Her er du : Forsiden Nyheder
 
Nyheder - og hvad der har været det!
Jul på slottet PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Mandag, 11. november 2013 20:18

Den første søndag i advent - der i år er SØN 1 DEC - holder museet på Sønderborg Slot ekstraordinært åbent for at give plads for et helt særligt julearrangement.

julpaaslottet

13:00 åbnes slotsporten. hvorefter museumsinspektør René Rasmussen vil vise rundt i de nye udstillinger om tiden mellem 1864 og 1920. Denne rundvisning gentages 15:00.

14:00 fortæller museumsinspektør Inge Adriansen i Riddersalen om karakteristiske sønderjyske juleskikke.

15:00 er der adventsgudstjeneste i Dronning Dorotheas Kapel.

16:00 fortæller museumsinspektør Inge Adriansen om julens salmer og Dybbøl Kirkes Voksenkor forestår fællessangen.

17:00 slutter arrangementet - og slotsporten lukkes igen.

Hele dagen er der en særudstilling om frimærker, og der er åbent i caféen. Desuden vil der i dagens anledning være salg af bøger til reducerede priser.

Og husk så: Som medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved er der gratis adgang til arrangementet.

 

 
Nyhedsbrev 2013-06 er sendt til 471 medlemmer PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Torsdag, 10. oktober 2013 20:39

havnefront02

Så er årets sjette udgave af det lille nyhedsbrev "Nyt fra Historisk Samfund for Als og Sundeved" afsendt til de nu 471 tilmeldte abonnenter.

Hvis du ikke har meldt dig som modtager af det lille nyhedsbrev, kan du læse det lige her link

Men det er jo ikke nogen dårlig idë at tilmelde dig nyhedsbrevene lige herlink

... eller at anbefale nyhedsbrevene under menuen i venstre side lige her  link

 
Ferieaktiviteter for børn - og børnebørn PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Onsdag, 09. oktober 2013 20:36

De forskellige afdelinger af Museum Sønderjylland arrangerer igen i år særlige aktiviteter for børn - og børnebørn - i skolernes efterårsferie i uge 42. 

efteraar13

Sønderborg Slot er overskriften i år "Er du god til at huske?" med sjove opgaver for børn til afprøvning af huskeren rundt om i museets udstillingslokaler. Aktiviteterne foregår fra MAN 14 OKT til TOR 17 OKT i tidsrummet 11:00 til 14:00. Læs mere lige herlink

Læs mere om alle aktiviteterne i hele Sønderjylland lige herlink

Museum Sønderjylland har lavet et lille hæfte med præsentation af alle efterårsferieaktiviteterne. Hæftet kan hentes eller læses lige herlink

 

 
Store Billeddag på Sønderborg Slot PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 09. oktober 2013 18:35

Som i 2012 har Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot  i samarbejde med kommunens lokalhistoriske arkiver arrangeret en dag for alle med interesse i gamle billeder fra Als og Sundeved. I år er datoen for Store Billeddag på Sønderborg Slot fastsat til SØN 13 OKT i Riddersalen på Sønderborg Slot fra 10:00 til 16:00.

Ved arrangementet bliver der fremlagt i tusindvis af gamle billeder fra hele kommunen - både portrætter og fotos fra gader og veje og af områdets huse og bygninger. Så der vil blive rigtigt meget at gå på opdagelse i, og der vil helt sikkert være mange billeder, de besøgende aldrig har set tidligere.

billeddag


Formålet med arrangementet er ikke bare at vise de gamle billeder, men også at få nye oplysninger om billederne fra de besøgende gæster. Desuden er der mulighed for selv at tage sine gamle billeder med ind på slottet for evt. at få yderligere oplysninger om dem. Og museet og arkiverne er interesserede i at låne de billeder, der ikke allerede er i museets og arkivernes samlinger til affotografering eller scanning.

Der vil også i dagens løb blive afholdt konkurrencer, hvor de besøgende kan gætte motiver på de gamle billeder og vinde præmier ved rigtige svar.

... og husk, at medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved har gratis adgang til Museet på Sønderborg Slot.

 
Byrundtur - en by i ruiner PDF Udskriv Email
Skrevet af Jens Verner Nielsen   
Onsdag, 25. september 2013 20:58

soenderborg bombetSønderborg Erhvervs-og Turistcenter har i forbindelse med Sønderborg Handels arrangement "Light By Night" planlagt en lidt usædvanlig byrundtur FRE 27 SEP.

Turen starter først kl. 20:00, hvor der er ved at være mørkt. Derfor udleveres der fakler til deltagerne på omvandringen.

Overskriften for turen er "En By i Ruiner". Turen fører deltagerne rundt til de steder i byen, hvor der er specielle forhold med forbindelse til krigen i 1864. En kyndig guide fortæller undervejs spændende fakta og pudsige historier.

Byvandringen starter på Rådhustorvet, og den forventes at vare ca. to timer. Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig. Så bare mød op!

 
<< Første < Forrige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Næste > Sidste >>

Side 11 af 19