Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Årbogen for 2013 er lige på trapperne PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 09. december 2013 17:23

Årbogen for 2013 om mindesmærker og gravpladser efter krigene i 1848 til 1851 og især efter krigen i 1864 skulle gerne nå ud til alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved inden jul.

aarbog2013

I løbet af uge 50 kommer bøgerne tilbage efter indbinding i Leipzig - det er ikke længere muligt at få bøger bundet ind her i Danmark! - hvorefter bestyrelsens medlemmer straks samles på Sønderborg Slot for at pakke  bøgerne i kuverter, satte labels på og sorterede bøgerne ud til de forskellige lokalområder. Umiddelbart herefter bliver bogstakkene kørt ud til de spejdergrupper og lokalhistoriske foreninger, som hurtigst muligt omdeler årbøgerne til medlemmerne.

Medlemmer med adresse andre steder end på Als eller Sundeved vil få bøgerne tilsendt med posten.

Årbogen hedder "De Slesvigske Krige i kulturlandskabet i Sønderjylland". Den udgives som en del af markeringen af 150-året for krigen i 1864, men for fuldstændighedens skyld er også mindesmærkerne fra den første slesvigskebeskrevet i bogen.

Bogens tekst er skrevet af museumsinspektør Inge Adriansen. Teksten er suppleret med farvefotos taget af de lokale medhjælpere, Holger Jørgensen og Verner Meier. Desuden har Nationalmuseets fotograf,  Roberto Fortuna taget 32 helsides billeder til bogen. Indlagt i bogen er en CD med et søgbart register over samtlige 486 krigsmindesmærker i Sønderjylland med beskrivelser, fotos og GPS-koordinater.

Bogen bliver præsenteret for offentligheden ved et arrangement i foredragssalen på Sønderborg ONS 11 DEC kl. 14:30. Her er alle interesserede velkomne!
 
 
Bogtilbud til medlemmerne PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 18. november 2013 15:34

aarbog04 82 300Som medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved  kan du købe restoplagene af foregående års årbøger til stærkt reducerede priser.

Listen over de årbøger, der stadig på lager, er netop blevet revideret og opdateret. Enkelte udgaver er nu udsolgte, og blandt mange af de tilbageværende er der sket yderligere reduktioner af priserne. Så der kan findes mange gode forslag til julegaver på den netop opdaterede liste!

Bøgerne fra tilbudslisten kan bestilles enten til supplering af egen samling eller til gaver og foræringer  lige her link

Er du endnu ikke medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved, må du købe bøgerne i boghandelen eller i museumsbutikken på Sønderborg Slot til den fulde pris - eller regne med en højere pris end anført på listen.

... eller du kan vælge at blive medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved lige her link

 

 

 
Markering af 150 år med glücksborgerne PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Tirsdag, 12. november 2013 13:17

chrixDen 16. november 1863 blev Christian IX udråbt til Danmarks konge fra Christiansborg Slot. Det blev begyndelsen for det glücksborgske kongehus, som nu har siddet på tronen i 150 år.

Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot  markerer jubilæet med et arrangement i Riddersalen på Sønderborg Slot LØR 16 NOV kl. 14-17 med sange, festforedrag og et let, men festligt traktement. Samtidig åbnes en mindre udstilling om Christian IX - Europas svigerfar - og hans børn.

Overinspektør Carsten Porskrog Rasmussens foredrag handler om Christian IXs vej til tronen - historien om den fattige prins, som vandt både prinsessen og et kongerige.

Han var født som fjerde søn i fattig sidelinje i det danske kongehus, men forelskede sig i prinsesse Louise, en niece af Christian VIII – og hun i ham. Umiddelbart fulgte der hverken et helt eller et halvt kongerige med, men efter en række politiske forviklinger blev Christian og Louise udpeget som tronfølgerpar.

Bag valget af Christian stod kræfter, der ville holde sammen på helstaten af Danmark, Slesvig og Holsten. Det er derfor historiens ironi, at hans første vigtige opgave som konge var – modstræbende – at underskrive den grundlov, der førte til krigen i 1864.

Arrangementet er derfor også indledningen til Sønderborg Slots markering af 150-året for 1864.

Deltagelse koster 50,- kr. inklusive servering - også for medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved. Billetter kan købes ved indgangen.

 
Jul på slottet PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 11. november 2013 20:18

Den første søndag i advent - der i år er SØN 1 DEC - holder museet på Sønderborg Slot ekstraordinært åbent for at give plads for et helt særligt julearrangement.

julpaaslottet

13:00 åbnes slotsporten. hvorefter museumsinspektør René Rasmussen vil vise rundt i de nye udstillinger om tiden mellem 1864 og 1920. Denne rundvisning gentages 15:00.

14:00 fortæller museumsinspektør Inge Adriansen i Riddersalen om karakteristiske sønderjyske juleskikke.

15:00 er der adventsgudstjeneste i Dronning Dorotheas Kapel.

16:00 fortæller museumsinspektør Inge Adriansen om julens salmer og Dybbøl Kirkes Voksenkor forestår fællessangen.

17:00 slutter arrangementet - og slotsporten lukkes igen.

Hele dagen er der en særudstilling om frimærker, og der er åbent i caféen. Desuden vil der i dagens anledning være salg af bøger til reducerede priser.

Og husk så: Som medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved er der gratis adgang til arrangementet.

 

 
Nyhedsbrev 2013-06 er sendt til 471 medlemmer PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Torsdag, 10. oktober 2013 20:39

havnefront02

Så er årets sjette udgave af det lille nyhedsbrev "Nyt fra Historisk Samfund for Als og Sundeved" afsendt til de nu 471 tilmeldte abonnenter.

Hvis du ikke har meldt dig som modtager af det lille nyhedsbrev, kan du læse det lige her link

Men det er jo ikke nogen dårlig idë at tilmelde dig nyhedsbrevene lige herlink

... eller at anbefale nyhedsbrevene under menuen i venstre side lige her  link

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 10 af 18