Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Foredrag om Sture-slægten på Als PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Fredag, 06. april 2012 08:40

Som det første af fire foredrag her i foråret om adelsslægter i Sønderjylland har Historisk Samfund for Sønderjylland arrangeret en foredragsaften TOR 12 APR om Sture-slægten på Als.sture

Arrangementet starter kl. 19:00 med en rundvisning på Østerholm Voldsted.

Efter omvisningen fortsætter turen til Notmark Kirke, hvor overinspektør Lennart S. Madsen vil vise rundt og fortælle om Sture-slægtens historie og betydning,

De efterfølgende tre foredrag vil handle om slægterne Limbek, Rantzau og Schack med mødesteder i Tørning, Trøjborg og Gram. De finder sted TIR 1 MAJ, TIR 8 MAJ og TIR 15 MAJ.

Historisk Samfund for Als og Sundeved havde en tilsvarende tur til Østerholm og Notmark om Sture-slægten i 2007. Der er billeder fra den tur lige her link

 
Referater fra generalforsamlingen PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Onsdag, 28. marts 2012 23:25

Så er årets generalforsamling vel overstået. De 165 fremmødte medlemmer godkendte formandens beretning og regnskabet for 2011, fik valgt bestyrelsesmedlemmer og suppleanter - og fik både oplysning og oplevelse med Peter Dragsbos redegørelse for arbejdet på Museet på Sønderborg Slot, med de charmerende børnekor Sønderjysk Pigekors Spirekor og Sønderjysk Drengekor og med René Rasmussens foredrag om civilfangerne på Sønderborg Slot under Første Verdenskrig.

Referatet fra generalforsamlingen kan findes lige her link

En fyldigere gennemgang af aftenens forløb kan læses lige her link eller hos JydskeVestkysten lige her link

 
Nyhedsbrev 2012-01 er sendt til 339 medlemmer PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Mandag, 13. februar 2012 00:33

havnefront02

Nyhedsbrevet 2012-01 er nu sendt ud til 339 abonnenter.

Hvis du ikke har meldt dig som modtager af det lille nyhedsbrev, kan du læse det lige her link

Men det er jo ikke nogen dårlig idë at tilmelde dig nyhedsbrevene lige her link

... eller at anbefale nyhedsbrevene under menuen i venstre side lige her  link

Denne gang kom der umiddelbart efter udsendelsen oplysninger om, at 11 af nyhedsbrevene ikke kunne afleveres - enten fordi modtagerens postkasse var fuld eller fordi modtagerens email-adresse var ukendt.

Så hvis du ikke som forventet har modtaget nyhedsbrevet kunne det jo være fordi, du har fået en ny email-adresse og endnu ikke fået den rettet lige her link

 
Årets udflugter i 2012 PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 02. februar 2012 19:43

Igennem rigtig mange år har det været en tradition, at Historisk Samfund for Als og Sundeved arrangerede to årlige udflugter, en sommerudflugt og en efterårsudflugt; den ene en heldagstur og den anden kun en halvdagstur.

I 2009 brød bestyrelsen traditionen og arrangerede en 3-dages bustur til Lund. Det var så stor en succes, at der året efter blev lavet en længere tur på fire dage til Berlin og her i 2011 var der så en tur på 5 dage til Sydengland.

Også her i 2012 er der planer om en bustur over flere dage, ja der er faktisk planer om to!
Bestyrelsen nedsatte i efteråret fire turudvalg til at planlægge ture i 2012. Disse udvalg er nu så langt i planlægningen, at medlemmerne kan begynde at overveje deres deltagelse i årets ture – og få dem skrevet ind i kalenderen.

zeppelinmuseetÅrets første udflugt bliver en halvdagstur i bus LØR 12 MAJ til Zeppelin- og Garnisonsmuseet i Tønder, hvor der nu er planer om et etablere et stort museum til formidling af oplysninger om Første Verdenskrig.  Turen vil også gå omkring Ladelund med efterfølgende ophold ved mindestedet for koncentrationslejafdelingen.

 

 

apmoellerskolenHeldagsturen LØR 2 JUN  hedder "Nyt og gammelt i grænsebyen Schleswig".  med besøg både på det helt  nye og usædvanlige gymnasiebyggeri – A.P.Møller Skolen – og med opdagelserundture  i de ældre dele af den gamle grænseby ved Slien. På køreturene frem og tilbage bliver der besøg dels på Danevirkemuseet med den rekonstruerede 1864-skanse og dels ved kirken i Oeversee/Oversø med det runde tårn.

 

wittenberg1536Og så vil der igen i år blive arrangeret en længere bustur til udlandet. Det bliver i år en ”I Luthers fodspor” på 6 dage gennem Sachsen med ophold i bl.a. i Luthers fødeby, Wittenberg og på borgen Wartburg, hvor Luther levede efter bandlysningen. Turen afvikles sidst i august med en meget kyndig, dansktalende guide.

 

ploenerschlossOg så som noget nyt vil der i år blive arrangeret endnu en bustur med overnatning på hotel. Turen starter TIR 4 SEP og går til Ditmarsken med besøg i på det gamle hertugslot i Plön, i garnisonsbyen Itzehoe og i Bad Bramstedt. Det er endnu ikke afgjort, om turen skal være over 2 eller 3 dage.

 

 

Der er en del detaljer, der endnu ikke er på plads i forbindelse med afviklingen af turene, men yderligere oplysninger om priser, om tilmelding og om detaljer om rejsemål vil følge senere.

Turene vil blive annoncerede i god tid i Sønderborg Ugeavis og her på hsaos.dk.

Igennem rigtig mange år har det været en tradition, at Historisk Samfund for Als og Sundeved arrangerede to årlige udflugter, en sommerudflugt og en efterårsudflugt; den ene en heldagstur og den anden kun en halvdagstur.
I 2009 brød bestyrelsen traditionen og arrangerede en 3-dages bustur til Lund. Det var så stor en succes, at der året efter blev lavet en længere tur på fire dage til Berlin og her i 2011 var der så en tur på 5 dage til Sydengland.
Også her i 2012 er der planer om en bustur over flere dage, ja der er faktisk planer om to!
Bestyrelsen nedsatte i efteråret fire turudvalg til at planlægge ture i 2012. Disse udvalg er nu så langt i planlægningen, at medlemmerne kan begynde at overveje deres deltagelse i årets ture – og få dem skrevet ind i kalenderen.
Årets første udflugt bliver en halvdagstur i bus LØR 12 MAJ til Zeppelin Museet i Tønder med efterfølgende ophold i Ladelund.
Heldagsturen går med bus Slesvig LØR 2 JUN  med besøg på A.P.Møller Skolen, på Danevirkemuseet og med guidet tur rundt i den ældste del af grænsebyen Slesvig.
Og så vil der igen i år blive arrangeret en længere bustur til udlandet. Det bliver i år en ”I Luthers fodspor” på 6 dage til Tyskland med ophold i bl.a. Wittenberg og på Wartburg sidst i august.
Og så som noget nyt vil der i år blive arrangeret endnu en bustur med overnatning på hotel. Turen starter TIR 4 SEP og går til Ditmarsken med besøg i Plön, Itzehoe og Bad Bramstedt. Det er endnu ikke afgjort, om turen skal være over 2 eller 3 dage.
Der er en del detaljer, der endnu ikke er på plads i forbindelse med afviklingen af turene. Oplysninger om priser, om tilmelding og om detaljer om rejsemål vil følge senere.
Turene vil blive annoncerede i god tid i Sønderborg Ugeavis og her på hsaos.dk.

 
Generalforsamling 2012 PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Mandag, 23. januar 2012 16:40
Så er alle detaljer i forbindelse med afviklingen af årets generalforsamling helt på plads og aftenens forløb bliver:

Generalforsamlingen finder sted

TOR 15 MAR kl. 19:00

i

Menighedshuset i Østergade.


Foreningens vedtægter bestemmer, at generalforsamlingen skal holdes hvert i marts måned. Indkaldelse til generalforsamlingen skal sker ved annoncering i dagspressen eller ved skriftlig meddelelse til hvert medlem med mindst 21 dages varsel og med en dagsorden, der skal indeholde følgende punkter:

1: Valg af dirigent
2: Formandens beretning
3: Regnskabsaflæggelse.
4: Behandling af indkomne forslag.
5: Valg af bestyrelsesmedlemmer.
6: Valg af 3 bestyrelsessuppleanter.
7: Valg af revisorer og revisorsuppleant.
8: Eventuelt.

De tre bestyrelsesmedlemmer på valg er Christian Fægteborg, Henning Jepsen og Egon Bauer. De er alle tre villige til at tage imod et eventuelt forslag om genvalg. Og bestyrelsen vil foreslå genvalg af de tre.

Jørgen Dahl har ønsket at udtræde af bestyrelsen ved dette års generalforsamling. Bestyrelsen foreslår, at suppleanten Ivan Skjoldager indtræder i bestyrelsen efter Jørgen Dahl i den resterende del af dennes valgperiode. Derved vil Ivan Skjoldager være på ordinært valg i 2013.

Som ny suppleant i stedet for Ivan Skjoldager foreslår bestyrelsen Mikkel Blønd Vestergård fra Sønderborg valgt.

Forslag, som ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde senest 21 dage inden generalforsamlingen.

Aftenen starter med musikalske indslag præsenteret af Sønderjysk Pigekors Spirekor og det nydannede Sønderjysk Drengekor.

Efter kaffen er der selvfølgelig igen i år et lotteri om mange spændende bogpræmier.

renerasmussenAftenens foredrag bliver holdt af den nyansatte inspektør ved Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot, Rene Rasmussen.

Han har kaldt sit foredrag "Civilfangerne på Sønderborg Slot". Foredraget knytter sig til den nyåbnede, permanente udstilling om Sønderjylland under Første Verdenskrig og vil belyse forhold fra tiden 1914 -1918, som nok ikke er så almindeligt kendte om interneringen af danske ledere og farvandskyndige i august 1914.

Rene Rasmussen har skrevet om emnet i bogen Sønderjyderne og den store krig 1914-1918, redigeret af Inge Adriansen og Hans Schultz Hansen og udgivet af af Museum Sønderjylland og Historisk samfund for Sønderjylland i 2006.

Hvis du ikke har bogen og gerne vil læse afsnittet som forberedelse til generalforsamlingens foredrag er afsnittet tilgængeligt på webstedet historiennu.dk lige her link

Der er planer om igen i år at supplere foredraget med et musikalsk indslag, men det er endnu ikke helt afklaret, hvem der skal underholde forsamlingen.

Indkaldelsen til generalforsamlingen bliver sendt med posten sammen med et girokort til betaling af kontingent for 2012 midt i februar. Desuden annonceres generalforsamlingen i Sønderborg Ugeavis.

Men sæt allerede nu kryds i kalenderen ved TOR 15 MAR.

 
<< Første < Forrige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Næste > Sidste >>

Side 18 af 19