Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Ringridning på Sønderborg Slot ringrendebane PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Fredag, 04. Juli 2014 22:05

Igen i år afholdes der sommeren igennem ringridning på den historiske ringrendebane ved Sønderborg Slot hver tirsdag kl. 17:00.

ringridning01

Program :

TIR   8 JUL  kl. 17:00
TIR 15 JUL  kl. 17:00
TIR 22 JUL  kl. 17:00
TIR 29 JUL  kl. 17:00
TIR  5 AUG  kl. 17:00

 

 
Nyhedsbrev 2014-02 er sendt til 510 medlemmer PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Lørdag, 21. juni 2014 21:40

havnefront02

Så er der alligevel endnu en udgave af det lille nyhedsbrev "Nyt fra Historisk Samfund for Als og Sundeved" sendt af sted til de 510 tilmeldte abonnenter.

Hovedparten af nyhedsbrevet optages af en billedvejledning i registrering i det nye medlemssystem. For der er stadig rigtig mange medlemmer, der endnu ikke har fulgt opfordringen i det udsendte brev til at registrere sig i medlemssystemet.

Hvis du ikke har meldt dig som modtager af det lille nyhedsbrev, kan du læse det lige her link

Men det er jo ikke nogen dårlig idë at tilmelde dig nyhedsbrevene lige herlink

... eller at anbefale nyhedsbrevene under menuen i venstre side lige her  link

 

 

 

 
Omvisninger på Sønderborg Slot i sommerferien PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 18. juni 2014 19:54

SonderborgLogoCII

I seks uger af skolernes sommerferie tilbyder Sønderborg Slot som noget nyt omvisninger hver tirsdag og hver torsdag - første gang TIR 1 JUL og sidste gang TOR 7 AUG. Der tilbydes to forskellige omvisninger på de samme dage:

Kl. 11: Sønderborg slot og dets historie: Omvisningen går gennem de bedst bevarede af slottets historiske rum: bl.a. drabantsalen, køkkenet, slotskirken og riddersalen, og der bliver fortalt om middelalderborgen, om det store hofliv på slottet i 1500-tallet, og om Christian 2.s fangenskab.

Kl. 13.30: Krigen 1864: Omvisningen omfatter den permanente udstilling om krigen med samtidige våben og den store model af Dybbøl Banke og Sønderborg, som de så ud i 1864. Omvisningen omfatter også den aktuelle særudstilling ”Mennesker i krig”, hvor der fortælles om nogle af de enkeltpersoner, udstillingen fokuserer på, og de historiemalerier, der indgår.

Der betales almindelige entré til museet, men selve omvisningerne er gratis.

På onsdage i de samme seks uger tilbydes de samme to omvisninger på tysk.

 

 
Vejledning i registrering i medlemssystemet PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 28. maj 2014 00:00

registrering07bAlle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved vil modtage et brev med posten om foreningens nye webbaserede medlemssystem.

Det nye system er anskaffet til styring af foreningens bogholderi og regnskab, men det skal også bruges til vedligeholdelse af foreningens medlemsliste og til kontingentbetalinger og til meddelelser direkte til foreningens medlemmer.

Systemet kan eventuelt udbygges til betaling for ture og udflugter og til køb af foreningens bøger, så det med tiden kan blive foreningens egentlige websted.

I det nye system foregår al kontakt med medlemmerne via email eller SMS, så det er meget vigtigt, at flest mulige medlemmer bliver registreret hurtigst muligt i det nye system for at få gavn af systemets forskellige funktioner.

Men det er vigtigt at understrege, at de medlemmer, der ikke har email eller slet ikke har en computer, ikke vil komme til at mærke nogen forskel. For dem vil kontakten til og fra foreningen foregå som hidtil med brevpost og girokort og annoncering i lokalpressen.

I det tilsendte brev er der en punkt-for-punkt gennemgang af, hvordan det enkelte medlem kan foretage den nødvendige indskrivning af egen mailadresse og eventuelt mobilnummer i det nye medlemssystem og kontrollere de oplysninger om navn og adresse, der allerede ligger i systemet

Der er brugt mange små, grå hjerneceller for at formulere denne gennemgang for bedst muligt at sikre, at misforståelser og fejl undgås og at utryghed og usikkerhed afværges.

Men skulle du alligevel have lidt usikkerhed tilbage, kan nedenstående illustrerede gennemgang af registreringen måske være til gavn for dig.

På foreningens hjemmeside på adressen www.hsaos.dk fører et klik på ”MedlemsSystem” til det nye system. Der er valgfrihed mellem to steder på webstedets forside - i menuen til venstre eller i feltet med velkomsten.

registrering01

Medlemssystemet har ikke helt samme opsætning og layout som foreningens nyværende websted, men det ligner da lidt.

I det blå felt til ”Log ind” bruger du det midlertidige Brugernavn og Kodeord, der er anført i det tilsendte brev og afslutter med et klik på den grønne knap med "Log ind".

registrering02

Du er nu inde på din helt egen side, som kun du har adgang til. I det blå felt med  ”Kontaktinformationer” kan du se systemets aktuelle oplysninger om dig.

registrering03

Et klik på knappen ”Ændre indstillinger” fører dig til den side, hvor du nu skal indskrive dit selvvalgte brugernavn og kodeord. Det er vigtigt, at du bruger et brugernavn og et kodeord, som du senere kan huske. Skriv eventuelt oplysningerne ned, for det er vist en almindelig erfaring, at kodeord har det med at forsvinde.

Skulle der være fejl eller mangler i oplysningerne om dit navn og din adresse, kan du rette disse oplysninger ved samme lejlighed.

registrering04

Længere nede på den samme side skal du nu indskrive din korrekte  emailadresse og eventuelt dit mobilnummer. Kontrollér for en sikkerheds skyld, at begge oplysninger nu også er helt rigtige!

Hvis du ikke ønsker at modtager SMS-beskeder fra foreningen, kan du udfylde Mobil-feltet med 00000000 (8 gange 0). Så er det tydeligt, at manglende oplysning om mobilnummer ikke skyldes en forglemmelse.

Afmærk med flueben i feltet ”Acceptér betingelser”. Betingelserne er foreningens vedtægter, som du jo nok allerede kender - eller som du kan læse efter et klik på "Betingelser".

Afslut din registrering med et klik på den grønne knap med ”Gem”. (Glemmer du at gemme, er al din umage med registreringen gået tabt!)

 registrering05

Du er nu på plads i det nye medlemssystem!

Men for en sikkerheds skyld kan du logge af igen ved efter et klik på den lille pil til højre for dit navn i skærmens øverste, højre hjørne at klikke på "Log af".

Skulle du glemme at logge af, vil systemet automatisk logge dig af, når du lukker din browser - så skaden er til at overse!

registrering06

Skulle du få problemer med registreringen i det nye medlemssystem eller har du spørgsmål om systemet, er du meget velkommen til at tage kontakt til et medlem af IT udvalget, som er

Jens Verner Nielsen Tlf. 7441 5580 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Kirsten Todsen Tlf. 7445 3951 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Sigga Henriksen Tlf. 6092 8761 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bjarne Andersen Tlf. 7441 5991 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

 
Slut for tilmelding til Föhr-turen PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 21. maj 2014 18:33

Så er det slut - næsten - for tilmelding til den tidligere annoncerede heldagstur til Föhr LØR 14 JUN.

Alle 52 pladser i bussen er nu optaget, men fra tidligere ture ved vi, at der kan ske frameldinger inden turen. Derfor har vi lavet en venteliste, hvor der er masser af plads!

 

Indhold:

Sommerudflugten starter fra P-pladsen ved Sønderborg Slot allerede kl. 07:30 og går direkte til Dagebüll, hvorfra færgen til Wyk på Föhr afgår 09:40. Sejladsen gennem vadehavet med halliger og øer tager ca. 45 minutter. Ankommet til færgehavnen i Wyk går vi i samlet flok de ca. 800 meter op til Vyk Danske Skole, hvor skoleleder Anders Marcussen vil fortælle om at drive dansk skole i frisiske omgivelser.

Herefter er det ved at være tid til frokost og de medbragte madpakker. Hvis vejret er dårligt, deler vi os i to hold, så det ene hold spiser madpakkerne på skolen, mens det andet hold besøger det fine, lille lokalhistoriske museum - Dr. Carl Haeberlin Friesen-Museum - der ligger lige i nærheden af skolen. Hvis vejret er så godt, at vi kan sidde ude, spiser vi sammen og går derefter sammen hen på museet.

museum

Efter besøget på Dr. Carl Haeberlin Friesen-Museum bliver vi hentet af en lokal bus, som fører os øen rundt på en grundig "Inselrundfahrt". Vi kommer igennem de fleste af de små landsbyer med et helt overvældende antal rødstenshuse med stråtag. Undervejs gør vi stop ved diget og ved den imponerende St. Johannis Kirke - også kaldet Der Friesendom.

friesendom

Tilbage i Wyk bliver det tid til en slendretur i de gamle gader inden færgeafgang 16:30. Der er ikke inkluderet kaffe i billetprisen, men vi kan henvise til en hyggelig café med billig kaffe med kage, og hvor der kan betales med danske penge. Eventuelle andre indkøb på Föhr må forventes at skulle betales med Euro.

straatag

På færgen tilbage bliver der serveret en portion suppe, så vi ikke kommer alt for udhungrede tilbage. For vi er først tilbage ved Sønderborg Slot ca. 19;30.

Pris:

Prisen for årets sommerudflugt er 500,- kr. pr. person. Betalingen opkræves i bussen.  Prisen inkluderer færge, bus, entreer, guide og suppe på færgen hjem, men ikke frokost! Så husk endelig madpakken! Og passet!

Tilmelding:

Tilmeldingen kan ske på telefon 74 41 55 80 eller på mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. allersenest ONS 28 MAJ.

Informationer:

Der er mange oplysninger at finde på Internettet om de steder, vi skal besøge på turen. Et par oplagte steder at forberede turen kunne være det flotte websted med alt om Föhr for turisterne, Föhr - Friesische KaribikFriesen Museum, eller Der Friesendom - die Kirche St. Johannis.

 

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 7 af 18