Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Stadig ledige pladser på Lolland-Falster-turen PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 06. marts 2017 13:57

Der er stadig ledige pladser på den bustur over tre dage til Sydhavsøerne, Lolland, Falster og Møn, der tidligere blev annonceret  lige her link

Turen starter TIR 30 MAJ og slutter igen TOR 1 JUN. moensklintPrisen for turen er 3.199,- kr. pr. person i et dobbeltværelse og med et tillæg på 450,- kr. for et enkeltværelse. Det er to overnatninger på det tre-stjernede hotel Hotel Falster i Nykøbing F.

Tilmeldingen kan ske ved henvendelse til Sten Boye Poulsen på 40 86 08 47 eller på mail til  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med oplysning om navn, adresse, telefonnummer og fødselsdato og - år for hver deltager.

Tom Specht er rejseleder på turen.

Turen er arrangeret i samarbejde med Panter Rejser.

 

 
PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 27. februar 2017 20:36

Som tidligere annonceret er årets

Generalforsamling

 

TOR 23 MAR kl. 19:00

 i

Menighedshuset på hjørnet af Østergade og Kongevej.

Foreningens vedtægter bestemmer, hvordan generalforsamlingen skal afvikles. Den skal holdes hvert år i marts måned. Indkaldelse skal sker ved annoncering i dagspressen eller ved skriftlig meddelelse til hvert medlem med mindst 21 dages varsel og med en dagsorden, der skal indeholde følgende punkter:

1: Valg af dirigent
2: Formandens beretning
3: Regnskabsaflæggelse.
4: Behandling af indkomne forslag.
5: Valg af bestyrelsesmedlemmer.
6: Valg af 3 bestyrelsessuppleanter.
7: Valg af revisorer og revisorsuppleant.
8: Eventuelt.

Årets generalforsamling blev annonceret i forbindelse med kontingentopkrævningen for 2017 med mail TIR 10 JAN til alle medlemmer registreret med en email-adresse og med brev til alle øvrige medlemmer et par dage senere.

De tre bestyrelsesmedlemmer på valg er Tom Specht, Jens Jørgen Todsen og Jens Verner Nielsen. De tre bestyrelsessuppleanter, de to revisorer og revisorsuppleanten er på valg hvert år.

Tom Specht og Jens Verner Nielsen har tilkendegivet, at de er villige til at påtage sig bestyrelsesarbejdet endnu en valgperiode. Men Jens Jørgen Todsen har oplyst, at han efter mange års bestyrelsesarbejde nu ønsker at udtræde af bestyrelsen. Ligeledes har Ole Andersen oplyst, at han også ønsker at udtræde af bestyrelsen ved dette års generalforsamling. Der skal således i år vælges to nye medlemmer til bestyrelsen.

Bestyrelsen foreslår, at suppleanterne Sten Boye Poulsen og Povl Christian Callesen vælges til bestyrelsen til erstatning henholdsvis for Ole Andersen og for Jens Jørgen Todsen. Følger generalforsamlingen bestyrelsens indstilling, bliver der derfor i år behov for to nye suppleanter til bestyrelsen. Bestyrelsen har allerede kontakt til mulige kandidater til suppleantposterne, men modtager gerne yderligere forslag inden generalforsamlingen.

Forslag, som ellers ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage inden generalforsamlingen.

I forlængelse af generalforsamlingen vil overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen fortælle om arbejdet på Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot.

EfTimHansenter det traditionelle kaffebord er der igen i år et lotteri om mange spændende bogpræmier.

Efter kaffen vil der være musikalsk underholdning ved Tim Hansen, der i mange år har været lærer på Nordborg Slots Efterskole.

Tim Hansen er født og opvokset i Sønderborg og læreruddannet fra seminariet i Haderslev. Han har i mange år undervist i sang og musik og har selv optrådt i mange sammenhænge med nye og gamle viser og sange på både rigsdansk og alsisk - og gerne som leder af fornøjelig fællessang.

 
PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 20. februar 2017 11:06

Der er stadig ledige pladser i bussen!

[MAN 6 MAR]

Så er det ved at være tid til tilmelding til den tidligere annoncerede bustur over 3 dage til


Sydhavsøerne, Lolland, Falster og Møn

TIR 30 MAJ - TOR 1 JUN

moensklint

Prisen for turen er 3.199,- pr. person i dobbeltværelse inkl. halvpension. Tillæg for enkeltværelse er 450,- kr.

Tilmelding til turen sker tidligst FRE 24 FEB ved henvendelse til Sten Boye Poulsen på 40 86 08 47 eller på mail til  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med oplysning om navn, adresse, telefonnummer og fødselsdato og - år for hver deltager.

- - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Busturen over vil byde på oplevelser af flot natur med vidunderlige udsigter fra de mange broer og med hyggelige sejlture - og med et besøg på Tranekær Slot.

Der bliver længere ophold i domkirkebyen Maribo, i det middelalderlige Stege og naturligvis i værtsbyen Nykøbing F. Der vil desuden blive besøg i et udvalg af egnens mange kirker - alle overdådigt udsmykket med middelalderlige kalkmalerier som f.eks. Elmelunde-mesterens helt specielle billeder. Og så er der oplevelser af den enestående natur ved Møns Klint og af det imponerende parkanlæg ved det lille lystslot, Liselund.

På hjemturen bliver der ophold ved borganlægget i Vordingborg med besøg ved Gåsetårnet og med frokostpause i det charmerende Karrebæksminde.

Tom Specht er rejseleder på turen.

Turen er arrangeret i samarbejde med Panter Rejser.

 

 Program for turen

TIR 30 MAJ: Tranekær Slot - Maribo Domkirke
maribodomEfter opsamling i Sønderborg kører vi til Fynshav, hvor vi skal med færgen til Bøjden og Fyn. Herfra kører vi til Langeland. I Tranekær gør vi stop, og efter rundvisning på slottet fortsætter vi til Spodsbjerg.

På færgen, der sejler os til Tårs på Lolland, nyder vi vores medbragte sandwich. Herefter kører vi ad smukke veje til Maribo, hvor vi skal se byens domkirke. Efter besøget kører vi til vores hotel i Nykøbing F., hvor middagen venter.

 ONS 31 MAJ: Stege - Møns Klint - Liselund
liselundDagens udflugter starter i vores værtsby Nykøbing F. Vores guide viser os de historiske steder i byen, samt besøg i byens kirke. Herefter til Stege på Møn, hvor vi ser den historiske Mølleport, og derefter indtager frokosten.

Efter frokost kører vi til Møns Klint, der med sine op til 128 meter er den højeste klint i Danmark. Her ser vi kridtformationerne, og betages af det smukke syn. Eftermiddagens udflugt bringer os til Liselund og videre til Fanefjord Kirke. Herefter retur til Nykøbing F. og vores hotel.

TOR 1 JUN: Vordingborg - Karrebæksminde
gaasetaarnetEfter morgenmaden pakker vi bussen og begynder vores hjemrejse. Undervejs besøger vi Kippinge Kirke, der i middelalderen var en berømt valfartskirke, fordi den ejede nogle dråber af Kristi blod. Herfra kører vi via Storstrømsbroen til Sjælland og Vordingborg. Her gør vi stop og ser Slotsruinen og Gåsetårnet.

Herefter kører vi til Karrebæksminde, den hyggelige havneby ved Susåens udmunding. Her er der mulighed for at købe frokost, inden vi fortsætter vores hjemmerejse via Storebæltsbroen. På Fyn nyder vi en medbragt sandwich et passende sted. Vi er tilbage i Sønderborg sidst på dagen.   

 

elmelunde

 

Praktiske oplysninger

Hotel
hotelfalsterVi skal bo på det tre-stjernede hotel Hotel Falster i Nykøbing F. Det hyggelige hotel har 70 pæne værelser med dusch/toilet, tv og telefon og en god restaurant og bar og reception.

Hotellet har ingen elevator, men de fleste værelser er i stueplan. Resten på 1. sal.. Hotellet er familiedrevet og ligger i udkanten af Nykøbing F.

Efter en brand på hotellet i sommeren 2014 er en del af hotellet blevet renoveret, og hotellet var helt klar til gæster igen i september 2015.

Læs mere om hotellet lige her link

Inkluderet i prisen
• Kørsel i moderne 4-stjernet turistbus
• Overfart Bøjden – Fynshav, samt Spodsbjerg - Tårs
• Bussen er bemandet med dygtig og rutineret chauffør
• Rejseleder på turen er Tom Specht
• Alle regler om køre- og hviletid overholdes
• Kaffe/the med rundstykke på udrejsedagen
• 2 overnatninger på på Hotel Falster i Nykøbing F
• 2 x middag/buffet
• 2 x morgenbuffet
• 2 x sandwich - en på udrejsen og en på hjemrejsen
• Buskørsel i forbindelse med udflugter
• Broafgift til Storebæltsbroen
• Rundvisning på Tranekær Slot
• Entre til Borgcenter Vordingborg og Gåsetårnet
• Skat, moms, parkeringsafgifter og bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen
Yderligere frokoster, drikkevarer, øvrige entréer etc.

Betaling
Panter Rejser fremsender rejsebevis med oplysninger om depositum på 800,- kr. der betales inden 8 dage efter modtagelse af rejsebeviset. Restbeløbet betales senest 45 dage før afrejsen.

Yderligere oplysninger
Panter Rejser anbefaler, at man tegner afbestillings- og rejseforsikring, der kan bestilles hos Panter Rejser (Europæiske Rejseforsikring) eller hos eget forsikringsselskab.
Panter Rejser tager forbehold for eventuelle nødvendige ændringer i programmet.
Panter Rejser er teknisk arrangør og medlem af Rejsegarantifonden nr. 1524.
Panter Rejsers generelle bestemmelser er gældende.
Rejsebevis sendes gratis pr. mail, postforsendelse kr. 50,-
Læs selv mere om Panter Rejser lige her link

OBS
Der tages forbehold for at rundvisningen på Tranekær Slot ikke kan gennemføres, da der kan være andre arrangementer. Ved evt. aflysning besøges Valdemar Slot på Tåsinge i stedet.

Eventuelle spørgsmål besvares ved henvendelse til Sten Boye Poulsen på 40 86 08 47 eller med mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

 
Ny dato til Christiansfeld-turen PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Tirsdag, 31. januar 2017 20:16

datoskift

 

 
Kontingent for 2017 PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 11. januar 2017 14:57

kontingentlogo2017Nu skulle opkrævningerne til betaling af kontingent for 2017 være på vej ud til alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved. Kontingentet er ikke forhøjet de seneste år, så også for 2017 er det kun 200,- kr. for årbog og foredrag og udflugter og ture og fri adgang til Sønderborg Slot og til Cathrinesmindes Teglværk. Så det er da billigt!

TIR 10 JAN blev kontingentopkrævninger udsendt gennem medlemssystemet til de 1025 medlemmer, der nu har fået indskrevet deres email-adresse i systemet. De øvrige 378 medlemmer vil modtage kontingentopkrævningen helt som de foregående år i et brev med posten.

Det er nu tredje gang, vi bruger regnskabs- og medlemssystemet fra MemberLink til kontingentopkrævning. Der blev gjort en del erfaringer de første to år, så det ser ud til at alt vil forløbe endnu nemmere i år.

Der har dog igen været en del henvendelser fra medlemmer med problemer i forbindelse med åbning af mailen og adgang til regningen. Vi oplever, at der er mailsystemer med spamfiltre, der filtrerer sådanne masse-udsendelser fra som spam. Så kan du ikke finde mailen med din opkrævning, kunne det være at den er blevet skubbet over i mappen med spam-post.

Er der tvivl om noget i forbindelse med kontingentbetalingen eller med det nye medlemssystem, er alle medlemmer meget velkomne til at ringe eller maile til et medlem af IT-udvalget. Så må vi hjælpe hinanden med at finde løsninger.

Betaling
Opkrævningen er forsynet med de nødvendige oplysninger til betaling i banken eller online via NetBank. Medlemssystemet er sat op til udelukkende at bruge indbetalingskort af 71-kortarten, hvor tallet med de mange foranstillede nuller identificerer indbetaleren, så hverken navn eller medlemsnummer skal oplyses.

betalingsid16

For mange medlemmer er der et stort tilbageskridt, at det ikke længere er muligt at betale kontingentet kontankt i MuseumsButikken på Sønderborg Slot. Det er surt, men sådan er det altså bare!

Det første år var der medlemmer, der ville meldes ud af vores forening pga. af disse nye bestemmelser - og ikke mindst pga. at nogle banker tager helt absurde gebyrer for at tage imod kontingentbetalingen. For disse medlemmer er det både det første år og igen sidste år lykkedes det at finde en løsning, så der er kun sket en enkelt udmeldelse med det nye medlemssystem som begrundelse. Det første skridt til at finde en løsning er at have faktura- og/eller medlemsnummer klar og så ringe til kassereren Jens Verner Nielsen på 74 41 55 80.

Betalingsfristen er i år sat til 9 FEB 2017.

Kvittering som adgangstegn til museet
Når kontingentbetalingen er bogført, vil systemet automatisk sende en kvittering til medlemmer med registreret email-adresse. Den kan bruges som adgangstegn til Museet på Sønderborg Slot og også i år som adgangstegn til Cathrinesmindes Teglværk.

Der kan imidlertid gå nogle dage, inden betalingen bogføres, så har du brug for en kvittering / et adgangskort til et af museerne inden da, er det nødvendigt at få en kvittering fra banken.

Registrering af email
Hvis du har en email-adresse, vil det gøre al administration af foreningen meget nemmere - og vi kan spare den dyre porto - hvis du registrerer dig i systemet. Du kan finde en grundig billedvejledning i registreringen lige her link

Du har jo nok ikke længere det brev, der blev postomdelt til alle medlemmer i foråret 2014 med oplysninger om registreringen. Så i stedet er du meget velkommen til at ringe til kassereren Jens Verner Nielsen på 74 41 55 80. Så kan du hurtigt blive ført ind i medlemssystemet.

Husk at rette dine oplysninger i medlemssystemet
En af fordelene ved medlems- og bogføringssystemet er, at det enkelte medlem selv styrer sine oplysninger i medlemsregisteret. Men det virker altså kun, hvis medlemsregisteret rent faktisk bliver holdt ved lige!

Derfor er det vigtigt, at du husker selv at rette oplysningerne, hvis du skifter f.eks. adresse, mobilnummer eller email-adresse - eller navn :-).

 

 

 

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 3 af 18