Tilmelding til sommerudflugten 22 JUN 13

Alle pladser i bussen er nu reserverede, og der er enkelte på venteliste. Efter eventuelle afmeldinger bliver medlemmer på ventelisten ringet op.

Turen har overskriften "Med hjuldamperen Helene på Haderslev Fjord", men der er andet spændende på programmet end den flotte sejltur på Haderslev Fjord.

Indhold:

Sommerudflugten starter fra P-pladsen ved Sønderborg Slot kl. 09:00 og går ad de gamle landeveje direkte til Haderslev Museum. Her vil overinspektør Lennart Madsen først fortælle om arkæologernes arbejde og seneste fund med særlig omtale af fund fra Sønderborg-området og fund i forbindelse med etablering af den nye motorvej fra Sønderborg til Kliplev.

Haderslev Museum

Efter foredraget viser Lennart Madsen rundt bag kulisserne på museet og viser de forskellige arbejdspladser og værksteder, hvor de arkæologiske fund klargøres til opbevaring og formidling.

Efter omvisningen er det ved at være tid til frokost og de medbragte madpakker. Der er sat så god tid af til frokosten, at der også er tid til en tur rundt i museets udstillinger, inden turen går videre.

På vejen til Årøsund er der ophold ved den ejendommelige Starup Kirke med en meget særpræget historie og mange spændende bygningsdetaljer. Opholdet ved kirken vil være afhængig af, om der er kirkelige handlinger på besøgstidspunktet.

Fra Årøsund går turen så tilbage til Haderslev med hjuldamperen Helene, og under den enestående sejltur vil der blive serveret eftermiddagskaffe.

helene01

På vejen tilbage til Sønderborg bliver der et kort ophold ved Slivsø med orientering af retableringen af søen og betydningen for dyre-og fugleliv på egnen.

Kl. ca. 18:00 er bussen tilbage på P-pladsen ved Sønderborg Slot.

Pris:

Prisen for årets sommerudflugt er 350,- kr. pr. person. Betalingen opkræves i bussen.  Prisen inkluderer færge, bus, entre, guide og kaffe, men ikke frokost! Så husk endelig madpakken!

Tilmelding:

Tilmeldingen kan ske på telefon 74 41 55 80 eller på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. allersenest TOR 6 JUN.

Informationer:

Der er mange oplysninger at finde på Internettet om de steder, vi skal besøge på turen. Et par oplagte steder at forberede turen kunne være Haderslev bys historieHaderslev Museum, Starup Kirke, hjuldamperen Helene og Slivsø

 {flike id=250}