Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Ny dato for foredrag PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Søndag, 04. maj 2014 09:02

Som tidligere annonceret blev foredraget TIR 6 MAJ med Erik Ingemann Sørensen desværre aflyst pga. sygdom.

I stedet blev Inge Adriansens foredrag planlagt til 13 MAJ i stedet rykket frem til 6 MAJ.

Nu er deet lykkedes at finde en ny dato til Erik Ingemann Sørensens foredrag. Det bliver TOR 25 SEP 2014 kl. 19:30 i Riddersalen på Sønderborg Slot.

Den resterende foredragsrække ser herefter således ud:

TIR 6 MAJ - 1864-krigen i billedkunsten – Fra Niels Simonsen til Martin Bigum og Roald Als ved Inge Adriansen

iaHistoriemalerier afspejler en fortidig begivenhed set gennem et kunstnerisk temperament og ofte med en samtidshistorisk fortolkning. I historiemaleriets glansperiode i 1800-tallet var det idealiserende nationalromantiske fremstillinger, der var dominerende, mens det i nutiden i reglen er ironiserende og distancerende skildringer.
Fælles for dem er, at de rummer et fængende fortælle-univers, der skildrer både fortiden og samtiden. De kan være både holdningsskabende, forførende og manipulerende. Inge Adriansen vil præsentere 20 billeder fra krigen 1864. Det er både samtidige billeder, nationalromantisk prægede historiemalerier udført årtier efter begivenhederne, og nutidige billeder, der refererer både til 1864 og den nutidige krigsførelse.

 

TOR 25 SEP - Helvedesåret 1864 ved Erik Ingemann Sørensen

eisHistorikeren og forfatteren Erik Ingemann Sørensen, der har skrevet den anmelderroste bog: ”1864 – en guide i krigens fodspor”, vil fortælle om den ulykkelige krig, hvor den danske stat i løbet af 153 dage blev forvandlet til et lilleputland.
Undervejs vil vi blandt andet møde indbildske politikere, håbefulde officerer, glødende oprørere, sejrsikre preussere, desillusionerede soldater og ulykkelige familier. Tag med en erfaren turguide på en rundrejse til slagmarkerne før og nu.
Fortællingen vil blive suppleret med billeder, film og musikindslag. Der vil være masser af inspiration til udflugter i krigens fodspor.

 

 

 
Nyhedsbrev 2014-01 er sendt til 481 medlemmer PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Torsdag, 27. marts 2014 19:16

havnefront02

Årets første udgave af det lille nyhedsbrev "Nyt fra Historisk Samfund for Als og Sundeved" er nu sendt til de 481 tilmeldte abonnenter.

Hvis du ikke har meldt dig som modtager af det lille nyhedsbrev, kan du læse det lige her link

Men det er jo ikke nogen dårlig idë at tilmelde dig nyhedsbrevene lige herlink

... eller at anbefale nyhedsbrevene under menuen i venstre side lige her  link

 

 

 
Særudstillingen "Mennesker i krigen - 1864" PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 26. marts 2014 17:05

LØR 12 APR åbner Museum Sønderjyllands store særudstilling om krigen i 1864 på Sønderborg Slot. Særudstillingen har titlen "Mennesker i krigen - 1864". Udstillingen vil med genstande og plancher fortælle om krigen ved at knytte an til 30 faktiske danske og tyske krigsdeltagere.

menneskerikrigen1864

Udstillingen har siden midt i november været vist på Schleswig-Holsteinische Landesbibliothek i Kiel, og når den er taget ned i Sønderborg 20 OKT 2014, vil den bliver opstillet på Nationalmuseet i København indtil foråret 2015. Herefter er det meningen, at dele af udstillingen skal indgå i de permanente udstillinger på Historiecenter Dybbøl Banke.

Men fra LØR 12 APR til SØN 26 OKT kan udstillingen altså ses på Sønderborg Slot - hvortil alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved  jo har gratis adgang.

 
Ledige pladser på Berlin-tur i august PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Tirsdag, 25. marts 2014 21:52

cathrinesmindelogoForeningen Cathrinesmindes Venner har arrangeret en bustur til Berlin i dagene 25 AUG til 29 AUG. Tilmeldingen til turen startede LØR 15 MAR. Men der er stadig  ledige pladser i bussen.

Derfor tilbydes medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved nu også mulighed for at komme med på den spændende tur.

Prisen for de fem dage med fire overnatninger er 3.900,- kr. pr. person med et tillæg på 625,- kr. for enkeltværelse. I prisen er inkluderet halvpension, alle entréer og guidede ture og festmiddag på hjemturen.

Tilmelding kan ske snarest hos Joachim Hagenau på 74 44 29 49 / 20 35 80 41.

De fire overnatninger er på det fire-stjernede hotel Hotel an der Havel i bydelen Oranienburg.

Turen er planlagt specielt med henblik på historisk interesserede med besøg på slottet Sanssouici, på Schloss Cecilienhof, med en rundtur i Berlins centrum, med besøg på Stasis varetægtsfængsel i Hohenschönhausen, på Tempelhof flyveplads og som noget helt specielt et besøg på teglværksmuseet "Ziegeleipark Mildenberg".

Et meget udførligt program for turen kan findes lige her link

Hotel an der Havel har et websted lige her link

Og der er mere om "Ziegeleipark Mildenberg" lige her link

 
Nyopstilling af 1864-udstillingen PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 24. marts 2014 23:55

I sammenhæng med de mange aktiviteter til markering af 150 året for krigen i 1864 har museet på Sønderborg Slot gennemgået og nyopstillet den permanente udstilling om krigshandlingerne. Blandt andet er den store terrænmodel af skanseområdet blevet støvet af og frisket op og suppleret med helt nye multimedie virkemidler. Så den gamle udstilling er blevet som ny - og nu parat til at tage imod både nye og gamle besøgende!

1864fornyelse

Og husk, at som medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved kan du komme og gå på Sønderborg Slot uden at skulle tænke på betaling for besøget!

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 8 af 18