Flere foredrag i foråret om historiemaleri
Foredragsrækken i tilknytning til den seneste årbog fra Historisk Samfund for Als og Sundeved om "Historien på væggen" - nummer 95 i skriftrækken "Fra Als og Sundeved" - fortsætter her i foråret med yderligere to foredrag.
Programmet for de to foredrag er:
TOR 1 FEB: Historiemalernes billeder af Christian II - ved Carsten Porskrog Rasmussen
Museumsinspektør Carsten Porskrog Rasmussen fortæller om Christian II’s mærkværdige skæbne, der fra omkr. 1840 for alvor begyndte at fascinere historiemalerne, som afbildede ham som en tragisk helt.
Mest berømt er Carl Blochs billede af kongen som fange på Sønderborg Slot, og et af de kostbareste historiemalerier på Sønderborg Slot er Lucas Cranach den Ældres samtidige portræt af kongen.
TOR 8 MAR: Historiemaleriets historie - ved Morten la Cour
Museumsinspektør Morten la Cour fortæller om, hvordan historiemaleriet under enevælden blev regnet for den fornemste kunstgenre, som i høj grad tjente til at udsmykke kongens slotte og styrke hans ry.
I 1800-tallet trådte historiemaleriet ind i den nye, mere folkelige stats tjeneste med nationale motiver til offentlige bygninger eller på historiske museer.
Wilh. Marstrands billede på væggen i Chr. IV´s Kapel i Roskilde Domkirke er malet i 1862 og skildrer en episode fra slaget på Kolberger Heide mere end 200 år tidligere - i 1645.
Begge foredrag finder sted i Riddersalen på Sønderborg Slot kl. 19:30. Efter omorganiseringen af Museum Sønderjylland pr. 1 JAN 2018 skal der nu betales entré for de foredrag, Museum Sønderjylland arrangerer. Entre vil for hvert foredrag være 50,- kr , men for medlemmer af den nyetablerede Museumsklubben vil prisen være 30,- kr.
Men da de to foredrag om historiemaleri er arrangeret i et samarbejde mellem Historisk Samfund for Als og Sundeved og Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot, vil der fortsat være gratis adgang for alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved.
{flike id=393}