Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Bussen til Sydfyn er fuld! PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 18. august 2011 20:54

smileygladI dag - TOR 18 AUG - blev de sidste tre pladser til efterårsudflugten LØR 3 SEP reserveret. I dagene umiddelbart efter udsendelsen af nyhedsbrevet TOR 11 AUG kom de første 30 tilmeldinger.

Og efter annoncen i Sønderborg Ugeavis TIR 16 / ONS 17 AUG kom så de resterende 14 tilmeldinger.

sursmileyMen desværre kom der i dag også tilmeldinger fra yderligere fem , der gerne ville med på turen. Der er 44 pladser i den bestilte bus, og vi har i dag forgæves forsøgt at få en større bus til turen. Så de seneste fem tilmeldte er nu på en venteliste og vil blive kontaktet, såfremt nogen af de tilmeldte skulle fortryde eller på anden måde blive forhindrede.

Det er derfor vigtigt at give besked på 7441 5580, såfremt nogen af de tilmeldte alligevel ikke kan deltage på turen.

 
Rambla omkring Slotscaféen PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Mandag, 27. juni 2011 21:29
rambla

I forbindelse med arrangementerne på den nye "Rambla Sønderborg" på sommerens torsdage vil Slotscaféen på Sønderborg Slot byde på særlige oplevelser de fem af torsdagene.

Alle er velkomne til arrangementerne, der hver gang er fra 19:30 til ca. 20:30. Der er gratis adgang til arrangementerne, og der kan købes mad og drikkevarer i caféen.

Hver af de fem aftener vil der være fortællinger og/eller sange og en smagsprøve, der passer til aftenens emne.

Der vil de fem torsdage være adgang til Slotscaféen fra slottets vestside ud mod Alssund.

TOR 16 JUN : Sønderborg under Første Verdenskrig - Inge Adriansen vil fortælle om hvordan krigen fik indflydelse på livet i byen. Der bliver en lille smagsprøve fra krigens tid.

TOR 30 JUN : Fortællinger på synnejysk - Lorenz P. Christensen fortæller historier fra det gamle Sønderborg på den dialekt, der blev talt omkr. 1920. Og så tilbydes der en sønderjysk smagsoplevelse!

TOR 28 JUL : Grænselandserfaringer fra Østtyskland til Sønderjylland - Margret Heeren fortæller om sin hjemstavn, om flugten og om at starte en ny tilværelse i et andet grænseland. Prøv ”Soljanka” – en originalret fra det gamle Østtyskland.

TOR 4 AUG : Mit sted i Sønderborg - Margret Heeren vil præsentere de beretninger og billeder om og fra de dejligste steder i Sønderborg. Udstillingen af vil fortælle om Sønderborg på en helt ny måde. Og så skal der synges gamle Sønderborg-sange - og hygges.

TOR 11 AUG : Christian II på Sønderborg Slot - Inge Adriansen fortæller om kongens fyrstelige husarrest. Der bliver også mulighed for at smage Christian II-kage og
kongens foretrukne vin.

 
Udstillingsåbning - "Skyttegrav og hjemmefront PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Lørdag, 02. april 2011 19:08

På generalforsamlingen TOR 24 MAR inviterede Peter Dragsbo alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved til åbning af museets nye permanente udstilling "Skyttegrav og hjemmefront" om sønderjyderne i Første Verdenskrig.

Udstillingen har fået et meget egenartet  udseende efter udstillingsdesign af kunstneren Ingvar Cronhammer.

Den officielle åbning af udstillingen finder sted TOR 28 APR kl. 17:00 i Riddersalen på Sønderborg Slot.

Deltagelse skal tilmeldes senest ONS 20 APR til Jytte Bojsen på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller 74 42 25 39.

skyttegrav

Programmet er

Velkomst ved formanden for Museum Sønderjylland, Jens Møller
Hilsen fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal ved direktør Henrik Tvarnø
Sønderjyderne i Første Verdenskrig ved museumsinspektør Inge Adriansen
Ivan fra Odessa, oplæsning ved Hans Jørgen Clausen, Alsingergildet
Udstillingens arkitektur ved Ingvar Cronhammar
Fællessang: Martin N. Hansen: Madeleine
Udstillingen åbnes af borgmester Aase Nyegaard, Sønderborg

Efter åbningen fortæller museets udstillingshold og Ingvar Cronhammar i udstillingen, og der bydes på forfriskninger i Slotscafeen.

 

 
<< Første < Forrige 11 12 13 14 15 16 17 18 Næste > Sidste >>

Side 18 af 18