Busturen "Midtjylland i St. St. Blichers fodspor" fra 7. til 9. september 2021

Så er det blevet tid til tilmelding til den tidligere annoncerede bustur

 

Midtjylland i St. St. Blichers fodspor

TIR 7 SEP - TOR 9 SEP

clausholmChr. Dalsgaard: Blicher på heden med de tre tatere.1866 

Prisen for turen er 3.399,- kr. pr. person i dobbeltværelse inkl. fuld pension. Tillæg for enkeltværelse er 660,- kr.

Tilmelding til turen kan ske fra ONS 2 JUN og senest FRE 6 AUG ved henvendelse til Sten Boye Poulsen - helst på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og ellers på 40 86 08 47 med oplysning om navn, adresse og telefonnummer for hver deltager.

Det begrænsede antal pladser i bussen tildeles efter "Først til Mølle" princippet.

- - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

På busturen følger vi i sporene på forfatteren og præsten St. St. Blicher, der har sat væsentlige aftryk i dansk litteratur, hvor han bl.a. på jysk dialekt satte fokus på menneskers konflikter og tragedier. Udover sin præstegerning debuterede Blicher som novelleforfatter i en alder af 42 år. Et af hans hovedværker var ”Brudstykker af en Landsbydegns Dagbog” som udkom i 1824. Dertil et stort antal af noveller og digte. Vi besøger på turen steder som har tilknytning til både personen Blicher og til hans historier. 
Turens Blicher-højdepunkter bliver besøg i Spentrup Kirke, på herregården Tjele, på Herningholms Museum, ved Hald Sø, på Blicheregnens Museum og på Himmelbjerget. Desuden besøger vi  på udrejsen Hvidsten Kro, undervejs Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og på hjemrejsen Bindeballe Købmandsgård.
Tom Specht er rejseleder på turen.
Turen er arrangeret i samarbejde med Panter Rejser.

 

 Program for turen

TIR 7 SEP: Hvidsten Kro, Spentrup Kirke med Blichers Gravsted og Malvinas hus
poskaerAfrejse kl. 08.00 fra Slotspladsen ved Sønderborg Slot. På Hylkedal rasteplads får vi et rundstykke med kaffe. Næste stop er Hvidsten Kro, hvor vi skal smage husets berømte ægge(pande)kage. Undervejs vil deltagerne blive orienteret om St. St.Blichers liv og forfatterskab, samt om ”Hvidstengruppen”. Fra Hvidsten kører vi til Spentrup, hvor Blicher var præst fra 1825 og frem til sin død i 1848. Her ser vi kirken, præstegården og Blichers gravsted. Fra Spentrup går turen til herregården Tjele (kendt fra Blichers novelle ”En
landsbydegns dagbog” og historien om Marie Grubbe). Sidst på eftermiddagen når vi frem til hotellet i Ikast, hvor der er middag.

ONS 8 SEP: Blicher, Grathe Hede og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts museum
gl estrupDagen starter med besøg i Hernings ældste bygning. Det er en herregård fra år 1579 som siden 1980 rummer Herningsholm Museum med en dedikeret samling om Blichers liv og forfatterskab. Her findes bl.a. flere
originalmanuskripter og førsteudgaver af hans værker. Fra Herningsholm Museum går turen via Dollerup bakker til Hald Hovedgård, som stammer fra 1300-tallet og var rammen for Blichers historier om ”Jøderne på Hald” og ”Eneste Barn”. Ved Hald holder vi også frokostpause med sandwich. På den anden side af Hald Sø ser vi Lysgaard Kirke, ”E Bindstouw” og Blichers barndomsby Vium med Vium Kirke, hvor Blichers far Niels var præst. Derfra til Herregården Aunsbjerg hvor Blicher i perioder var anbragt i pleje, og hvor han senere hentede inspiration til sit forfatterskab (”Skytten på Aunsbjerg”). Blichers første præsteembede var i det nærliggende Thorning(1819-25). Vi besøger kirken, hvor vi på kirkegården finder Mads Doss’ grav og graven for ”Skytten på Aunsbjerg”. I forlængelse af præstegården besøger vi ”Blicheregnens Museum”. Lidt syd herfor ser vi monumentet på Grathe Hede, og her får vi som et lille tillæg historien om Slaget på Grathe Hede. Afslutningen på dagen er besøg på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum ved Herning inden vi kommer retur til hotellet.

TOR 9 SEP: Kaj Munks død, Himmelbjerget, Øm Kloster, Skanderborg Slotskirke og Bindeballe Købmandsgård
fjordenhusEfter morgenmaden pakker vi bussen og forlader hotellet. Vi gør et kort stop i Hørbylunde, hvor præsten og digteren Kaj Munk blev henrettet af Gestapo den 4. januar 1944. Derefter til Himmelbjerget, hvor Blicher arrangerede folkemøder fra 1839-1843. Vi fortsætter til Øm kloster, hvor vi spiser frokostsandwich, inden vi besøger Skanderborg Slotskirke. Herfra går turen til Vejle Ådal for et besøg hos Bindeballe Købmandsgård, hvor vi oplever dansk kulturhistorie. Der bliver også mulighed for at købe en kop kaffe. Vi spiser aftensmad på ”Den gamle Grænsekro” inden vi kommer retur til Sønderborg Slot kl. ca. 19:30.

trehøje
Bindeballe Købmandsgård

 

Praktiske oplysninger

Hotel
fuglsocenter Hotel Medi i Ikast er centralt beliggende i Midtjylland og et godt udgangspunkt for oplevelsesrige ture. Der er egen restaurant og café på hotellet og hertil et dejligt gårdmiljø med udeservering.

Praktisk indrettede værelser med eget bad og toilet.

Gratis trådløst WiFi og fladskærms-tv.

Læs mere om Hotel Medi lige her link

 

 Inkluderet i prisen
Kørsel i moderne 4* turistbus med dygtig og rutineret chauffør
Alle regler om køre- og hviletid overholdes
Rundstykke og kaffe/te på udtur
2 x overnatning på Hotel Medi
2 x morgenmad
2 x 2-retters middag
2 x frokostsandwich med 1 øl eller vand
Entré Malvinas hus
Entré Herningsholm Museum
Entré Blicheregnens Museum
Entré Carl-Henning Pedersens & Else Alfelts Museum
Entré Bindeballe Købmandsgård
Afgifter, udvidet ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen
Yderligere frokoster, drikkevarer, øvrige entréer etc.

Betaling
Panter Rejser fremsender rejsebevis med oplysninger om depositum på kr. 1.000,- , der betales inden 8 dage efter modtagelse af rejsebeviset. Restbeløbet betales senest 60 dage før afrejsen.

Yderligere oplysninger
Der kan være ændringer/tilpasninger i programmet grundet corona-restriktioner.
Panter Rejser anbefaler, at man tegner afbestillings- og rejseforsikring, der kan bestilles hos Panter Rejser (Europæiske Rejseforsikring) eller hos eget forsikringsselskab.

Panter Rejser tager forbehold for eventuelle nødvendige ændringer i programmet.
Panter Rejser er teknisk arrangør og medlem af Rejsegarantifonden nr. 1524.
Panter Rejsers generelle bestemmelser er gældende.
Rejsebevis sendes gratis pr. mail eller almindelig post. Quickbrev 50,- kr.

Læs selv mere om Panter Rejser lige her link

Panter Rejsers folder med alle oplysninger om turen kan hentes lige her link

Eventuelle spørgsmål besvares ved henvendelse til Sten Boye Poulsen med mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon 40 86 08 47 - eller ved at hente turbeskrivelsen lige her