Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Bogtilbud til medlemmerne PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 18. november 2013 15:34

aarbog04 82 300Som medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved  kan du købe restoplagene af foregående års årbøger til stærkt reducerede priser.

Listen over de årbøger, der stadig på lager, er netop blevet revideret og opdateret. Enkelte udgaver er nu udsolgte, og blandt mange af de tilbageværende er der sket yderligere reduktioner af priserne. Så der kan findes mange gode forslag til julegaver på den netop opdaterede liste!

Bøgerne fra tilbudslisten kan bestilles enten til supplering af egen samling eller til gaver og foræringer  lige her link

Er du endnu ikke medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved, må du købe bøgerne i boghandelen eller i museumsbutikken på Sønderborg Slot til den fulde pris - eller regne med en højere pris end anført på listen.

... eller du kan vælge at blive medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved lige her link

 

 

 
Markering af 150 år med glücksborgerne PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Tirsdag, 12. november 2013 13:17

chrixDen 16. november 1863 blev Christian IX udråbt til Danmarks konge fra Christiansborg Slot. Det blev begyndelsen for det glücksborgske kongehus, som nu har siddet på tronen i 150 år.

Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot  markerer jubilæet med et arrangement i Riddersalen på Sønderborg Slot LØR 16 NOV kl. 14-17 med sange, festforedrag og et let, men festligt traktement. Samtidig åbnes en mindre udstilling om Christian IX - Europas svigerfar - og hans børn.

Overinspektør Carsten Porskrog Rasmussens foredrag handler om Christian IXs vej til tronen - historien om den fattige prins, som vandt både prinsessen og et kongerige.

Han var født som fjerde søn i fattig sidelinje i det danske kongehus, men forelskede sig i prinsesse Louise, en niece af Christian VIII – og hun i ham. Umiddelbart fulgte der hverken et helt eller et halvt kongerige med, men efter en række politiske forviklinger blev Christian og Louise udpeget som tronfølgerpar.

Bag valget af Christian stod kræfter, der ville holde sammen på helstaten af Danmark, Slesvig og Holsten. Det er derfor historiens ironi, at hans første vigtige opgave som konge var – modstræbende – at underskrive den grundlov, der førte til krigen i 1864.

Arrangementet er derfor også indledningen til Sønderborg Slots markering af 150-året for 1864.

Deltagelse koster 50,- kr. inklusive servering - også for medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved. Billetter kan købes ved indgangen.

 
Jul på slottet PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 11. november 2013 20:18

Den første søndag i advent - der i år er SØN 1 DEC - holder museet på Sønderborg Slot ekstraordinært åbent for at give plads for et helt særligt julearrangement.

julpaaslottet

13:00 åbnes slotsporten. hvorefter museumsinspektør René Rasmussen vil vise rundt i de nye udstillinger om tiden mellem 1864 og 1920. Denne rundvisning gentages 15:00.

14:00 fortæller museumsinspektør Inge Adriansen i Riddersalen om karakteristiske sønderjyske juleskikke.

15:00 er der adventsgudstjeneste i Dronning Dorotheas Kapel.

16:00 fortæller museumsinspektør Inge Adriansen om julens salmer og Dybbøl Kirkes Voksenkor forestår fællessangen.

17:00 slutter arrangementet - og slotsporten lukkes igen.

Hele dagen er der en særudstilling om frimærker, og der er åbent i caféen. Desuden vil der i dagens anledning være salg af bøger til reducerede priser.

Og husk så: Som medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved er der gratis adgang til arrangementet.

 

 
Nyhedsbrev 2013-06 er sendt til 471 medlemmer PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Torsdag, 10. oktober 2013 20:39

havnefront02

Så er årets sjette udgave af det lille nyhedsbrev "Nyt fra Historisk Samfund for Als og Sundeved" afsendt til de nu 471 tilmeldte abonnenter.

Hvis du ikke har meldt dig som modtager af det lille nyhedsbrev, kan du læse det lige her link

Men det er jo ikke nogen dårlig idë at tilmelde dig nyhedsbrevene lige herlink

... eller at anbefale nyhedsbrevene under menuen i venstre side lige her  link

 
Ferieaktiviteter for børn - og børnebørn PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Onsdag, 09. oktober 2013 20:36

De forskellige afdelinger af Museum Sønderjylland arrangerer igen i år særlige aktiviteter for børn - og børnebørn - i skolernes efterårsferie i uge 42. 

efteraar13

Sønderborg Slot er overskriften i år "Er du god til at huske?" med sjove opgaver for børn til afprøvning af huskeren rundt om i museets udstillingslokaler. Aktiviteterne foregår fra MAN 14 OKT til TOR 17 OKT i tidsrummet 11:00 til 14:00. Læs mere lige herlink

Læs mere om alle aktiviteterne i hele Sønderjylland lige herlink

Museum Sønderjylland har lavet et lille hæfte med præsentation af alle efterårsferieaktiviteterne. Hæftet kan hentes eller læses lige herlink

 

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 9 af 17