Bustur til Oslo - historie, kunst og kultur

Bustur over 5 dage til Oslo

- med fokus på historie, kunst og kultur

TOR 25 AUG - MAN 29 AUG

TallinnRådhuset i Oslo

Prisen for turen er 6.349,- pr. person i dobbeltværelse inkl. halvpension. Tillæg for enkeltværelse er 1.400,- kr.

Tilmelding til turen sker tidligst MAN 7 FEB ved henvendelse til Henning Jepsen på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller evt. på 20 14 11 57 med oplysning om fulde navn, fødselsdato, adresse, mailadresse og telefonnummer for hver deltager.

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Alle tilmeldte vil få svar på deres tilmelding.

 - - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

På turen op til Oslo og på hjemturen igen sejler vi med færgen mellem Hirtshals og Larvlk. Vi får fire overnatninger på meget centralt beliggende hotel midt i den skønne norske hovedstad. l Qslo kan vi se frem til indholdsrige dage, hvor der bliver knyttet historiske tråde til byens rolle og betydning fra det helt gamle Oslo, som ifølge Snorres kongesaga skulle være grundlagt omkring år 1048 af kong Harald Harderåde, og til årene under Rigsfællesskabet med Danmark fra 1536 til 1814 - hvorunder byen fra 1624 til 1924 hed Kristlania og helt frem til den pulserende storby, som Oslo er i dag.

Turen højdepunkter bliver Gamlebyen. Operahuset, Det Kongelige Slot, Karl Johan, Domkirken, Munch Museum, Nationalmuseum, Åkershus Slot, Oscarshall, Nobels Fredscenter, Kon-Tiki Museet, Fram Museet, Norsk Maritimt Museum og Norsk Folkemuseum.

Turen er arrangeret i samarbejde med Panter Rejser.

 

Program for turen

TOR 25 AUG: Udrejse med Color Line færgen fra Hirtshals til Larvik
Med afrejse fra Sønderborg Slot sætter vi kursen mod Hirtshals hvor vi skal ombord på Color Lines færge med afgang kl. 12.45. Der er tid til at nyde sejladsen inden færgen lægger til i Larvik. Derfra et par timers kørsel til Oslo, hvor vi ankommer til indkvartering på vores centralt beliggende hotel lige ved Karl Johan gaden. Middag på hotellet.

FRE 26 AUG:  Byrundtur i det centrale Oslo
Seværdighederne ligger tæt i Oslos bymidte, og under kyndig vejledning tager vi på byrundtur. Her finder vi ved havnefronten få hundrede meter fra hotellet først Munch Museet og det meget iøjnefaldende 38.000 m2 nye ikon for byen; Operaen, tegnet af arkitektfirmaet Snøhetta. Stadig langs vandlinjen møder vi Akershus Fæstning og Slot, som har rødder tilbage i middelalderen, men blev ombygget af Christian d. 4. Området er stadig militært og huser også Forsvarsmuseet og Hjemmefrontmuseet. Et nyere vartegn er Oslo Rådhus fra 1931-50, efterfulgt af Nobels Fredscenter. Derefter følger Nationalmuseet, som er helt nyåbnet i juni måned. Derfra til Oslo Koncerthus og videre til en perlerække af seværdigheder ved Karl Johan gaden - Det Kongelige Slot, Nationalteateret, Oslo Universitet og Stortinget. I den anden ende af Karl Johan finder vi byens centrale torv; Stortorvet som ligger ganske tæt ved Oslo Domkirke, som blev indviet i 1697.

LØR 27 AUG:  Museerne på Bygdø
Norges stærke tilknytning til havet fornægter sig ikke, og der er samlet en del museer med fokus på polarforskere, søfolk og eventyrer. På Bygdø ligger museerne tæt, og vi skal denne dag se nærmere på Kon-tiki museet, Fram museet, Norsk Maritimt museum og parken ved Oscarshall.

SØN 28 AUG:  Oscarsborg og historien om Blücher
Vi kører fra Oslo og sydover langs østsiden af indre Oslofjord. Ved indsejlingen til Oslofjorden ligger der en lille klippeø ud for den lille by
Drøbak. Det var fra fortet Oscarsborg på øen, at det tyske krydserskib Blücher den 9. april 1940 blev beskudt og sænket kl. 5 om morgenen – af gamle tyske Krupp kanoner under kommando af oberst Birger Eriksen. Det fik den tyske flåde til at vende om og forsinkede og satte stort præg på hele forløbet af operation Weserübung – besættelsen af Danmark og Norge. Vi tager den lille færge ud og besøger øen og fortet og oplever historien på stedet
. 

MAN 29 AUG: Hjemrejse med Color Line fra Larvik til Hirtshals
Efter morgenmaden forlader vi hotellet og sætter kursen sydpå langs Oslofjordens vestlige bred. Undervejs passerer vi Drammen - førhen det største udskibningssted for tømmer med mange vanddrevne savmøller. Tønsberg, som regnes for Norges ældste by helt tilbage fra 871, er den sidste by vi passerer, inden vi kommer til Larvik. Her skal vi ombord på færgen, som bringer os til Hirtshals. Vi ankommer kl. 19:45 i Hirtshals, og derfra går turen ned gennem Jylland. Vi er hjemme i Sønderborg ved midnatstid.

- - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Akershus_Oslo
Akershus

 

Praktiske oplysninger

Hotel

scandic oslo city

Scandic Oslo City

Hotellet har en perfekt beliggenhed for opholdet i Oslo. Lige midt i byen og med Domkirken og Karl Johan gaden lige uden for døren.

Værelserne har alle bad/toilet og har faciliteter som for eksempel hårtørrer, fladskærms-tv, og man kan komme online med gratis wi-fi på hotellet.

 Læs mere om hotellet lige her link

Priser
Pr. person i dobbeltværelse    Kr. 6.349,-
Tillæg for enkeltværelse          Kr. 1.400,-

Inkluderet i prisen
Kørsel i moderne 4* turistbus
Bussen er bemandet med dygtig og rutineret chauffør
Alle regler om køre- og hviletid overholdes
 Color Line færge Hirtshals – Larvik t/r
Dansk rejseleder på turen
1 x rundstykke og kaffe/the på udrejsedagen
✓ 4 x overnatning på  Hotel Scandic Oslo City
✓ 4 x middag
✓ 4 x morgenmad
Udvalgte entréer og rundvisninger på besøgsstederne – værdi 640,-
Entré til det nye Munch Museum
Entré til det nye Nationalmuseum
Entré til Kon-Tiki museum
Entré til Fram museum
Entré til Norsk Maritimt museum
Entré Norsk Folkemuseum
Færgetur Drøbak-Oscarsborg t/r
Afgifter, udvidet ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen
Yderligere måltider, drikkevarer, entréer etc.

Betaling
Panter Rejser fremsender rejsebevis med oplysninger om depositum kr. 1.000,-, der betales inden 8 dage efter modtagelse af rejsebevis og restbeløbet betales senest 60 dage før afrejse.

Diverse
Vær opmærksom på at man ved deltagelse i foreningens rejser skal være selvhjulpen.
I Norge benyttes Norske kroner. Mange steder er blevet kontantfrie og vi anbefaler derfor at medbringe et internationalt kreditkort.

Yderligere oplysninger
Panter Rejser anbefaler, at man tegner afbestillings- og rejseforsikring, der kan bestilles hos Panter Rejser (Europæiske Rejseforsikring) eller hos eget forsikringsselskab.
Panter Rejser tager forbehold for eventuelle nødvendige ændringer i programmet.
Panter Rejser er teknisk arrangør og medlem af Rejsegarantifonden nr. 1524.
Panter Rejsers generelle bestemmelser er gældende.
Panter Rejser sender rejsebevis gratis pr. mail eller almindelig post. Quickbrev koster 50,- kr.
Læs selv mere om Panter Rejser lige her link

Panter Rejsers folder med alle oplysninger om turen kan hentes er lige her link

Eventuelle spørgsmål besvares ved henvendelse til Henning Jepsen på 20 14 11 57 eller med mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - eller ved at hente turbeskrivelsen lige her link