Bustur til Amsterdam

Bustur over 6 dage til Amsterdam

Kanaler, kunst og multietnisk storbyliv

MAN 14 AUG - LØR 19 AUG 2023

Turen blev aflyst pga. manglende tilmelding!

Tallinn

Prisen for turen er 7.350,- pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse er 2.400,- kr.

Tilmelding til turen sker tidligst MAN 8 MAJ ved henvendelse til Henning Jepsen på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller evt. på 20 14 11 57 med oplysning om fulde navn, fødselsdato, adresse, mailadresse og telefonnummer for hver deltager. Meddel også, hvis der er allergi, vegetar eller andet, der skal tages hensyn til. 

Hvis nogle enlige vil dele et dobbeltværelse, og dermed slippe for at betale tillægget, koordinerer Henning Jepsen gerne.

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Alle tilmeldte vil få svar på deres tilmelding.

 - - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Holland er andet og mere end blomster. Det vil vi erfare på denne rejse. Det flade landskab gennemskæres af kanaler og diger. I horisonten ses de typiske vindmøller, der danner den smukke ramme for de idylliske småbyer med gamle huse.

Ved Amstel flodens udmunding finder vi Hollands største by, Amsterdam, der med rette er berømt for sine kanaler og 1600-tals huse med de karakteristisk sammenbyggede gavle. Byen summer af liv, og trafikken er livlig både til vands, hvor mindre både dominerer, og til lands, hvor cyklisterne er talrige. Et væld af broer, fortøjede husbåde langs kanalerne og små caféer på hvert et gadehjørne understreger byens intime stemning

Turen er arrangeret i samarbejde med Panter Rejser.

Program for turen

MAN 14 AUG: Afrejse – Amsterdam
Turen går gennem Tyskland forbi Hamborg, Bremen med forventet ankomst til Amsterdam ved aftenstide.

TIR 15 AUG:    Amsterdam – byrundtur 
Amsterdam er kendt som cyklernes by, og med sine over 400 broer er byen også broernes by. Byen er adskilt i 70 øer af de mange kanaler, og på trods af denne lighed med Venedig er Amsterdam en helt anden oplevelse. Amsterdam er en by med stor charme og stor alsidighed både i bygninger og i lokalbefolkning.

Fra bussen ser vi blandt meget andet nogle af Amsterdams mest kendte seværdigheder - Rijksmuseet, Anne Frank Hus, Kongeslottet, Red Light District og talrige af de typiske gavlhuse. Amsterdam opleves bedst til fods og på byvandringen kommer vi gennem de små gader, langs kanalerne, over broerne og oplever sidegadernes charme på nærmeste hold.

Der vil også blive ophold i centrum af byen, så man på egen hånd kan opleve denne specielle hovedstad. I Amsterdam er mange af museerne nybyggede eller ombygget inden for de seneste 15-20 år, og en stor del af disse bygninger er en hel oplevelse i sig selv.

På kanalrundfarten, hvor der undervejs bliver fortalt på dansk, fornemmer vi tydeligt, at byen er bygget på mere end 80 øer, og bybilledet er præget af kanalerne og de nederlandske 1600-tals huse med deres karakteristiske og sammenbyggede, høje gavle. Eftermiddagen er til egne oplevelser – Museumspas er inkl. prisen, så mulighederne er mange.

ONS 16 AUG:  Hollands Venedig
Udflugt til Hollands Venedig som den charmerende by også kaldes. Kanalerne har utallige smukke broer og flotte huse med en idyllisk beliggenhed ud til kanalerne. Naturen er i højsæde på en kanalrundfart.

Efter frokostpause i Giethoorn og mulighed for at kigge lidt rundt på egen hånd, fortsætter vi over dæmningen fra Flevoland via Enkhuisen til Amsterdam.

Eftermiddagen er til egne oplevelser, og aftenen byder på en to timers dinner cruise, hvor der undervejs gennem Amsterdams smukt belyste kanaler og havnebassiner serveres en lækker 3-retters menu inkl. drikkevarer.

TOR 17 AUG:    Volendam og osteri
Udlfugt til den gamle stemningsfyldte by Volendam, som med sin hyggelige havn ligger helt ud til Ijsselmeer. Det er oplagt at slentre en tur langs havnen og smage på lækre specialiteter ved de bugnende boder. På et osteri i nærheden ser vi nærmere på produktionen af de velsmagende oste. Eftermiddagen er til egne oplevelser – Museumspas er inkl. prisen så mulighederne er mange.

FRE 18 AUG: Paleis Het Loo, Domkirken i Ütrecht
Vi sætter kursen sydpå, og vi besøger Paleis Het Loo (Det Kongelige Palæ) ved byen, Apeldoorn. Haverne ved Paleis Het Loo er rekonstrueret til det originale design fra det 17. århundrede. Kong William III og hans kone dronning Mary II var grundlæggerne og de første indbyggere i Paleis Het Loo. En hollandsk barok have med mange tusindvis af blomster, imponerende springvand og historisk beplantning. Haverne var beregnet til at give prestige og status til William og Mary samt til at imponere deres gæster.

I Utrecht ser vi domkirken også kendt som St. Martin's Cathedral. Gotisk katedral grundlagt i det 7. århundrede som en romersk-katolsk kirke og kendt for det 112 meter høje Domtårn, der oprindeligt var en del af domkirken og blev stående, da kirkeskibet blev ødelagt af en voldsom tornado i 1674. Til 1580 har kirken været katolsk, herefter reformeret, og fra 2003 protestantisk.

LØR 19 AUG: Hjemrejse
Efter oplevelsesrige dage må vi tage afsked med Amsterdam, og vi følger samme rute som på udturen.

- - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Amsterdam bygninger

 

Praktiske oplysninger

Hotel

Hotel Artemis

Hotel Dutch Design Artemis

Hotellet er indrettet med et moderne og stilrent design, der kombinerer hollandsk æstetik med internationale influenser. Bar, restaurant, terrasse, fittnes.

Alle værelser er moderne indrettede med bad, toilet, fladskærms-tv, aircondition og gratis WiFi.

Læs mere om hotellet lige her link

Priser
Pr. person i dobbeltværelse    Kr. 7.350,-
Tillæg for enkeltværelse          Kr. 2.400,-

Inkluderet i prisen
 Kørsel i moderne 4* turistbus
Dygtig og rutineret chauffør
Alle regler om køre- og hviletid overholdes
Dansk rejseleder på turen
1 x rundstykke og kaffe/the på udrejsedagen
5 x overnatning på Hotel Dutch Design Artemis, 4*
5 x morgenmad
4 x middag
1 x dinner Cruise - aften
Museums pas - adgang til mere end 450 museer og udstillinger
Giethoorn – Kanalrundfart
Gratchenfart - dag
Afgifter, udvidet ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen
Yderligere måltider, drikkevarer, entréer etc.

Betaling
Panter Rejser fremsender rejsebevis med oplysninger om depositum kr. 1.000,-  kr.,der betales inden 8 dage efter modtagelsen. Restbeløbet betales senest 60 dage før afrejse.

Guide
Karin Kaad - bestyrelsesmedlem og guide på Sønderborg Slot - har påtaget sig opgaven som guide på turen.

Oplevelser i fællesskab
Turen er en foreningstur, hvor alle er sammen på kryds og tværs, så ingen føler sig alene. Vi spiser også sammen, og til frokost kan vi aftale at følges ad, ligesom vi kan aftale at følges ad, når vi på egen hånd skal udforske Amsterdam med museer osv.

Diverse
Vær opmærksom på at man ved deltagelse i foreningens rejser skal være selvhjulpen.

I Holland benyttes Euro. Mange steder er blevet kontantfrie og vi anbefaler derfor at medbringe et internationalt kreditkort.

Yderligere oplysninger
Panter Rejser anbefaler, at man tegner afbestillings- og rejseforsikring, der kan bestilles hos Panter Rejser (Europæiske Rejseforsikring) eller hos eget forsikringsselskab.
Panter Rejser tager forbehold for eventuelle nødvendige ændringer i programmet.
Panter Rejser er teknisk arrangør og medlem af Rejsegarantifonden nr. 1524.
Panter Rejsers generelle bestemmelser er gældende.
Panter Rejser sender rejsebevis gratis pr. mail eller almindelig post. Quickbrev koster 50,- kr.

Læs selv mere om Panter Rejser lige her link

Panter Rejsers folder med alle oplysninger om turen kan hentes lige her link

Eventuelle spørgsmål besvares ved henvendelse til Henning Jepsen på 20 14 11 57 eller med mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - eller ved at hente turbeskrivelsen lige her link