Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Generalforsamlingen 2014 PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Lørdag, 22. marts 2014 00:59

Generalforsa14Årets generalforsamling er nu vel overstået. De ca. 150 fremmødte medlemmer godkendte sædvanen tro formandens beretning og regnskabet for 2013, fik valgt bestyrelsesmedlemmer og suppleanter, fik taget afsked med Lorenz Christensen, foreningens formand gennem 22 år - og fik både oplysning og oplevelse med Carsten Porskrog Rasmussens redegørelse for arbejdet på Museet på Sønderborg Slot og med det fine, musikalske indslag med Halvor og Maja Bogh fra Tønder.

Det officielle, kortfattede referat af generalforsamlingen kan hentes eller læses lige her link

En noget fyldigere gennemgang af aftenens forløb kan læses lige her link

... eller hos JydskeVestkysten lige her link

[ På billedet lytter den nye overinspektør til den gamle formand :-) ]

 

 

 
Heldagstur til Fårhuslejren og Flensborg PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Fredag, 21. marts 2014 09:44

I den udsendte indbydelse til generalforsamlingen var der en oversigt over årets planlagte ture og udflugter. Desværre manglede den ene af årets planlagte ture i oversigten. Herunder følger den manglende tekst:

Fårhuslejren — Den Gamle Kirkegård — Søfartsmuseet i Flensborg

Heldagstur lørdag den 20. september

Som led i retsopgøret blev Frøslevlejren 1945-49 internerings- og straffelejr for o. 5.000 landssvigere og ændrede navn til Fårhuslejren. Vi besøger og guides rundt i barakken med den helt nye (2012) museumsformidling af Fårhusperioden.
Dernæst Den Gamle Kirkegård i Flensborg med Istedløven og en lille byvandring.
Vi stutter af i Søfartsmuseet på Skibbroen. Museet er blevet renoveret og samlingerne nyopsatte (2012), og det beretter om Flensborg gennem århundrederne som en af rigets største handels- og søfartsbyer. Vi får rundvisning.

 
Tine-aften i Riddersalen PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 19. marts 2014 21:05

tineaften

 
Rundvisning i Dybbøl kirke PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 19. marts 2014 20:27

ONS 26 MAR 2014 inviterer Historisk Samfund for Sønderjylland/Sønderborg kreds til en rundvisning i Dybbøl kirke for alle interesserede.

Rundvisningen starter ved kirken kl. 19:00 og forventes at vare en god times tid. Det koster ikke noget at deltage, men det anbefales selv at have kaffe med til efterfølgende samvær i kirkeladen.

Arrangementet er en del af Historisk Samfund for Sønderjyllands markering af krigsbegivenhederne i 1864, som både kirkerummet og kirkegården indeholder vidnesbyrd om.

dybboelkirke17marts

Sognepræst Birgitte Hjarvard Licht fortæller om kirkens historie og viser rundt – også bag om det umiddelbart synlige inventar, så medbring gerne lommelygte.

Der er rigtig mange oplysninger om Dybbøl Kirke at finde på Danmarks Kirkers websted lige her link

 

 
Tilmelding til Rügen-turen PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 06. marts 2014 13:28

Så er det åbnet for tilmeldingen til årets første udflugt for medlemmerne af Historisk Samfund for Als og Sundeved - den store tur til Rügen med start LØR 24 MAJ og hjemkomst TIR 27 MAJ.

intercitystralsundPrisen for turen er 3.200,- kr. pr. person i et dobbeltværelse og med et tillæg på 600,- kr. for et enkeltværelse. Det er tre overnatninger lige midt i Stralsund på hotellet InterCityHotel Stralsund. Prisen inkluderer halvpension.

Tilmeldingen kan ske med mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller på telefon 20 14 11 57.

Turen kan forberedes med oplysninger på tysk om Rügens kulturhistoriske seværdigheder lige her link

... og WikiPedia er jo altid en ven - grundigt på tysk lige her link  eller et hurtigt overblik på dansk lige her link

... og så har Jens Ruge i Hamborg den hobby at finde oplysninger om det slaviske hertugdømme på Rügen i middelalderen. Han formidler sin store viden lige her link

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 9 af 18