Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Vejledning i registrering i medlemssystemet PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 28. maj 2014 00:00

registrering07bAlle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved vil modtage et brev med posten om foreningens nye webbaserede medlemssystem.

Det nye system er anskaffet til styring af foreningens bogholderi og regnskab, men det skal også bruges til vedligeholdelse af foreningens medlemsliste og til kontingentbetalinger og til meddelelser direkte til foreningens medlemmer.

Systemet kan eventuelt udbygges til betaling for ture og udflugter og til køb af foreningens bøger, så det med tiden kan blive foreningens egentlige websted.

I det nye system foregår al kontakt med medlemmerne via email eller SMS, så det er meget vigtigt, at flest mulige medlemmer bliver registreret hurtigst muligt i det nye system for at få gavn af systemets forskellige funktioner.

Men det er vigtigt at understrege, at de medlemmer, der ikke har email eller slet ikke har en computer, ikke vil komme til at mærke nogen forskel. For dem vil kontakten til og fra foreningen foregå som hidtil med brevpost og girokort og annoncering i lokalpressen.

I det tilsendte brev er der en punkt-for-punkt gennemgang af, hvordan det enkelte medlem kan foretage den nødvendige indskrivning af egen mailadresse og eventuelt mobilnummer i det nye medlemssystem og kontrollere de oplysninger om navn og adresse, der allerede ligger i systemet

Der er brugt mange små, grå hjerneceller for at formulere denne gennemgang for bedst muligt at sikre, at misforståelser og fejl undgås og at utryghed og usikkerhed afværges.

Men skulle du alligevel have lidt usikkerhed tilbage, kan nedenstående illustrerede gennemgang af registreringen måske være til gavn for dig.

På foreningens hjemmeside på adressen www.hsaos.dk fører et klik på ”MedlemsSystem” til det nye system. Der er valgfrihed mellem to steder på webstedets forside - i menuen til venstre eller i feltet med velkomsten.

registrering01

Medlemssystemet har ikke helt samme opsætning og layout som foreningens nyværende websted, men det ligner da lidt.

I det blå felt til ”Log ind” bruger du det midlertidige Brugernavn og Kodeord, der er anført i det tilsendte brev og afslutter med et klik på den grønne knap med "Log ind".

registrering02

Du er nu inde på din helt egen side, som kun du har adgang til. I det blå felt med  ”Kontaktinformationer” kan du se systemets aktuelle oplysninger om dig.

registrering03

Et klik på knappen ”Ændre indstillinger” fører dig til den side, hvor du nu skal indskrive dit selvvalgte brugernavn og kodeord. Det er vigtigt, at du bruger et brugernavn og et kodeord, som du senere kan huske. Skriv eventuelt oplysningerne ned, for det er vist en almindelig erfaring, at kodeord har det med at forsvinde.

Skulle der være fejl eller mangler i oplysningerne om dit navn og din adresse, kan du rette disse oplysninger ved samme lejlighed.

registrering04

Længere nede på den samme side skal du nu indskrive din korrekte  emailadresse og eventuelt dit mobilnummer. Kontrollér for en sikkerheds skyld, at begge oplysninger nu også er helt rigtige!

Hvis du ikke ønsker at modtager SMS-beskeder fra foreningen, kan du udfylde Mobil-feltet med 00000000 (8 gange 0). Så er det tydeligt, at manglende oplysning om mobilnummer ikke skyldes en forglemmelse.

Afmærk med flueben i feltet ”Acceptér betingelser”. Betingelserne er foreningens vedtægter, som du jo nok allerede kender - eller som du kan læse efter et klik på "Betingelser".

Afslut din registrering med et klik på den grønne knap med ”Gem”. (Glemmer du at gemme, er al din umage med registreringen gået tabt!)

 registrering05

Du er nu på plads i det nye medlemssystem!

Men for en sikkerheds skyld kan du logge af igen ved efter et klik på den lille pil til højre for dit navn i skærmens øverste, højre hjørne at klikke på "Log af".

Skulle du glemme at logge af, vil systemet automatisk logge dig af, når du lukker din browser - så skaden er til at overse!

registrering06

Skulle du få problemer med registreringen i det nye medlemssystem eller har du spørgsmål om systemet, er du meget velkommen til at tage kontakt til et medlem af IT udvalget, som er

Ivan Skjoldager Tlf. 7443 1941 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Kristian Knutzen Tlf. 7443 4070 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Jens Verner Nielsen Tlf. 7441 5580 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Kirsten Todsen Tlf. 7445 3951 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

 
Slut for tilmelding til Föhr-turen PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 21. maj 2014 18:33

Så er det slut - næsten - for tilmelding til den tidligere annoncerede heldagstur til Föhr LØR 14 JUN.

Alle 52 pladser i bussen er nu optaget, men fra tidligere ture ved vi, at der kan ske frameldinger inden turen. Derfor har vi lavet en venteliste, hvor der er masser af plads!

 

Indhold:

Sommerudflugten starter fra P-pladsen ved Sønderborg Slot allerede kl. 07:30 og går direkte til Dagebüll, hvorfra færgen til Wyk på Föhr afgår 09:40. Sejladsen gennem vadehavet med halliger og øer tager ca. 45 minutter. Ankommet til færgehavnen i Wyk går vi i samlet flok de ca. 800 meter op til Vyk Danske Skole, hvor skoleleder Anders Marcussen vil fortælle om at drive dansk skole i frisiske omgivelser.

Herefter er det ved at være tid til frokost og de medbragte madpakker. Hvis vejret er dårligt, deler vi os i to hold, så det ene hold spiser madpakkerne på skolen, mens det andet hold besøger det fine, lille lokalhistoriske museum - Dr. Carl Haeberlin Friesen-Museum - der ligger lige i nærheden af skolen. Hvis vejret er så godt, at vi kan sidde ude, spiser vi sammen og går derefter sammen hen på museet.

museum

Efter besøget på Dr. Carl Haeberlin Friesen-Museum bliver vi hentet af en lokal bus, som fører os øen rundt på en grundig "Inselrundfahrt". Vi kommer igennem de fleste af de små landsbyer med et helt overvældende antal rødstenshuse med stråtag. Undervejs gør vi stop ved diget og ved den imponerende St. Johannis Kirke - også kaldet Der Friesendom.

friesendom

Tilbage i Wyk bliver det tid til en slendretur i de gamle gader inden færgeafgang 16:30. Der er ikke inkluderet kaffe i billetprisen, men vi kan henvise til en hyggelig café med billig kaffe med kage, og hvor der kan betales med danske penge. Eventuelle andre indkøb på Föhr må forventes at skulle betales med Euro.

straatag

På færgen tilbage bliver der serveret en portion suppe, så vi ikke kommer alt for udhungrede tilbage. For vi er først tilbage ved Sønderborg Slot ca. 19;30.

Pris:

Prisen for årets sommerudflugt er 500,- kr. pr. person. Betalingen opkræves i bussen.  Prisen inkluderer færge, bus, entreer, guide og suppe på færgen hjem, men ikke frokost! Så husk endelig madpakken! Og passet!

Tilmelding:

Tilmeldingen kan ske på telefon 74 41 55 80 eller på mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. allersenest ONS 28 MAJ.

Informationer:

Der er mange oplysninger at finde på Internettet om de steder, vi skal besøge på turen. Et par oplagte steder at forberede turen kunne være det flotte websted med alt om Föhr for turisterne, Föhr - Friesische KaribikFriesen Museum, eller Der Friesendom - die Kirche St. Johannis.

 

 
Sommerens orgelkoncerter 2014 PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Lørdag, 17. maj 2014 22:36

Museet på Sønderborg Slot arrangerer igen denne sommer en række koncerter med det enestående renæssanceorgel i Dronning Dorotheas Kapel.

dorotheas-kapel

Det er nu femtende år, disse sommerkoncerter arrangeres i samarbejde med både lokale og tilrejsende musikere.

Der er planlagt 10 koncerter i løbet af sommeren. De ni af af koncerterne er eftermiddagskoncerter med start kl. 16:00, hvor også museets almindelige besøgende tilbydes en ekstra oplevelse.

De medvirkende lokale organister er Helge Granum fra Sct. Marie Kirke i Sønderborg, Frank Laue fra Dybbøl Kirke, Jørgen Kaad fra Broager Kirke og Rut Elena Boyschau fra Gråsten Slotskirke. Desuden medvirker Anne Agerskov og Bine Bryndorf.

Anne Agerskov er kandidatstuderende med orgel og korledelse som hovedfag på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Efter afsluttende eksamen er Anne Agerskov ansat som organist ved Sct. Marie Kirke i Sønderborg pr. 1. oktober 2014.

Bine Bryndorf er professor ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium og organist ved Trinitatis Kirken i København. Koncerten er optakt til et orgelkursus i Dronning Dorotheas Kapel.

Programmet for de 10 koncerter ser således ud:

TIR 3 JUN
Kl. 16.00
Helge Granum
ONS 11 JUN
Kl. 20.00
Bine Bryndorf
TIR 17 JUN
Kl. 16.00
Rut Elena Boyschau
SØN 29 JUN
Kl. 16.00
Jørgen Kaad
TIR 15 JUL
Kl. 16.00
Frank Laue
TIR 29 JUL
Kl. 16.00
Anne Agerskov
TIR 5 AUG
Kl. 16.00
Jørgen Kaad
TIR 19 AUG
Kl. 16.00
Frank Laue
TIR 9 SEP Kl. 16.00 Rut Elena Boyschau
SØN 21 SEP Kl. 16.00 Anne Agerskov

Der udleveres et program ved hver af koncerterne.

rutelena         helge-granum
Rut-Elena Boyschau, Toftlund.
Organist ved Gråsten Slotskirke.
Helge Granum, Sønderborg.
Organist ved Sct. Marie Kirke.
franklaue joergen-kaad
Frank Laue, Egernsund.
Organist ved Dybbøl Kirke.
Jørgen Kaad, Broager.
Organist ved Broager Kirke.

Det koster 40,- kr at komme med til en af koncerterne.

Folder med oversigt over både sommerens orgelkoncerter og sommerens gudstjenester i Dronning Dorotheas Kapel på Sønderborg Slot udleveres fra museumsbutikken på slottet, men den kan også hentes til egen udskrift lige her link

 
Gudstjenester i Dronning Dorotheas Kapel 2014 PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Lørdag, 17. maj 2014 22:10

I sommeren 2011 blev der for første gang afholdt en række korte eftermiddagsgudstjenester i Dronning Dorotheas Kapel i samarbejde med områdets præster.

Der var så stor interesse for gudstjenesterne det første år, at Museet på Sønderborg Slot årene efter og igen denne sommer har taget initiativ til en tilsvarende række korte gudstjenester for at lade det helt enestående rum, som Dronning Dorotheas Kapel er, kommer til sin fulde ret i den funktion, som rummet er bestemt til - at danne ramme om gudstjenesten.

dorotheaalter

Programmet for sommerens gudstjenester ser således ud

SØN 1 JUN   

Peter Grønlykke
Sct. Marie Kirke i Sønderborg

SØN 22 JUN

Mai-Britt Josephsen Knudsen
Svenstrup Kirke

SØN 6 JUL

Karin Kofod og Niels Refskou
Dybbøl, Broager og Kværs kirker

SØN 27 JUL

Birgitte Hjarvard Licht
Dybbøl Kirke

SØN 10 AUG

Hauke Wattenberg
Tysk præst i Sønderborg

SØN 24 AUG

Camilla S. Hansen
Oksbøl og Nordborg kirker

SØN 7 SEP

Birgitte Hjarvard Licht
Dybbøl Kirke

 Alle syv gudstjenester begynder kl. 15:00.

Folder med oversigt over både sommerens orgelkoncerter og sommerens gudstjenester i Dronning Dorotheas Kapel på Sønderborg Slot udleveres fra museumsbutikken på slottet, men den kan også hentes til egen udskrift lige her link

 
Ny dato for foredrag PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Søndag, 04. maj 2014 09:02

Som tidligere annonceret blev foredraget TIR 6 MAJ med Erik Ingemann Sørensen desværre aflyst pga. sygdom.

I stedet blev Inge Adriansens foredrag planlagt til 13 MAJ i stedet rykket frem til 6 MAJ.

Nu er deet lykkedes at finde en ny dato til Erik Ingemann Sørensens foredrag. Det bliver TOR 25 SEP 2014 kl. 19:30 i Riddersalen på Sønderborg Slot.

Den resterende foredragsrække ser herefter således ud:

TIR 6 MAJ - 1864-krigen i billedkunsten – Fra Niels Simonsen til Martin Bigum og Roald Als ved Inge Adriansen

iaHistoriemalerier afspejler en fortidig begivenhed set gennem et kunstnerisk temperament og ofte med en samtidshistorisk fortolkning. I historiemaleriets glansperiode i 1800-tallet var det idealiserende nationalromantiske fremstillinger, der var dominerende, mens det i nutiden i reglen er ironiserende og distancerende skildringer.
Fælles for dem er, at de rummer et fængende fortælle-univers, der skildrer både fortiden og samtiden. De kan være både holdningsskabende, forførende og manipulerende. Inge Adriansen vil præsentere 20 billeder fra krigen 1864. Det er både samtidige billeder, nationalromantisk prægede historiemalerier udført årtier efter begivenhederne, og nutidige billeder, der refererer både til 1864 og den nutidige krigsførelse.

 

TOR 25 SEP - Helvedesåret 1864 ved Erik Ingemann Sørensen

eisHistorikeren og forfatteren Erik Ingemann Sørensen, der har skrevet den anmelderroste bog: ”1864 – en guide i krigens fodspor”, vil fortælle om den ulykkelige krig, hvor den danske stat i løbet af 153 dage blev forvandlet til et lilleputland.
Undervejs vil vi blandt andet møde indbildske politikere, håbefulde officerer, glødende oprørere, sejrsikre preussere, desillusionerede soldater og ulykkelige familier. Tag med en erfaren turguide på en rundrejse til slagmarkerne før og nu.
Fortællingen vil blive suppleret med billeder, film og musikindslag. Der vil være masser af inspiration til udflugter i krigens fodspor.

 

 

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 6 af 17