Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Kontingent for 2016 PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 13. januar 2016 12:21

kontingentlogo2016Så skulle opkrævningerne til betaling af kontingent for 2016 gerne være ude hos alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved. Kontingentet er ikke forhøjet de seneste år, så også for 2016 er det kun 200,- kr. for årbog og foredrag og udflugter og ture og fri adgang til Sønderborg Slot og til Cathrinesmindes Teglværk. Det er da billigt!

MAN 11 JAN blev kontingentopkrævninger udsendt gennem det nye medlemssystem til alle de godt 1000 medlemmer, der nu har indskrevet deres email-adresse i systemet. De øvrige 492 medlemmer vil modtage kontingentopkrævningen helt som de foregående år i et brev med posten.

Det er nu anden gang, vi bruger det nye regnskabs- og medlemssystem til kontingentopkrævning, så det er stadig spændende, hvordan det hele ville forløbe. Der blev gjort en del erfaringer det første år, så det ser ud til at alt vil forløbe endnu nemmere i år. Der har været en del henvendelser fra medlemmer med problemer i forbindelse med åbning af mailen og adgang til regningen. Vi oplever, at der er mailsystemer med spamfiltre, der filtrerer sådanne masse-udsendelser fra som spam. Så kan du ikke finde mailen med din opkrævning, kunne det være at den er blevet skubbet over i mappen med spam-post.

Er der tvivl om noget i forbindelse med kontingentbetalingen eller med det nye medlemssystem, er ethvert medlem meget velkommen til at ringe eller maile til et medlem af IT-udvalget. Så må vi hjælpe hinanden med at finde løsninger.

Betaling
Opkrævningen er forsynet med de nødvendige oplysninger til betaling i banken eller online via NetBank. Medlemssystemet er sat op til udelukkende at bruge indbetalingskort af 71-kortarten, hvor tallet med de mange foranstillede nuller identificerer indbetaleren, så hverken navn eller medlemsnummer skal oplyses.

betalingsid16

For mange medlemmer er der et stort tilbageskridt, at det ikke længere er muligt at betale kontingentet kontankt i MuseumsButikken på Sønderborg Slot. Det er surt, men sådan er det altså bare!

Sidste år ville en del medlemmer gerne meldes ud af vores forening pga. af disse nye bestemmelser - og ikke mindst pga. at nogle banker tager helt absurde gebyrer for at tage imod kontingentbetalingen. For ALLE disse medlemmer lykkedes det at finde en løsning, så der skete ingen udmeldelser pga. det nye medlemssystems krav. Det første skridt til at finde en løsning er at have faktura- og/eller medlemsnummer klar og så ringe til kassereren Jens Verner Nielsen på 74 41 55 80.

Betalingsfristen er i år sat til 10 FEB 2016.

Kvittering som adgangstegn til museet
Når kontingentbetalingen er bogført, vil systemet automatisk sende en kvittering, der kan bruges som adgangstegn til Museet på Sønderborg Slot og også i år som adgangstegn til Cathrinesmindes Teglværk.

Der kan imidlertid gå nogle dage, inden betalingen bogføres, så har du brug for en kvittering / et adgangskort til slottet inden da, er det nødvendigt at få en kvittering fra banken.

Registrering af email
Hvis du har en email-adresse, vil det gøre arbejdet for regnskabsføreren meget nemmere - og vi kan spare den dyre porto - hvis du registrerer dig i systemet. Du kan finde en grundig billedvejledning i registreringen lige her link

Hvis du har mistet det brev, der blev postomdelt til alle medlemmer i foråret med oplysninger om registreringen, er du meget velkommen til at ringe til kassereren Jens Verner Nielsen på 74 41 55 80. Så kan du hurtigt blive ført ind i systemet.

Husk at rette dine oplysninger i medlemssystemet
En af fordelene ved det nye medlems- og bogføringssystem er, at det enkelte medlem selv styrer sine oplysninger i medlemsregisteret. Men det virker altså kun, hvis medlemsregisteret bliver holdt ved lige!

Derfor er det vigtigt, at du husker selv at rette oplysningerne, hvis du skifter f.eks. adresse, mobilnummer eller email-adresse - eller navn :-).

 

 

 
Årbogen for 2015 om Sønderborg Kaserne er nu på vej PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 02. december 2015 23:31

Så skulle Historisk Samfund for Als og Sundeveds årbog for 2015 om kasernen og sergentskolen i Sønderborg gerne være på vej ud til alle foreningens medlemmer.

Efter et par raske timer i mandags – 30 NOV - havde foreningens bestyrelse med hjælp fra flere ægtefæller fået pakket de ca. 1450 bøger i kuverter og fordelt dem i stabler efter lokalområder. Allerede samme dag blev de første bogstakke hentet af de spejdere og lokalhistoriske foreninger, der de kommende dage vil stå for omdelingen af årbøgerne.

Medlemmer med adresse andre steder end på Als eller Sundeved vil få bøgerne tilsendt med posten i løbet af den første uge i december.

aarbog2015

Bogen hedder ”Sønderborgs Soldater – Kasernen i Sønderborg 1907 – 2014”. Det er igen i år blevet en flot udstyret bog med spændende og interessante artikler om et betydningsfuldt kapitel af Sønderborgs historie. Bogen har 170 sider og et væld af illustrationer. Bogen er redigeret af de tre museumsinspektører Carsten Porskrog Rasmussen, René Rasmussen og Axel Johnsen.

Bogen bliver præsenteret for offentligheden ved et arrangement i Riddersalen på Sønderborg Slot FRE 4 DEC. Herefter vil den flotte bog være til salg i boghandelen og i Museumsbutikken på Sønderborg Slot for 199,- kr.

Medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved kan købe supplerende eksemplarer til f.eks. julegaver til en særlig medlemspris på 160,- kr. i Museumsbutikken eller på hsaos.dk lige her link

 

 

 

 
Foredrag om Vothmann-familien, Gråsten-æblets skabere PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 09. september 2015 21:21

Historisk Samfund for Als og Sundeved indbyder sammen med Gråsten Landbrugsskole, Gråsten Æble-festival og Historisk Forening for Graasten By og Egn til

Foredrag om Gråsten-æblets skaber, gartnerfamilien Vothmann

ONS 30 SEP kl. 19:30

i

Foredragssalen - Gråsten Landbrugsskole

Foredragsholder: Havehistoriker Helle Ravn

graastenæble

Alle kender Gråsten-æblet, men hvem kender historien bag? Det fortæller havehistoriker Helle Ravn om i sit foredrag på Gråsten Landbrugsskole.

Gartnerfamilien Vothmann spillede en vigtig rolle for såvel havebrug som frugttræernes udbredelse og dyrkning her i området. De startede den første planteskole i Danmark, som lå i centrum af det nuværende Sønderborg og forædlede mange æblesorter. Især Gråsten-æblet er de kendt for. Det blev udviklet omkring 1750 af gartner Hans Peter Vothmann. Als og Sundeved var et af de vigtigste steder i 1700- og 1800tallet for dyrkning af frugttræer og for eksport af æbler. Det var et foregangsområde for frugtavl og havebrug.

Efter pausen fortælles om det nye projekt i Gråsten Slotshaves gartneri, hvor der er planer om at udvide slotsgartneriet og bl.a. producere grønsager og frugt samt fortælle historien om slotshaven og Gråsten-æblet.

Billetter á 75,- kr. inkl. kaffe og æblekage kan købes i Gråsten Boghandel, i turistkontoret på Rådhustorvet i Sønderborg eller online lige her link

Billetter skal købes senest søndag 27. september

 
Tilmelding til Moesgaard-turen PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 03. august 2015 22:02

Der er nu ikke flere pladser i bussen til den tidligere annoncerede

Efterårsudflugt
LØR 5 SEP
til


momu logo

 

Allerede i løbet af den første tilmeldingsdag ONS 19 AUG blev turen fuldtegnet, og der var de første fire på ventelisten. De første tilmeldinger skete kort efter 06:00 om morgenen, og sidst på eftermiddagen var turen fuldtegnet.

Erfaringer fra tidligere ture viser, at der altid sker frameldinger, så derfor bliver for sent tilmeldte skrevet på venteliste.

Husk at der ikke er sket en tilmelding, hvis tilmeldingen ikke er bekræftet!

moesgaardmuseum

Tilmelding:
Tilmeldingen skal ske på telefon 60 92 87 61 eller på mail til  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. fra ONS 19 AUG. Allersidste frist for tilmelding er TIR 25 AUG. Ved telefonisk tilmelding er det bedst at ringe mellem 10:00 og 13:00.

Pris:
Prisen for årets efterårsudflugt er 350,- kr. pr. person. Betalingen opkræves i bussen - i kontanter!  Prisen inkluderer bus, adgangsbillet og kaffe med rundstykke undervejs til Århus/Moesgaard.

Indhold:
Busturen starter fra P-pladsen ved Sønderborg Slot kl. 07:45.

På vejen op serveres kaffe med et rundstykke, og der bliver gjort holdt en enkelt gang undervejs. Besøget på Moesgaard Museum indledes kl. 11.00 med guidet rundvisning til museets ”highlights”. Efter rundvisningen på en time til halvanden er der spisepause, som – efter eget valg - består af medbragt madpakke eller køb af frokost på museets café. Der er faciliteter på stedet til at indtage medbragt mad.

terrakottaexhibition

Efter frokosten kan man gå rundt på egen hånd, herunder besøge særudstillingen med de kinesiske terrakottakrigere og de mange genstande fra graven, samt betragte den nye, smukke museumsbygning indefra og udefra.

Kl. 15:00 går turen direkte tilbage til Sønderborg Slot med forventet af ankomst ca. 18:00. Der kan købes vand og øl under pausen på hjemturen.

Informationer:
Læs mere om Moesgaard Museum lige her link

 
Breaking News - Særudstilling på Sønderborg Slot PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Søndag, 14. juni 2015 18:22

Museet på SønBreakingNewsAnnoncederborg Slot viser hen over sommeren de bedste pressebilleder fra danske og europæiske avisers dækning af krigen 1864.

Efter datidens tekniske muligheder er der tale om "breaking news" - selv om de blev præsenteret for avislæserne med op til to ugers forsinkelse. For tegningerne fra krigsskuepladsen skulle først fragtes med jernbane og postrute til Berlin, London eller Rom, hvor xylografer sad klar til at omarbejde tegningerne til træsnit til brug for avistrykningen.

Udstillingen viser krigens udvikling og minder os samtidigt om, at krigen i Danmark i 1864 blev fulgt opmærksomt fra det store udland.

Udstillingen præsenterer bl.a. en del avisbilleder fra en stor privatsamling, museet har erhvervet med hjælp fra en donation fra Historisk Samfund for Als og Sundeved.

Udstillingen åbner FRE 26 JUN og kan ses helt frem til SØN 3 JAN 2016.

... og husk, at medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved har gratis adgang til udstillingen hver eneste dag i hele udstillingsperioden.

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 5 af 18