Fjerde og sidste foredrag om historiemaleri

Foredragsrækken i tilknytning til den seneste årbog fra Historisk Samfund for Als og Sundeved  om "Historien på væggen" - nummer 95 i skriftrækken "Fra Als og Sundeved" - nærmer sig nu sin afslutning.

Det sidste af de fire foredrag er:

TOR 8 MAR: Historiemaleriets historie - ved Morten la Cour

Chr IV MarstrandMuseumsinspektør Morten la Cour fortæller om, hvordan historiemaleriet under enevælden blev  regnet for den fornemste kunstgenre, som i høj grad tjente til at udsmykke kongens slotte og styrke hans ry.

I 1800-tallet trådte historiemaleriet ind i den nye, mere folkelige stats tjeneste med nationale motiver til offentlige bygninger eller på historiske museer.

Wilh. Marstrands billede på væggen i  Chr. IV´s Kapel i Roskilde Domkirke er malet i 1862 og skildrer en episode fra slaget på Kolberger Heide mere end 200 år tidligere - i 1645.

 

ottobache250I forbindelse med foredraget vil museumsinspektør Carsten Porskrog Rasmussen præsentere museets seneste historiemaleri - Otto Baches fine, lille oliemaleri fra ca. 1889 med titlen "Generalløjtnant v. Krogh, sejrherren ved Isted 25. 7. 1850".

Billedet er netop købt på auktion af Historisk Samfund for Als og Sundeved og overdraget til Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot.

Foredraget finder som de foregående sted i Riddersalen på Sønderborg Slot kl. 19:30.

Efter omorganiseringen af Museum Sønderjylland pr. 1 JAN 2018 skal der nu betales entré for de foredrag, Museum Sønderjylland arrangerer. Entre vil for hvert foredrag være 50,- kr , men for medlemmer af den nyetablerede Museumsklubben vil prisen være 30,- kr.

Men da foredraget om historiemaleri er arrangeret i et samarbejde mellem Historisk Samfund for Als og Sundeved og Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot, vil der fortsat være gratis adgang for alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved.