Bustur over 3 dage i pramdragernes fodspor 23. til 25. maj 2023

Bustur over 3 dage i pramdragernes fodspor

- kunst, kultur og seværdigheder

TIR 23 MAJ - TOR 25 MAJ

TallinnPramdragerpram ved Tangeværket

Prisen for turen er 3.995,- pr. person i dobbeltværelse inkl. halvpension. Tillæg for enkeltværelse er 490,- kr.

Tilmelding til turen sker tidligst ONS 8 MAR og senest FRE 14 APR ved henvendelse til Sten Boye Poulsen på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller evt. på telefon 40 86 08 47 med oplysning om navn, adresse og telefonnummer for hver deltager.

Sæt allerede nu X i kalenderen for tilmeldingsdato og for rejsedatoer!

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Alle tilmeldte vil få svar på deres tilmelding.

 - - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

I Silkeborg kommunes kuperede terræn og mellem Søhøjlandets skovklædte bakker løber den smukke Gudenå, der i 1800-tallet var en vigtig færdselsåre for pramdragerne, der trak pramme med varer mellem Silkeborg og Randers. Pramdragerne trak prammene enten selv med seler eller brugte heste og stager til  at styre med.

På denne tur besøger vi med vores kyndige turguide Tom Specht nogle af stederne langs Gudenåen, og samtidig får vi et kulturelt islæt i form af besøg på kunst- og kulturmuseer. Jytte Urban deltager som turleder.

 Turens højdepunkter bliver:

 Øm Kloster
 Museum Silkeborg
 Tangeværket
 Randers Kunstmuseum
 Hammel Kirke
 Museum Jorn
 Bindeballe Købmandsgård
✓  Egtvedpigen

  Turen er arrangeret i samarbejde med GF Busser

 

Program for turen

TiR 23 MAJ: Øm Kloster og Museum Silkeborg
Vi starter fra slotspladsen Sønderborg Slot kl. 08.00 og får undervejs et rundstykke med kaffe/te. Første stop er Tinnet Krat ved Gudenåens udspring,  hvor Hærvejen passerer Skjern Å. Efter et kort ophold kører vi mod Øm Kloster, som var hjemsted for munke af Cistercienser-ordenen fra 1172 til 1561, hvor klosteret efter kongens ordre blev revet ned. Her spiser vi den medbragte sandwich. Derefter går turen mod Museum Silkeborg, der råder over en omfattende oldsagssamling med fund fra stenalder, bronzealder, jernalder og vikingetid. Det er også museet, hvor Tollundmanden er udstillet.
Derefter kører vi til Silkeborg havn og har et kort ophold her, før vi kører til Radisson Blu HotelPapirfabrikken, der efter indkvartering vil servere en tiltrængt middag.

ONS 24 MAJ: Tangeværket og Randers Museum
Fra hotellet kører vi igennem Resenbro, Svostrup og Kongens Bro i Ans, der alle findes på trækstien, som pramdragerne brugte. Moesgaards rekonstruerede kongegrav - Høj Stene - kører vi ligeledes forbi, inden vi ankommer til Tangeværket, der stod færdigt i 1921 og havde formålet at udnytte vandkraften i Gudenåen. Efter opholdet kører vi mod Ulstrup Slot, hvor vi vil nyde en sandwich fra hotellet. Herefter besøger vi Randers Kunstmuseum, der er et statsanerkendt kunstmuseum og rummer et af landets bredeste samlinger af dansk billedkunst fra ca. 1800 til nutiden.
Efter besøget på Randers Kunstmuseum kører vi videre mod Hammel Kirke, en romansk kirke fra ca. 1100-tallet. Kirken rummer flere seværdigheder, så som runeinskriptioner i stenene i kirkens sokkel og mandsdøren. Kirken har i den østlige ende et kapel, som frem til 1800-tallet blev benyttet som gravplads for familien Friis på Frijsenborg Slot. Herefter går turen tilbage til hotellet i smukke Silkeborg.

TOR 25 MAJ: Museum Jorn, Egtvedpigen og hjemrejse
Dagen starter med besøg på Museum Jorn, der bygger på en donation af over 5.500 kunstværker, som Asger Jorn mellem 1953 og 1973 løbende har overdraget til Silkeborg by. Herefter kører vi til Cafeteria Kroen, hvor vi indtager en let frokost. Efterfølgende kører vi til Grejsdal Kirke, som er kendt for sit specielle udseende. Efter et ophold her kører vi videre mod Bindeballe Købmandsgård, hvor der serveres kaffe/te og kage (på egen regning). I butikken går du årtier tilbage og bliver betjent på ”gammeldags manér”. I museet kan du se alt fra gamle prisskilte til originale gamle varer og inventar. Vi lægger vejen forbi Egtvedpigen, som man mener er født i Sydtyskland og døde som 16-18-årig, inden vi kører mod Den Gamle Grænsekro, hvor der serveres middag. Efter middagen går turen til Sønderborg Slot, hvor 3-dages turen: ”I pramdragernes fodspor” slutter.

- - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Akershus_Oslo
Museum Jorn i Silkeborg

 

Praktiske oplysninger

Hotel

scandic oslo city

Radisson Blu Hotel Papirfabrikken

Silkeborg papirfabrik blev anlagt i 1844 af Drewsen og Sønner, der søgte til Silkeborg p.g.a. Gudenåens vandmængde og - kraft. Silkeborg var fra 1846 en realitet. I dag er området Papirfabrikken en hel bydel, og på torvet står en statue af Michael Drewsen – Silkeborg Bys Grundlægger.

Læs mere om hotellet lige her link

Priser
Pr. person i dobbeltværelse    Kr. 3.995,-
Tillæg for enkeltværelse          Kr.   490,-

Inkluderet i prisen
Kørsel i moderne turistbus
Dygtig og erfaren chauffør
1 x rundstykke og kaffe/the på udrejsedagen
✓ 2 x overnatning på Radisson Blu Hotel Papirfabrikken 
✓ 2 x middag
✓ 2 x morgenbuffet
2 x frokostsandwich inkl. 1 øl/vand
✓ 1 x frokost på Cafeteria Kroen
✓ 1 x aftensmad på Den Gamle Grænsekro
Entré til Øm Kloster
Entré til Museum Silkeborg
Entré til Museum Jorn
Entré til Randers Kunstmuseum

Ikke inkluderet i prisen
Yderligere måltider, drikkevarer, entréer etc.

Betaling
GF Busser fremsender rejsebevis med oplysninger om depositum på 1.000,- kr. , der betales inden 8 dage efter modtagelse af rejsebeviset. Restbeløbet betales senest 60 dage før afrejse.

Yderligere oplysninger
GF Busser  anbefaler, at man tegner afbestillings- og rejseforsikring hos eget forsikringsselskab eller anden udbyder.
GF Busser tager forbehold for eventuelle nødvendige ændringer i programmet.
Læs selv mere om GF Busser lige her link

GF Bussers folder med alle oplysninger om turen kan hentes lige her link

Eventuelle spørgsmål besvares ved henvendelse til Sten Boye Poulsen med mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon 40 86 08 47 - eller ved at hente turbeskrivelsen lige her link