Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Heldagstur til Fårhuslejren og Flensborg PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Fredag, 21. marts 2014 09:44

I den udsendte indbydelse til generalforsamlingen var der en oversigt over årets planlagte ture og udflugter. Desværre manglede den ene af årets planlagte ture i oversigten. Herunder følger den manglende tekst:

Fårhuslejren — Den Gamle Kirkegård — Søfartsmuseet i Flensborg

Heldagstur lørdag den 20. september

Som led i retsopgøret blev Frøslevlejren 1945-49 internerings- og straffelejr for o. 5.000 landssvigere og ændrede navn til Fårhuslejren. Vi besøger og guides rundt i barakken med den helt nye (2012) museumsformidling af Fårhusperioden.
Dernæst Den Gamle Kirkegård i Flensborg med Istedløven og en lille byvandring.
Vi stutter af i Søfartsmuseet på Skibbroen. Museet er blevet renoveret og samlingerne nyopsatte (2012), og det beretter om Flensborg gennem århundrederne som en af rigets største handels- og søfartsbyer. Vi får rundvisning.

 
Tine-aften i Riddersalen PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 19. marts 2014 21:05

tineaften

 
Rundvisning i Dybbøl kirke PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 19. marts 2014 20:27

ONS 26 MAR 2014 inviterer Historisk Samfund for Sønderjylland/Sønderborg kreds til en rundvisning i Dybbøl kirke for alle interesserede.

Rundvisningen starter ved kirken kl. 19:00 og forventes at vare en god times tid. Det koster ikke noget at deltage, men det anbefales selv at have kaffe med til efterfølgende samvær i kirkeladen.

Arrangementet er en del af Historisk Samfund for Sønderjyllands markering af krigsbegivenhederne i 1864, som både kirkerummet og kirkegården indeholder vidnesbyrd om.

dybboelkirke17marts

Sognepræst Birgitte Hjarvard Licht fortæller om kirkens historie og viser rundt – også bag om det umiddelbart synlige inventar, så medbring gerne lommelygte.

Der er rigtig mange oplysninger om Dybbøl Kirke at finde på Danmarks Kirkers websted lige her link

 

 
Tilmelding til Rügen-turen PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 06. marts 2014 13:28

Så er det åbnet for tilmeldingen til årets første udflugt for medlemmerne af Historisk Samfund for Als og Sundeved - den store tur til Rügen med start LØR 24 MAJ og hjemkomst TIR 27 MAJ.

intercitystralsundPrisen for turen er 3.200,- kr. pr. person i et dobbeltværelse og med et tillæg på 600,- kr. for et enkeltværelse. Det er tre overnatninger lige midt i Stralsund på hotellet InterCityHotel Stralsund. Prisen inkluderer halvpension.

Tilmeldingen kan ske med mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller på telefon 20 14 11 57.

Turen kan forberedes med oplysninger på tysk om Rügens kulturhistoriske seværdigheder lige her link

... og WikiPedia er jo altid en ven - grundigt på tysk lige her link  eller et hurtigt overblik på dansk lige her link

... og så har Jens Ruge i Hamborg den hobby at finde oplysninger om det slaviske hertugdømme på Rügen i middelalderen. Han formidler sin store viden lige her link

 
Landbrugets historie på Gråsten Landbrugsskole PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Onsdag, 05. marts 2014 15:01

landbrugs-historie3TOR 6 MAR kl. 19:00 fortæller overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen fra museet på  Sønderborg Slot om landbrugets historie på Gråstenegnen i ældre tid. Foredraget finder sted på Gråsten Landbrugsskole

Carsten Porskrog Rasmussen udgav sidste år en meget grundig bog om Det sønderjyske landbrugs historie 1544 – 1830, og det er med udgangspunkt i denne forskning, han fortæller specielt om Gråstenegnens landbrugshistorie.

Carsten Porskrog Rasmussen har i mange år holdt foredrag om emner fra Sønderjyllands historie og skrevet bøger om bl.a. herregårdenes historie og om de slesvigske hertuger. Han har også været guide på Historisk Samfund for Sønderjyllands udflugter, hvor han er kendt for at kunne trække de store linjer op og samtidig fortælle de detaljer, der gør historien levende.

Foredraget er arrangeret af Sønderborg Folkeuniversitet og Kulturlandsbyen6300.

Prisen for deltagelse er 40,- kr. incl. kaffebord. Tilmelding af hensyn til kaffen til Hanne Næsborg på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller på 61 65 64 48.

Læs mere om det store bogværk om Sønderjyllands landbrugshistorie lige her link

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 9 af 18