Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Store Billeddag på Sønderborg Slot PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 09. oktober 2013 18:35

Som i 2012 har Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot  i samarbejde med kommunens lokalhistoriske arkiver arrangeret en dag for alle med interesse i gamle billeder fra Als og Sundeved. I år er datoen for Store Billeddag på Sønderborg Slot fastsat til SØN 13 OKT i Riddersalen på Sønderborg Slot fra 10:00 til 16:00.

Ved arrangementet bliver der fremlagt i tusindvis af gamle billeder fra hele kommunen - både portrætter og fotos fra gader og veje og af områdets huse og bygninger. Så der vil blive rigtigt meget at gå på opdagelse i, og der vil helt sikkert være mange billeder, de besøgende aldrig har set tidligere.

billeddag


Formålet med arrangementet er ikke bare at vise de gamle billeder, men også at få nye oplysninger om billederne fra de besøgende gæster. Desuden er der mulighed for selv at tage sine gamle billeder med ind på slottet for evt. at få yderligere oplysninger om dem. Og museet og arkiverne er interesserede i at låne de billeder, der ikke allerede er i museets og arkivernes samlinger til affotografering eller scanning.

Der vil også i dagens løb blive afholdt konkurrencer, hvor de besøgende kan gætte motiver på de gamle billeder og vinde præmier ved rigtige svar.

... og husk, at medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved har gratis adgang til Museet på Sønderborg Slot.

 
Byrundtur - en by i ruiner PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 25. september 2013 20:58

soenderborg bombetSønderborg Erhvervs-og Turistcenter har i forbindelse med Sønderborg Handels arrangement "Light By Night" planlagt en lidt usædvanlig byrundtur FRE 27 SEP.

Turen starter først kl. 20:00, hvor der er ved at være mørkt. Derfor udleveres der fakler til deltagerne på omvandringen.

Overskriften for turen er "En By i Ruiner". Turen fører deltagerne rundt til de steder i byen, hvor der er specielle forhold med forbindelse til krigen i 1864. En kyndig guide fortæller undervejs spændende fakta og pudsige historier.

Byvandringen starter på Rådhustorvet, og den forventes at vare ca. to timer. Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig. Så bare mød op!

 
Skovene på Als - fra natur til kultur PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 25. september 2013 20:09

SoenderskovenHistorisk Samfund for Sønderjylland - Sønderborg kreds fortsætter arrangementrækken om "Skovene på Als - fra natur til kultur" med en foredragsaften TIR 1 OKT kl. 19:30 i Ulkebøl forsamlingshus. Kaplenivej 1 i Ulkebøl.

Christian Bo Bojesen vil fortælle om skovenes betydning for den lokale befolkning - ikke blot betydningen for landskabets udseende, men også for skibsfarten og for det daglige liv med træ til opvarmning og til byggeri.

Henning Steen Jensen vil efterfølgende fortælle om skovenes rolle i kunsten som motiv for digtning og for malerkunst.

Der serveres kaffe, og prisen for kaffe med boller og lagkage er 75.- kr.

Der er flere oplysninger om foredragsaftenen hos Historisk Samfund for Sønderjyllandlige her link

 
Få mere at vide om dine oldsager PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 11. september 2013 21:21

metaldetektorVed et arrangement på Haderslev Museum LØR 14 SEP fra kl. 13:00 til kl. 16:00 kan alle interesserede få mere at vide om de oldsager, de har liggende eller måske selv har fundet.

Arrangementet hedder "Hvad er det" og har til formål dels at hjælpe de mennesker, der har oldtidsfund liggende til supplerende viden om deres fund, men dels også at informere om begrebet danefæ og om afleveringspligt og ikke mindst om brug af de mere og mere udbredte metaldetektorer.

Ved arrangementet vil der blive mulighed for selv at prøve at bruge en metaldetektor og der vil desuden være forskellige gættekonkurrencer og anden underholdning.

"Hvad er det" arrangeres i samarbejde med Sønderjyllands Amatørarkæologer, som vil vise fund gjort med metaldetektorer i museets udgravninger.

Læs selv mere om arrangementet i pressemeddelelsen fra Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev lige her link

 

 
Foredrag om kirkerne på Als og Sundeved PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Torsdag, 22. august 2013 19:58

forside2012I forbindelse med planlægningen af årbogen for 2012 - Kirkerne på Als og Sundeved - blev der i tilknytning til årbogen planlagt to foredrag og en halvdags bustur.

Foredrag og bustur blev annonceret allerede i februar sammen med indkaldelsen til årets generalforsamling.

Men nu nærmer tiden sig for de to foredrag, så der kan være grund til at minde om dem!

MAN 2 SEP holder Erik Nyborg fra Nationalmuseet et foredrag med titlen "Sønderjyske træskulpturer fra 1200-tallet".

MAN 9 SEP er titlen på foredraget "Kalkmalerier på Als og Sundeved". Aftenens foredragsholder er museumsinspektør ved Nationalmuseet Sissel F. Plathe, der også var forfatter til afsnittene i årets årbog om kalkmalerier og om middelalderligt kirkeinventar.

Begge foredrag starter kl. 19:30, og de finder sted i Riddersalen på Sønderborg Slot.

 

 

 

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 9 af 17