Tilmelding til heldagsturen til Kiel

Så er det åbnet for tilmeldingen til årets sidste udflugt for medlemmerne af Historisk Samfund for Als og Sundeved - heldagsturen til området omkring Kiel LØR 7 SEP 2013.

Prisen for turen er 400,- kr. pr. person, og tilmeldingen kan ske med mail til  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon 74 45 39 51 allersenest TOR 22 AUG.

Bussen kører fra P-pladsen ved Sønderborg Slot kl. 08:00.

På vejen sydpå er der ophold i Sankelmark ved mindesmærkerne for det blodige slag mellem østrigere og danske i februar 1864. Ved Sankelmark Sø bliver der også tid til formiddagskaffe med et rundstykke til.

Undervejs til Laboe ved mundingen af Kieler Förde bliver der orienteret om de spændende militærhistoriske forhold, der knytter skibsartilleriskolen i Sønderborg til de marinehistoriske forhold, der præsenteres i Laboe.

U995I Laboe er der besøg ved det store marinemindesmærke for de dræbte marinesoldater i Første Verdenskrig og derefter på det skibstekniske museum i forbindelse med ubåden U995

Middagsmaden, der også er inkluderet i billetprisen, serveres i Laboe.

Freilichtmuseum MolfseeHerefter går turen videre til Nordtysklands største friluftsmuseum "Schleswig-Holsteinisches Freilichtmuseum" i Molfsee med mere end 70 bevaringværdige bygninger - bl.a. den gamle degnegård fra Kværs.

På frilandsmuseet bliver deltagerne ført rundt af lokale guider på ca. 2 timer, men så er der også eftermiddagskaffe!

Herefter går bussen nordpå igen med forventet ankomst ved Sønderborg Slot kl. 18:00.

Turen kan forberedes med oplysninger på tysk om Laboe lige her link

... og med oplysninger om frilandsmuseet i Molfsee lige her link eller lige her link

Slaget ved Sankelmark er blandt mange andre stedet beskrevet lige her link

{flike id=258}