld og Haderslev den 24. juni havde 41 deltagere med Henning Ladefoged Sørensen, Jens Verner Nielsen og Poul Callesen som turledere. Den store tur over seks dage fra 25. til 31. august til Gotland havde 56 deltagere med Carsten Porskrog Rasmussen som guide og med Henning Jepsen og Frede Tychsen som turledere.

I 2018 er der planer om tre ture. En tur over tre dage til Odsherred fra 23. til 25. maj, en heldagstur til Sikringsstilling Nord den 16. juni og en tur over seks dage fra 25. til 31. august til Første Verdenskrigs slagmarker i Frankrig.

Formanden omtalte de tilskud til andres formidlings­virksomhed, der er ydet i 2017. Cathrinesminde Teglværksmuseum har modtaget et tilskud på 15.000,- kr. til en ny præsentationsfilm. Til Museet på Sønderborg Slot er der givet tilskud til køb af montre til 50.000,- kr. til nyerhvervede uniformer og et tilskud på på 25.000,- kr. til et læringsspil, en digital skattejagt med titlen ”MuseumsMysteriet”. Formanden forklarede, at der er et bytteforhold mellem forening og museum - foreningens medlemmer har gratis adgang til Sønderborg Slot og til Catrinesminde og som kompensation yder foreningen tilskud til museet afledt af foreningens formålsparagrafs formulering om, at foreningen skal støtte arbejdet på Sønderborg Slot.

Formanden orienterede om bestyrelsens planer om under overskriften ”Medlemmer skaffer medlemmer” at forsøge vende den igangværende udvikling med svagt vigende medlemstal ved bl.a at udarbejde en ny hvervefolder, der i digital form kan sendes til alle medlemmer med opfordring til at sende den videre til venner og bekendte og ved at medvirke i Kulturnatten i Sønderborg og ved andre lokale arrangementer og markedsdage.

Formanden omtalte den nye organisation pr. 1. januar 2018 af Museum Sønderjylland  med Henrik Harnow som direktør og udtrykte forventning om, at venneforeningernes forhold til museet ikke vil ændres væsentligt. Formanden understregede, at forholdet mellem forening og museum er ændret flere gang siden foreningens start i 1908 med navnet ”Altertumsverein, Verein zur Plege der Heimatkunde für Alsen und Sundewitt”, men at der altid har været et tæt samarbejde mellem museum og forening.

Formanden sluttede sin beretning med at takke for det gode samarbejde i det forløbne år. Der var en særlig tak til Carsten Porskrog Rasmussen, der nu får en ny rolle i den nye museumsorganisation, men til alt held fortsat skal være kontaktperson mellem Historisk Samfund for Als og Sundeved og Museum Sønderjylland. Der var tak til bestyrelsen for engageret arbejde og til Bjarne Andersen og til Hanne Thrane. Og endelig en tak til alle medlemmer for opbakning om Historisk Samfund for Als og Sundeved.

Beretningen blev godkendt uden spørgsmål eller kommentarer.

Kassereren Jens Verner Nielsen gennemgik det omdelte regnskab for 2017 ved at knytte uddybende kommentarer til de enkelte konti. Årets resultat blev et underskud på godt 18.000,- kr. mod de budgetterede 40.000,- kr. Regnskabet blev godkendt uden spørgsmål eller kommentarer.

Kassereren gennemgik derefter det opstillede budgetforslag for 2018 med et forventet overskud på 1.000,- kr, og det blev også godkendt uden spørgsmål eller kommentarer.

Dirigenten havde ved generalforsamlingens indledning oplyst, at der ikke var indkommet forslag til behandling på generalforsamlingen, så det dagsordenspunkt var hurtigt overstået.

De tre  bestyrelsesmedlemmer på valg var i år Henning Jepsen, Sigga Henriksen og Jytte Urban. De havde alle tre udtrykt villighed til at tage imod et forslag om genvalg og blev alle tre blev genvalgt uden forslag om modkandidater.

Også de tre suppleanter til bestyrelsen, Jette Knapp, Karin Kaad og Lisbeth Kistrup havde tilkendegivet villihed til at tage imod et forslag om genvalg, og de blev også alle tre genvalgt uden forslag om modkandidater.

Revisorerne Kirsten Todsen og Claus Kejser og revisorsuppleanten Hanne Thrane blev også genvalgt uden forslag om modkandidater.

Under punktet eventuelt fortalte Jytte Urban lidt om turen til Odsherred fra 23. til 25. maj og oplyste, at der stadig var ledige pladser i bussen.

Med dirigentens tak til forsamlingen for god ro og orden, og formandens tak til dirigenten for god styring var den egentlig generalforsamling afviklet i løbet af en halv time.

. . . o o o O o o o . . .

I forlængelse af generalforsamlingen fortalte overinspektør Carsten Porskrog Rasmussens  om årets arbejde på museet på Sønderborg Slot – Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot.

Carsten Porskrog indledte med at fortælle, at 2017 havde stået i forandringernes tegn med en helt ny struktur og omorganisering af Museum Sønderjylland. Men Carsten Porskrog mente ikke, at de besøgende på Sønderborg Slot ville mærke meget i det daglige til den nye organisation.

På Sønderborg Slot er der ikke indrettet nye rum eller lavet nye udstillinger i 2017, men der er sket en del opdateringer af og nyerhvervelser til de faste udstillinger. Der er bl.a. opstilling på vej af nyerhvervede generalsuniformer og af en minibiograf med 20 allerede producerede film om den sønderjyske historie. Der arbejdes fortsat på den nye permanente udstilling "Fra 1920 til 2019" med en ny midlertidigt ansat museumsinspektør som projektleder.

De guidede ture rundt i museets samlinger har været en stor succes, og Carsten Porskrog takkede de frivillige guider for deres medvirken.

Kurven for besøgstallet på museet gik op i 2017 bl.a. pga. besøg af ca. 4.000 børn og unge fra den store spejderlejr.

Museets medarbejdere er travlt beskæftigede med at svare på henvendelser og tage imod indleveringer. Arbejdet med de daglige opdateringer af www.denstorekrig1914-1918.dk har foreløbig resulteret i mere end 2 mill. sidevisninger.

Af nyerhvervelser til museet på Sønderborg Slot nævnte Carsten Porskrog specielt et brev med ikke bare Christian IIs underskrift, men også med hans dronning Elisabeths.

Medarbejdernes forskning har i 2017 bl.a. resulteret i årbogen ”Historien på væggen" ”, som medarbejderne også har lært nyt om ved at lave bogen. Inge Adriansen arbejdede på bogen til få dage før sin død i oktober efter mere end 45 års engageret virke for Sønderborg Slot. René Rasmussen er medforfatter af "Den sorte dag ved Moulin", der allerede har måttet genoptrykkes, Axel Johnsen har skrevet om Grænseforeningens historie og Carsten Porskrog om transportfirmaet H. P. Therkelsen A/S. Desuden er der udgået mange artikler fra Sønderborg Slot i den stolte tradition for skriftlige arbejde med forfattere som Jørgen Slettebo, Inge Adriansen og Peter Dragsbo.

Carsten Porskrog sluttede sin beretning med at konstatere, at han nu ikke længere er leder af museet på Sønderborg Slot, men han havde været meget glad for de fire år som leder af museet og for et godt samarbejde med Historisk Samfund for Als og Sundeved, et samarbejde, som jo nu vil fortsætte fremover.

Og så var der kaffe med det sædvanlige store kagebord med både boller med smør, høj flødeskumslagkage og flere slags småkager. Som afslutning på kaffebordet blev det traditionelle boglotteri med mange fine præmier afviklet - i år desværre med lidt koks i afviklingen, idet to medlemmer mente at have vundet den samme bogpræmie.

. . . o o o O o o o . . .

Aftenens foredrag blev holdt af den nye leder af Museum Sønderjylland, museumsdirektør Henrik Harnow, der fortalte om den nye omorganisering af museet. Henrik Harnow fortalte om baggrunden for omorganiseringen og om status for museet med hensyn finansiering og stat- og kommunale tilskud, de mange, spredte udstillingssteder og 60 magasiner.

Henrik Harnow gennemgik herefter den nye organisation opdelt i tre afdelinger for Økonomi & Drift, Viden & Samlinger og Publikum & Formidling med nye roller, opgaver og samarbejdsrelationer for de hidtidige ansatte, med nyformuleret strategi og med en ny sammensætning af bestyrelsen. En af de første store opgaver bliver at løst problemerne med de mange utidssvarende magasiner og få bygget et nyt, samlet magasin.

Efter et meget veldisponeret og oplysende foredrag besvarede Henrik Harnow uddybende spørgsmål fra forsamlingen, så alle blev rigtig godt oplyst om fremtidens museumsvæsen i Sønderjylland

Efter den afsluttende aftensang "Stille, hjerte, sol går ned" kunne de næsten 100 medlemmer klokken kvart i ti tage hjem med nye indtryk og mange nye informationer om den del af det lokale kulturliv og den historieformidling, som Historisk Samfund for Als og Sundeved bidrager til.


 

Det officielle, kortfattede referat af generalforsamlingen kan hentes eller læses lige her link

... og formandens beretning kan tilsvarende hentes eller læses lige her link

 

 

 
Rundvisninger på slottet i påsken PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Søndag, 04. marts 2018 17:39

Museet på Sønderborg Slot har udvidede åbningstider i påsken. Fra MAN 26 MAR til MAN 2 APR er der åbent hver dag fra 10:00 til 16:00.

I påsken er der desuden en omvisning på dansk hver dag kl. 11:00. Det koster ikke ekstra at deltage i rundvisningen, når der er betalt normal entré ved indgangen.

slotskaelder

Emnerne for påskens rundvisninger er:

 MAN 26 MAR      Slottets historie
TIR 27 MAR Slottets historie
ONS 28 MAR Slottets historie
Skærtorsdag 29 MAR Slottets historie
Langfredag 30 MAR De slesvigske krige og frem til Genforeningen
LØR 31 MAR De slesvigske krige og frem til Genforeningen
Påskedag 1 APR De slesvigske krige og frem til Genforeningen

 

 
Generalforsamling 2018 PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Tirsdag, 27. februar 2018 10:08

Som tidligere annonceret er årets

Generalforsamling

 TOR 22 MAR kl. 19:00

 i

Menighedshuset på hjørnet af Østergade og Kongevej.

Foreningens vedtægter bestemmer, hvordan generalforsamlingen skal afvikles. Den skal holdes hvert år i marts måned. Indkaldelse skal sker ved annoncering i dagspressen eller ved skriftlig meddelelse til hvert medlem med mindst 21 dages varsel og med en dagsorden, der skal indeholde følgende punkter:

1: Valg af dirigent
2: Formandens beretning
3: Regnskabsaflæggelse.
4: Behandling af indkomne forslag.
5: Valg af bestyrelsesmedlemmer.
6: Valg af 3 bestyrelsessuppleanter.
7: Valg af revisorer og revisorsuppleant.
8: Eventuelt.

Årets generalforsamling blev annonceret i forbindelse med kontingentopkrævningen for 2018 med mail TIR 9 JAN til alle medlemmer registreret med en email-adresse og med brev til alle øvrige medlemmer et par dage senere.

De tre bestyrelsesmedlemmer på valg er Sigga Henriksen, Henning Jepsen og Jytte Urban. De tre bestyrelsessuppleanter, de to revisorer og revisorsuppleanten er på valg hvert år.

De tre bestyrelsesmedlemmer på valg har tilkendegivet, at de er villige til at påtage sig bestyrelsesarbejdet endnu en valgperiode. Bestyrelsen foreslår derfor, at generalforsamlingen genvælger både de tre bestyrelsesmedlemmer på valg og de tre bestyrelsessuppleanter Jette Knapp, Karin Kaad og Lisbeth Kistrup, de to revisorer Kirsten Todsen og Claus Kejser og revisorsuppleanten Hanne Thrane.

Forslag, som ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage inden generalforsamlingen.

I forlængelse af generalforsamlingen vil overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen fortælle om arbejdet på Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot.

HenrikHarnowEfter det traditionelle kaffebord er der igen i år det traditionelle lotteri om mange spændende bogpræmier.

Efter kaffen vil den nye leder af Museum Sønderjylland, museumsdirektør Henrik Harnow fortælle om Museum Sønderjyllands nye organisation gældende fra januar 2018, om formål og forventninger, hensigter og visioner, og om det fremtidige samarbejde med 
venneforeninger som Historisk Samfund for Als og Sundeved.

 

 

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 1 af 18