Fra rekrut til ceremonimester - fortællekoncert med ceremonimester Lasse Harkjær

Museum Sønderjylland indbyder til

Fortællekoncert med Kongehusets ceremonimester,

oberst kammerherre Lasse Harkjær

FRE 24 MAR kl. 19:00

i

Riddersalen på Sønderborg Slot

 

Ved koncerten tager ceremonimester Lasse Harkjær publikum med på en musikalsk rejse gennem sin karriere fra rekrut til ceremonimester. 

lasse harkjaer

Lasse Harkjær blev indkaldt som værnepligtig samme dag som Elvis Presley døde i 1977, hvilket satte sine spor i den unge soldat, der som barn havde spillet trompet i det lokale FDF-orkester, hvor Haydns trompetkoncert var en af favoritterne. 

FDF-baggrunden var en god ballast at have med i de år, han var formand for Forsvarets Musiktilsyn. 

Siden førte karrieren bl.a. til udstationeringer både på Cypern og i Afghanistan. 

Det er de færreste udenfor kongehuset, der har deres egen march, men det har oberst, kammerherre Harkjær fra hans tid som chef for Den Kongelig Livgarde. Marchen er et musikalsk portræt af ceremonimesteren og giver bl.a. mindelser om hans udsendelser til Afghanistan. Harkjær vil fortælle om marchen og bl.a. løfte sløret for betydningen af de signaler, der indgår i den. 

Lasse Harkjær vil også løfte lidt af sløret for, hvordan man laver et gallataffel. 

Alt sammen vil blive illustreret med skøn musik spillet af Prinsens Musikkorps.

Billetprisen er 50,- kr , men medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved kommer ind for 40,- kr.

Billetter kan købes lige her link

 

 

Generalforsamling TIR 21 MAR 2023

Så er det tid til den årlige generalforsamling, der heldigvis igen kan indkaldes helt efter reglerne i vedtægterne.

Generalforsamlingen blev annonceret allerede i forbindelse med kontingentopkrævningen først i januar. Nu er aftenens program fastlagt, og der er truffet de nødvendige aftaler om de praktiske forhold.

Der er sket ændringer i ansættelsesforholdene i Menighedshuset med det resultat, at vi ikke længere kunne indbyde til det sædvanlige store kaffebord. Vi har derfor søgt og fundet et andet sted at holde generalforsamling i år.

Derfor indkalder bestyrelsen nu til

Generalforsamling

 TIR 21 MAR 2022 kl. 19:00

Hotel Sønderborg Strand, Strandvej 1, Sønderborg

Læs mere: Generalforsamling TIR 21 MAR 2023

Skaf et nyt medlem - eller to!

Kære

Coronaen har gnavet i vores medlemsliste!

De seneste par år har vi mistet overraskende mange medlemmer, Vi vil gerne stoppe denne beklagelige udvikling og håber, at vi kan hjælpe hinanden alle sammen med at vende udviklingen og skaffe nye medlemmer til foreningen.

Derfor denne henvendelse i håb om, at du / I måske vil videresende den vedhæftede lille skrivelse til venner og bekendte, naboer og familie.

Foreningen har en Facebook-side, som også kan bruges bedre til at gøre opmærksom foreningens aktiviteter og medlemsfordele. Hvis du / I er "på Facebook" vil det være til gavn for os alle, hvis du / I liker indlæg fra Historisk Samfund for Als og Sundeved og allerhelst deler disse indlæg med egne Facebook-venner.

Måske er den allerbedste metode til at få nye medlemmer "mund-til-mund-metoden". Så husk at fortælle venner og bekendte, naboer og familie om de fordele, der er ved at være medlem af Historisk Samfund for Als og Sundeved.

Med venlig hilsen,

 Frede Tychsen
    Formand

 

Foredrag om kunsten i nederlagets skygge

Museum Sønderjylland og Historisk Samfund for Als og Sundeved indbyder til det sidste af forårets tre foredrag:

Kunsten i nederlagets skygge

Museumsinspektør Sally Schlosser Schmidt, Museum Sønderjylland fortæller

TOR 9 MAR 2023 - 19:30

Riddersalen på Sønderborg Slot

For mange af os er 1800-tallets billedkunst noget med danske sommerlandskaber, smukke bønder og historiske motiver.

Denne guldalder er i høj grad en national fejring af såvel den danske natur som kultur.

Men denne visuelle fortælling fremhæver, at en særlig version af vores fortid har sejret over andre opfattelser af, hvad det ville sige at være dansk for knap 200 år siden.

Faktisk var flere af periodens malere ikke kun optaget af nationale motiver. For de var grænsegængere: De var fulde af udsyn og kosmopolitisk nysgerrighed, og det resulterede i billeder, der udfordrede den nationale smag og viste, at der kunne  være mange måder at dyrke danskheden på.ModerDanmarkElisabeth Jerichau Baumann - ”Moder Danmark” - 1851,

I foredraget vil museumsinspektør Sally Schlosser Schmidt sætte fokus på periodens multikulturelle danske kunst og på de mekanismer, der har holdt nogle typer kunst ude af dansk kunsthistorie.

 

Der er som altid gratis adgang for medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved

... men husk at have kvittering for kontingentet med til dokumentation af, at du faktisk er medlem af foreningen
For alle andre end medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved koster det 85,- kr. at deltage i arrangementet.

 

 

Sidste chance for at få den nye årbog for 2022

Så er det ved at være sidste chance for at melde sig ind i Historisk Samfund for Als og Sundeved for at få den interessante nye årbog for 2022. Årbogen er skrevet af Erik Housted og hedder "Frederik Visbys billeder fra krigen 1864".
 
Vi er lige nu ved at rydde op i medlemsregisteret, så kun de medlemmer, der har betalt kontingent for 2022, får den kommende årbog for 2022.
 
Som oplyst i vores Handelsbetingelser gælder der særlige regler ved indmeldelse her sidst på året i forbindelse med udsendelse af årbogen.
 
Ved indmeldelse i perioden mellem udsendelse af foreningens årbog og udsendelse af opkrævning af kontingent først i det nye år, skal der ikke betales kontingent for indeværende år ved indmeldelsen, men først ved kontingentopkrævningen først i det nye år.
 
I år har vi sat skæringsdatoen til LØR 5 NOV. Derfor vil indmeldelser efter 5 NOV ikke udløse en kontingentopkrævning - men så heller ikke give ret til en årbog!
 

Så sidste chance for indmeldelse i 2022 med ret til årbogen for 2022 er altså
LØR 5 NOV 2022!