Derfra hvor vi stod – Hvor stod du?

Hvor stod du?

Foredrag v. museumsinspektør Lisette Juhl Hansen

TOR 28 MAR kl. 19.30

Sønderborg Slot

 Derfrahvorvistod

I forbindelse med Museum Sønderjyllands aktuelle udstilling "Derfra hvor vi stod – Sønderjyderne i 1960’erne og 1970’erne", som for tiden vises i Haderslev, Tønder og Aabenraa indbyder museet nu til foredraget ”Hvor stod du” med museumsinspektør Lisette Juhl Hansen.

I dette foredrag fortæller museumsinspektør Lisette Juhl Hansen om 1960’erne og 1970’ernes Sønderjylland og om arbejdet med udstillingen, der er skabt på baggrund af sønderjydernes egne fortællinger. Med udgangspunkt i udstillingens tre temaer: Hverdag, Bolig og Musik fortælles om tiden, krydret med nogle af de personlige fortællinger, som arbejdet med udstillingen har frembragt.

Efter foredraget får publikum ordet og dermed mulighed for selv at bidrage med erindringer og historier fra 1960’erne og 1970’ernes Sønderjylland.

Foredraget foregår i Riddersalen på Sønderborg Slot.

Entréen er 50,- kr. Medlemmer af MSJ Museumsklubben og/eller af Historisk Samfund for Als og Sundeved betaler kun 25 kr.

For yderligere informationer kan museumsinspektør Lisette Juhl Hansen kontaktes på e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon 65 370 852.

derfrahvorvistod

 

Min ungdom i 1960´erne og 1970´erne

Min ungdom i 1960´erne og 1970´erne

Foredrag v. Jytte Mink

TOR 28 FEB kl. 19.30

Sønderborg Slot

 JytteMinkforedrag

I forbindelse med Museum Sønderjyllands aktuelle udstilling "Derfra hvor vi stod – Sønderjyderne i 1960’erne og 1970’erne", som for tiden vises i Haderslev, Tønder og Aabenraa indbyder museet nu til foredraget ”Min ungdom i 1960´erne og 1970´erne” med Jytte Mink.

I foredraget fortæller Jytte Mink sin personlige historie om livet i 1960´erne og 1970´erne - en tid, der bød på mange nybrud. Jytte Mink blev uddannet teknisk tegner og fik efterfølgende job på Danfoss. I foredraget vil hun bl.a. fortælle om den tid, hvor hun var eneste kvinde på tegnestuen ud over kontorassistenten.

Efter foredraget får publikum ordet og dermed mulighed for selv at bidrage med erindringer og historier fra 1960’erne og 1970’ernes Sønderjylland.

Foredraget foregår i Riddersalen på Sønderborg Slot.

Entréen er 50,- kr. Medlemmer af MSJ Museumsklubben og/eller af Historisk Samfund for Als og Sundeved betaler kun 25 kr.

derfrahvorvistod

 

 

 

Museum Sønderjyllands program for 2019

msj logo rødtMuseums Sønderjyllands program vil ikke længere blive trykt i en papirudgave, men fremover udelukkende være tilgængeligt på internettet.Det skal nu som så meget andet læses på en skærm, stor eller lille.

Det meget omfattende program for 2019 foreligger nu på på museets hjemmeside.

Du kan finde en oversigt over årets særudstillinger på alle museets afdelinger lige her link

... og alle aktiviteter på alle museumsafdelinger finder du lige her link

Koncert med Slesvigske Musikkorps på Sønderborg Slot

Slesvigske Musikkorps

ONS 27 FEB kl. 19:30

Riddersalen på Sønderborg Slot

 SMUKslide600

Slesvigske Musikkorps og Sønderborg Kommune inviterer til gratis, historisk koncert

Koncerten har det samme program som den koncert, musikkorpset gav i katedralen i Braine i Frankrig den 11. november 2018 i forbindelse med markeringen af afslutningen af Første Verdenskrig. Koncerten indeholder bl.a. det nyskrevne værk ”Billeder fra en krig” af komponisten Søren Birch. Værket tager tilhørerne med ned i skyttegravene og lader musikken skabe den frygt for kugleregn og gasskyer, som soldaterne oplevede. Og naturligvis også den glæde, soldaterne oplevede, da krigens rædsler sluttede den 11. november 1918.

Kompositionen var de fire sønderjyske kommuners gave til den nordfranske by som tak for, at byen huser den sønderjyske soldaterkirkegård. Med den aktuelle koncertrække får borgerne i de fire kommuner mulighed for også at høre den gave, de har været med til at give.

Koncerten varer en time, og der er gratis adgang.

Læs mere om arrangementet på www.smukmusik.dk, hvor hele aftenens program er anført.