Tilmelding til sommerudflugten LØR 3 JUN

  Så er det ved at være tiden for tilmelding til

Sommerudflugten

LØR 3 JUN

til

Sejlskibenes Kalvø

bevaringscenter01 Værftet på Kalvø omkr. 1850

Tilmelding:
Tilmeldingen skal ske hos Jens Verner Nielsen på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest TOR 18 MAJ med oplysning om navn og antal personer.

Ved tilmelding med mail er det vigtigt at afvente en bekræftelse af tilmeldingen. Vi har tidligere oplevet medlemmer, der mødte forgæves op ved bussen. De havde sendt en mail, der aldrig var gået igennem, Det kan altså ske!
Hvis du har problemer med din mail, kan du som en nødløsning bruge mobilnummeret 51 23 39 75.

Pris:
Prisen for årets sommerudflugt er 550,- kr. pr. deltager. Betalingen opkræves i bussen. Det er muligt at betale med MobilePay i bussen. Prisen inkluderer alt - også drikkevarer til frokosten på Folkehjem i Aabenraa.

Indhold:
Årets sommerudflugt er tænkt som en forlængelse af efterårets foredragsrække om Sønderjyllands søfartshistorie. Det andet af de tre foredrag blev holdt af Mikkel Leth Jespersen og handlede om tiden mellem 1814 og 1920. i foredraget gennemgik Mikkel Leth Jespersen bl.a. den ret så omfattende værftsvirksomhed på den lille ø Kalvø i Genner Bugt. Efter foredraget talte flere blandt publikum om, at netop Kalvø kunne være et mål for årets heldagstur. Programmet er så blevet sammensat, så vi ikke bare besøger Kalvø, men også Aabenraa Museums omfattende samlinger om sønderjysk søfartshistorie, og vi opsøger de spor efter den omfattende søfart, der stadig kan findes på Løjt

bevaringscenter01 Museumsafdelingen Kulturhistorie Aabenraa.

Turen starter fra P-pladsen ved Sønderborg Slot kl. 09:00. Vi kører ad de små veje tæt ved kysterne til museumsafdelingen i Aabenraa. Siden 1. november har Aabenraa Museum været lukket for besøgende for at afhjælpe de økonomiske vanskeligheder, Museum Sønderjylland kom i pga. stigende energipriser.Men med stor vejvilje fra Museum Sønderjylland har vi fået lov til "at låne nøglen" og få adgang til de omfattende samlinger om søfartshistorie, som museet rummer. To af Museum Sønderjyllands kyndige guider vil vise os rundt i samlingerne en times tid.

torningmolle01Cimber blev bygget på Kalvø 1857

Fra Aabenraa kører vi til Kalvø, hvor vi skal se det udefra set ret så beskedne museum, der indenfor viser sig at rumme en stor og meget velindrettet formidling af historierne om bl.a. skibsreder Jørgen Bruhns omfattende aktiviteter på øen. Museet er indrettet i Jørgen Bruhns administrationsbygning på øen.  Museet drives af foreningen Det Maritime Kalvø, der vil stille to guider til rådighed for os. Efter rundvisningen kører vi tilbage til Aabenraa, hvor vi på Folkehjem får serveret en flot frokost platte. For at spare tid med afregning for drikkevarer, har vi igen i år valgt af udregne en gennemsnitspris for øl og vand og så lægge den til deltagerprisen. Så tegnebogen skal kun frem, hvis frokosten kræver mere end en enkelt øl eller vand. 

skamlingsbanken01Det lokalhistoriske museum Rundemølle

Efter frokosten kører vi igen nordpå til det lokalhistoriske museum, Rundemølle, der også har vidnesbyrd om den tid, hvor befolkningen på Løft var aktivt medvirkende til den verdensomspændende søfart med udgangspunkt i Sønderjylland.Herefter er det ved at være kaffetid. I år har vi valgt den meget simple udgave af kaffebordet, idet vi får kaffen med et stykke medbragt kage ved bussen. Det sparer tid og penge.

Efter kaffen vil en guide fra Rundemølle tage med os i bussen på en tur Løft rundt for at se de flotte skippergårde, der i dag vidner om den rigdom, søfarten engang bragte til Løjt. Efter rundturen kører vi tilbage til Sønderborg Slot, hvor vi forventer at ankomme inden klokken 18:00.

 

Informationer:

Der er mange oplysninger at finde på Internettet om udflugtens besøgssteder.

Trods nedlukningen har Museum Sønderjyllands websted et afsnit om museumsafdelingen i Aabenraa lige her link 

Foreningen Det Maritime Kalvø har oplysninger om værftet på Kalvø lige her  link

Løjt Lokalhistoriske Forening har et websted med bl.a. beskrivelse af museet i Rundemølle lige her  link

Folkehjem i Aabenrra har et websted med bl.a. en oversigt over stedets historie lige her  link

... og sådan kunne vi blive ved. Der er meget mere at finde for den, der søger!