Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Tilmelding til Rügen-turen PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 06. marts 2014 13:28

Så er det åbnet for tilmeldingen til årets første udflugt for medlemmerne af Historisk Samfund for Als og Sundeved - den store tur til Rügen med start LØR 24 MAJ og hjemkomst TIR 27 MAJ.

intercitystralsundPrisen for turen er 3.200,- kr. pr. person i et dobbeltværelse og med et tillæg på 600,- kr. for et enkeltværelse. Det er tre overnatninger lige midt i Stralsund på hotellet InterCityHotel Stralsund. Prisen inkluderer halvpension.

Tilmeldingen kan ske med mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller på telefon 20 14 11 57.

Turen kan forberedes med oplysninger på tysk om Rügens kulturhistoriske seværdigheder lige her link

... og WikiPedia er jo altid en ven - grundigt på tysk lige her link  eller et hurtigt overblik på dansk lige her link

... og så har Jens Ruge i Hamborg den hobby at finde oplysninger om det slaviske hertugdømme på Rügen i middelalderen. Han formidler sin store viden lige her link

 
Landbrugets historie på Gråsten Landbrugsskole PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Onsdag, 05. marts 2014 15:01

landbrugs-historie3TOR 6 MAR kl. 19:00 fortæller overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen fra museet på  Sønderborg Slot om landbrugets historie på Gråstenegnen i ældre tid. Foredraget finder sted på Gråsten Landbrugsskole

Carsten Porskrog Rasmussen udgav sidste år en meget grundig bog om Det sønderjyske landbrugs historie 1544 – 1830, og det er med udgangspunkt i denne forskning, han fortæller specielt om Gråstenegnens landbrugshistorie.

Carsten Porskrog Rasmussen har i mange år holdt foredrag om emner fra Sønderjyllands historie og skrevet bøger om bl.a. herregårdenes historie og om de slesvigske hertuger. Han har også været guide på Historisk Samfund for Sønderjyllands udflugter, hvor han er kendt for at kunne trække de store linjer op og samtidig fortælle de detaljer, der gør historien levende.

Foredraget er arrangeret af Sønderborg Folkeuniversitet og Kulturlandsbyen6300.

Prisen for deltagelse er 40,- kr. incl. kaffebord. Tilmelding af hensyn til kaffen til Hanne Næsborg på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller på 61 65 64 48.

Læs mere om det store bogværk om Sønderjyllands landbrugshistorie lige her link

 
Nyhedsbrev 2013-07 er sendt til 457 medlemmer PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 11. december 2013 00:37

havnefront02

Så er årets syvende og sikkert sidste udgave af det lille nyhedsbrev "Nyt fra Historisk Samfund for Als og Sundeved" afsendt til de nu 471 tilmeldte abonnenter.

Det lille nyhedsbrev handler denne gang bl.a. om forslag til julegaver og om brugerstyret formidling af lokalhistoriske informationer i wiki-formatet.

Hvis du ikke har meldt dig som modtager af det lille nyhedsbrev, kan du læse det lige her link

Men det er jo ikke nogen dårlig idë at tilmelde dig nyhedsbrevene lige herlink

... eller at anbefale nyhedsbrevene under menuen i venstre side lige her  link

 

 
Årbogen for 2013 er lige på trapperne PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 09. december 2013 17:23

Årbogen for 2013 om mindesmærker og gravpladser efter krigene i 1848 til 1851 og især efter krigen i 1864 skulle gerne nå ud til alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved inden jul.

aarbog2013

I løbet af uge 50 kommer bøgerne tilbage efter indbinding i Leipzig - det er ikke længere muligt at få bøger bundet ind her i Danmark! - hvorefter bestyrelsens medlemmer straks samles på Sønderborg Slot for at pakke  bøgerne i kuverter, satte labels på og sorterede bøgerne ud til de forskellige lokalområder. Umiddelbart herefter bliver bogstakkene kørt ud til de spejdergrupper og lokalhistoriske foreninger, som hurtigst muligt omdeler årbøgerne til medlemmerne.

Medlemmer med adresse andre steder end på Als eller Sundeved vil få bøgerne tilsendt med posten.

Årbogen hedder "De Slesvigske Krige i kulturlandskabet i Sønderjylland". Den udgives som en del af markeringen af 150-året for krigen i 1864, men for fuldstændighedens skyld er også mindesmærkerne fra den første slesvigskebeskrevet i bogen.

Bogens tekst er skrevet af museumsinspektør Inge Adriansen. Teksten er suppleret med farvefotos taget af de lokale medhjælpere, Holger Jørgensen og Verner Meier. Desuden har Nationalmuseets fotograf,  Roberto Fortuna taget 32 helsides billeder til bogen. Indlagt i bogen er en CD med et søgbart register over samtlige 486 krigsmindesmærker i Sønderjylland med beskrivelser, fotos og GPS-koordinater.

Bogen bliver præsenteret for offentligheden ved et arrangement i foredragssalen på Sønderborg ONS 11 DEC kl. 14:30. Her er alle interesserede velkomne!
 
 
Bogtilbud til medlemmerne PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 18. november 2013 15:34

aarbog04 82 300Som medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved  kan du købe restoplagene af foregående års årbøger til stærkt reducerede priser.

Listen over de årbøger, der stadig på lager, er netop blevet revideret og opdateret. Enkelte udgaver er nu udsolgte, og blandt mange af de tilbageværende er der sket yderligere reduktioner af priserne. Så der kan findes mange gode forslag til julegaver på den netop opdaterede liste!

Bøgerne fra tilbudslisten kan bestilles enten til supplering af egen samling eller til gaver og foræringer  lige her link

Er du endnu ikke medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved, må du købe bøgerne i boghandelen eller i museumsbutikken på Sønderborg Slot til den fulde pris - eller regne med en højere pris end anført på listen.

... eller du kan vælge at blive medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved lige her link

 

 

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 8 af 17