Billeder fra turen til Oslo - LØR 18 JUN 2022

Billedserien indeholder 165 billeder fra 5 dages turen til Oslo i dagene fra torsdag den 25. august til mandag den 29 august 2022.

Oslotur 2022

To af deltagerne på turen tog en række billeder i løbet af turen og har venligst stillet deres billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. De to fotografer er Jens Madsen og Sten Boye Poulsen. De originale billeder er af høj kvalitet, men til brug på webstedet er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning. Der er også denne gang foretaget et udvalg til en overskuelig mængde billeder. Udvælgelsen af billederne er foretaget efter det princip, at der gerne skulle være turdeltagere med på billedet. Billedseriens enkelte billeder har ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.
 
En beskrivelse af turen kan læses i folderen, der kan hentes lige her link
 
Billedserien fra turen til Oslo kan findes lige her linkBilleder fra turen til BevaringsCenter Sønderjylland - LØR 18 JUN 2022

Billedserien indeholder 46 billeder fra turen til BevaringsCenter Sønderjylland, Tørning Mølle og BesøgsCenter Skamlingsbanken i strålende sol lørdag den 18. juni 2022.

Djursland19 38

Tre af deltagerne på turen tog en række billeder i løbet af dagen og har venligst stillet deres billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. De tre fotografer er Jens Madsen, Sten Boye Poulsen og Jens Verner Nielsen. De originale billeder er af høj kvalitet, men til brug på webstedet er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning. Der er også denne gang foretaget et udvalg til en overskuelig mængde billeder. Udvælgelsen af billederne er foretaget efter der princip, at der gerne skulle være turdeltagere med på billedet. Det er ikke lykkedes særligt godt denne gang, så der er også en del billeder uden turdeltagere. Billederne bliver vist i kronologisk orden. Billedseriens enkelte billeder har ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.
 
Billedserien fra turen til BevaringsCenter Sønderjylland m.fl. kan findes lige her linkBustur til Kongernes Nordsjælland fra 6. til 8. september 2022

Bustur over 3 dage til Kongernes Nordsjælland

- kunst, kultur og seværdigheder

TIR 6 SEP - TOR 8 SEP

TallinnJægerspris Slot

Prisen for turen er 4.225,- pr. person i dobbeltværelse inkl. halvpension. Tillæg for enkeltværelse er 770,- kr.

Tilmelding til turen sker tidligst ONS 16 MAR ved henvendelse til Sten Boye Poulsen på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller evt. på telefon 40 86 08 47 med oplysning om navn, adresse og telefonnummer for hver deltager.

Sæt allerede nu X i kalenderen for tilmeldingsdato og for rejsedatoer!

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Alle tilmeldte vil få svar på deres tilmelding.

Læs mere: Bustur til Kongernes Nordsjælland fra 6. til 8. september 2022

Tilmelding til sommerudflugten LØR 18 JUN

  Så er der åbnet for tilmelding til

Sommerudflugten

LØR 18 JUN

til

BevaringsCenter Sønderjylland

Tørning Mølle

BesøgsCenter Skamlingsbanken

bevaringscenter01 BevaringsCenter Sønderjylland

Tilmelding:
Tilmeldingen skal ske hos Jens Verner Nielsen på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest TOR 2 JUN med oplysning om navn og antal personer.

Ved tilmelding med mail er det vigtigt at afvente en bekræftelse af tilmeldingen. Vi har tidligere oplevet medlemmer, der mødte forgæves op ved bussen. De havde sendt en mail, der aldrig var gået igennem, Det kan altså ske!
Hvis du har problemer med din mail, kan du som en nødløsning bruge mobilnummeret 51 23 39 75.

Pris:
Prisen for årets sommerudflugt er 600,- kr. pr. deltager. Betalingen opkræves i bussen. Det er muligt at betale med MobilePay i bussen. Prisen inkluderer alt - også drikkevarer til frokosten på Tørning Mølle. Prisen er beklageligvis noget højere end de foregående år, men vi har altså ikke kunne gøre det billigere.

Indhold:
Anledningen til årets heldagstur er, at byggeriet til det store fælles magasin for alle Museum Sønderjyllands afdelinger nu står færdigt, så museets medarbejdere nu kan overføre og nyregistrere alle de 290.000 museumsgenstande, der skal have blivende ophold i den nye bygning. Vi har så kombineret besøget på BevaringsCenter Sønderjylland med et besøg på det helt nye og arkitektonisk meget særprægede BesøgsCenter Skamlingsbanken. Tørning Mølle har vi lagt ind i dagens program for at vise, hvad frivilligt arbejde formår.

bevaringscenter01 BevaringsCenter Sønderjylland

Busturen starter fra P-pladsen ved Sønderborg Slot kl. 09:00. Vi kører direkte til BevaringsCenter Sønderjylland i Rødekro, hvor Axel Johnsen og Carsten Porskrog Rasmussen vil præsentere stedet for os og vise rundt i magasiner og samlinger og i de tilknyttede værksteder og formidlingslokaler. Rundvisningen varer ca. halvanden time.

 torningmolle01Tørning Mølle

Herefter kører vi direkte til Tørning Mølle, hvor de frivillige medarbejdere på stedet vil servere en flot frokost platte for os. For at spare tid med afregning for drikkevarer, har vi i år valgt af udregne en gennemsnitspris for øl og vand og så lægge den til deltagerprisen. Så tegnebogen skal kun frem, hvis frokosten kræver mere end en enkelt øl eller vand. I forlængelse af frokosten bliver der informeret om stedets historie inden vi på egen hånd går rundt og ser på borgvolden med de sjældne, gamle træer, Tørning Mølle, der har drevet mølleri siden 1494 og nu producerer "grøn" strøm, Herredesfogedens Hus, hvor der var kro indtil 1852 og nu er udstilling og kontorer, Møllerens Hus, der sammen med det øvrige anlæg blev fredet i 1980 og de meget smukke omgivelser omkring søen.

 skamlingsbanken01BesøgsCenter Skamlingsbanken

Fra Tørning Mølle fortsætter vi nordpå til det nye BesøgsCenter Skamlingsbanken, der blev taget i brug for nøjagtigt et år siden. Vi har planlagt, at vi skal teste det flotte besøgscenters formidling af oplysninger om Skamlingsbankens dele og historie. Så vi skal på egen hånd gå rundt i centeret og tilegne os oplysningerne om stedets historie, om taler gennem tiderne og med mulighed for at nyde den flotte udsigt fra det nærmest underjordiske byggeri. Derefter går vi i samlet flok op på selve banken og uden yderligere informationer ser de enkelte historiske mindesmærker og ser den dele og den helt særlige udsigt fra Højskamling, der med sine 113 meter over havet er Sønderjyllands højeste punkt.

dengamlegrensekroDen Gamle Grænsekro

Og så er det ved at være kaffetid. Vi kører sydpå igen til Christiansfeld, hvor vi skal have kaffe med lagkage på Den Gamle Grænsekro ved Frederikshøj. Herfra går turen så direkte tilbage til Sønderborg Slot, hvor vi forventer at ankomme så tæt på klokken 18:00 som muligt.

Informationer:

Der er mange oplysninger at finde på Internettet om udflugtens tre besøgssteder.

Museum Sønderjyllands websted på adressen msj.dk har et afsnit om BevaringsCenter Sønderjylland lige her link 

Støtteforeningen bag institutionen Tørning Mølle har etableret et meget omfangsrigt websted lige her  link

BesøgsCenter Skamlingsbanken høre under Museum Kolding og har eget websted  lige her  link

... og sådan kunne vi blive ved. Der er meget mere at finde for den, der søger!

... som f.eks. hvad Katy Bødtger med Palmehaveorkesteret havde at fortælle om Skamlingsbanken !

Bustur til Oslo - historie, kunst og kultur

Bustur over 5 dage til Oslo

- med fokus på historie, kunst og kultur

TOR 25 AUG - MAN 29 AUG

TallinnRådhuset i Oslo

Prisen for turen er 6.349,- pr. person i dobbeltværelse inkl. halvpension. Tillæg for enkeltværelse er 1.400,- kr.

Tilmelding til turen sker tidligst MAN 7 FEB ved henvendelse til Henning Jepsen på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller evt. på 20 14 11 57 med oplysning om fulde navn, fødselsdato, adresse, mailadresse og telefonnummer for hver deltager.

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Alle tilmeldte vil få svar på deres tilmelding.

Læs mere: Bustur til Oslo - historie, kunst og kultur