Udstillingskatalog som årbog for 2021

Historisk Samfund for Als og Sundeveds årbog for 2019 - Sønderjylland mellem dansk og tysk fra 1848 til i dag - var en særudgave af udstillingskataloget for de nyopsatte udstillinger om tiden fra Treårskrigen til nutiden.

Af flere årsager har foreningen netop besluttet af ændre de oprindelige udgivelsesplaner og her i sidste øjeblik valgt, at den kommende årbog for 2021 også skal være en særudgave af et af Museum Sønderjyllands udstillingskataloger - denne gang det flotte katalog til den meget spændende særudstilling på Sønderborg Slot med tilten "Kunstnernes Christian 2. – Fortolkninger i billedkunst, litteratur og drama".

Men det giver et problem, som vi hermed vil gøre opmærksom på!

Carl Bloch Christian IIÅrbogen for 2019 blev udsendt næsten samtidigt med åbningen af udstillingen om tiden fra 1920 til 2019, så da opstod problemet ikke. Men særudstillingen om Christian 2 i kunsten åbnede den 19. juni og årbogen plejer først at blive udsendt i december - lidt tæt på, at særudstillingen lukker igen den 2. januar 2022.

Det giver det problem, at de medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved, der besøger udstillingen - og køber udstillingskataloget - skal have i tankerne, at de senere på året vil modtage et næsten tilsvarende skrift som årbog for 2021.

Foreningen er indstillet på at få årbogen for 2021 udsendt så tidligt som muligt og forhåbentligt allerede først i november.

Alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved kan jo komme og gå på Sønderborg Slot uden at skulle have tegnepungen frem. Det gælder også i perioder med særudstillinger. Men husk altid at vise kvittering for betalt kontingent som adgangstegn til museet.

Og husk så også i de kommende måneder, at hvis du køber udstillingskataloget nu, får du senere på året et næsten tilsvarende skrift som årbog for 2021.