Dybbøl Mølles stuehus er klar til brug

Efter to års restaureringsarbejder er møllerboligen ved Dybbøl Mølle nu klar til brug for de planlagte funktioner som arbejdslokaler, møderum og bibliotek for Historiecenter Dybbøl Banke.

Det nyistandsatte stuehus præsenteres for offentligheden ved et arrangement TOR 14 MAR kl. 11:00. Henrik Tvarnø og Jens Møller vil fortælle om møllerboligen og om det omfattende restaureringsarbejde. Henrik Tvarnø er diriktør for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der har støttet restaureringen med 5,5 mill. kr. Jens Møller er bl.a. formand for Museum Sønderjylland og for den selvejende institution Dybbøl Mølle.

dybboelstuehus

Stuehuset skal fremover være arbejdsplads for personalet ved Historiecenter Dybbøl Banke og ved Dybbøl Mølle . Historiecenteret er ikke bygget til det personale, der faktisk er kommet til i årenes løb, og der har længe været brug for kontorer og arbejdspladser til de ansatte. Desuden er der indrettet køkken og bad til personalet og der er nu et længe tiltrængt mødelokale i huset. Der er det omfattende bibliotek med 1864-litteratur opstillet. Der bliver offentlig adgang til denne bogsamling. På loftet er der to værelser til beboelse for forskere og studerende med midlertidige arbejdsopgaver i området.

{flike id=239}