Bustur til Sachsen - Anhalt

Bustur over 5 dage til Sachsen - Anhalt

MAN 12 AUG - FRE 16 AUG

 

TallinnSchloss Wörlitz

Prisen for turen er 5.500,- pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse er 600,- kr.

Tilmelding til turen sker tidligst LØR 2 MAR ved henvendelse til Henning Jepsen på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller evt. på 20 14 11 57 med oplysning om fulde navn, fødselsdato, adresse, mailadresse og telefonnummer for hver deltager. Meddel også, hvis der er allergi, vegetar eller andet, der skal tages hensyn til. 

Hvis nogle enlige vil dele et dobbeltværelse, og dermed slippe for at betale tillægget, koordinerer Henning Jepsen gerne.

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Alle tilmeldte vil få svar på deres tilmelding.

 - - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Rejsen er tilrettelagt for alle historieinteresserede, der ønsker at forstå og fordybe sig i fortidens spor.

Turen over fem dage går til det tidligere tyske hertugdømme Anhalt med hovedstaden Dessau mellem Harzen og floden Elben i den nuværende delstat Sachsen - Anhalt.

Hertugslægten i hertugdømmet Anhalt havde tætte forbindelser til hertugerne af Sønderborg, Augustenborg og Glücksborg. Ud over storslåede slotte og imponerende parker skal vi besøge  højdepunkter fra Bauhaus skolen i Dessau, der kan betragtes som den moderne arkitekturs vugge, og desuden finde spor af krige og DDR-tid.

Turen er arrangeret i samarbejde med Panter Rejser.

 

Program for turen

MAN 12 AUG: Over grænsen mellem DDR og BDR
Vi passerer grænsen, og via Hamborg og Hannover sætter vi kursen mod den gamle Grænseovergang Marienborn - i dag kaldet “Gedenkstätte Deutsche Teilung Marienborn”. Stedet ser praktisk taget ud, som det så ud, da det var grænsen mellem BRD og DDR. Rundvisning med guide giver et overblik over det omfattende tidligere kontrolområde ved Marienborn-grænseovergangen. Dette omfatter de historiske kontrolområder for biler og lastbiler, der kører ind i DDR, toldområdet samt DDR-statsbankens vekselkontor og grænsetroppernes kommandanttårn. Sidst på dagen kommer vi til vores hotel for de næste 4 nætter. Her tjekker vi ind, hvorefter vi mødes i restauranten, hvor middagen venter.

TIR 13 AUG: Middelalderlig arkitektur i Zerbst og landskabshaver i Wörlitz   Zerbst er kendt som Katharina den Stores hjemby. Den blev fuldstændig ødelagt ved et luftangreb i 1945. I dag står kun bymuren og slots- og kirkeruiner tilbage, mens resten er bygget efter krigen i typisk DDR-stil, så byen mest er endt som momument over den omskiftelige nyere historie. Wörlitz Park er en af de første landskabsparker i Europa. Parken og slottet blev skabt sidst i 1700-tallet som et integreret kunstværk, der forener naturen med arkitekturen. Hele området er nu en del af UNESCO-verdensarven "Dessau-Wörlitzer Gartenreich." Efter rundvisning på slottet er der tid til en spadseretur i parken – vel nok Tysklands mest berømte romantiske park med søer, kanaler, broer, templer, kunstige ruiner. Resten af dagen er til egne oplevelser. En mulighed er bådture på søen.

ONS 14 AUG: Rundvisning på Mosigkau Slot og byvandring i Dessau
Mosigkau Slot blev bygget i rokokostil mellem 1752 og 1757 under ledelse af arkitekten Georg Wenzeslaus von Knobelsdorff. Det tjente som residens for prinsesse Anna Wilhelmine af Anhalt-Dessau, I det indre er der fine rokokorum og en kunstsamling, der blev arvet i generationer fra mor til datter. Slottet er omgivet af en smuk have som er en del af det UNESCO-listede Gartenreich Dessau-Wörlitz.

Vi fortsætter til Dessau, Anhalts hovedby. Også Dessau blev hårdt ramt under krigen, men der er dog bevaret en del historiske bygninger. Vi får en rundvisning i byen, før der er tid på egen hånd. På vej til hotellet gør vi et kort ophold i byen Oranienbaum, der er skabt sidst i 1600-tallet til en hertuginde, der var født hollandsk prinsesse af slægten Oranien.

TOR 15 AUG: Bauhaus-skolen og Technikmuseum Junkers
Dagens hovedtema er arkitekturskolen Bauhaus, som under ledelse af Walter Gropius lagde grunden til den moderne arkitektur i årene omkring 1920. Med brug af beton, glas og stål og lige linjer var den et radikalt brud med ældre arkitektur. Men der blev samtidig arbejdet meget med det æstetiske udtryk. Vi besøger forstaden Törten, som er tegnet af Gropius og består af rækkehuse i et moderne design i beton. Selve Bauhaus-skolens bygning er velbevaret både ude og inde, og her får vi en rundvisning, inden vi på egen hånd besøger de såkaldte ”Meisterhäuser”, dvs. professorboliger.

Efter frokost besøger vi et andet sted, der har været centralt for både Dessaus og Tysklands nyere historie: Technikmuseum Hugo Junkers. Junkersfabrikken var én af Tysklands vigtigste flyfabrikker under Anden Verdenskrig og en medvirkende grund til, at Dessau blev så hårdt bombet. I udstillingen er er der bl.a. originale fly.

FRE 16 AUG: St. Aegidienkirche og Schloss Ballenstedt
Turens sidste dag går mod byerne Bernburg og Ballenstedt, der var residens for hertugerne af Anhalt-Bernburg, der var særligt tæt forbundet med de sønderjyske hertugfamilier. I Bernburg ser vi det romantiske slot udefra og besøger byens kirke, hvor hertugerne ligger begravede. Derfra kører vi til Ballenstedt, hvor hertugerne boede i 1800-tallet. Her var Christian 9.s søster gift med den sidste hertug, og kongen selv har været på besøg på stedet mange gange. En del rum i slottet er nu igen indrettet som minde om hertugtiden. Efter en frokost her går turen hjem.

 

 Turens højdepunkter bliver
Schloss Wörlitz
Bauhausgebäude
Schloss Mosigkau
Meisterhäuser
Technikmuseum Junkers
St. Aegidienkirche
Schloss Ballenstedt

- - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Amsterdam bygninger
Schloss Mosigkau

 

Praktiske oplysninger

Hotel

Hotel Artemis

Hotel Landhaus Wörlitzer Hof 

Centralt beliggende hotel med parker, haver og Wörlitz-slottet er lige omkring hjørnet.Alle værelser er moderne indrettede med bad, toilet, hårtørrer, kosmetikspejl, badekåbe, badetøfler. Telefon, TV og gratis WiFi. Terasse og spa-faciliteter.

Læs mere om hotellet lige her link

Priser
Pr. person i dobbeltværelse    Kr. 5.500,-
Tillæg for enkeltværelse          Kr.   600,-

Inkluderet i prisen
Kørsel i moderne 4* turistbus
Dygtig og rutineret chauffør
Alle regler om køre- og hviletid overholdes
Carsten Porskrog Rasmussen er rejseleder på turen
1 x rundstykke og kaffe/the på udrejsedagen
4 x overnatning på Wörlitzer Hof, Wörlitz
4 x morgenmad
4 x middag ( 2 retter)
3 x frokost (2. + 4. + 5. dag)
Entré + rundvisning på Schloss Wörlitz
Entré + rundvisning på Schloss Mosigkau
Entré + rundvisning på Bauhausgebäude
Entré til Meisterhäuser
Entré til Technikmuseum Junkers
Entré til St. Aegidienkirche
Entré til Schloss Ballenstedt + kirke
Afgifter, udvidet ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen
Yderligere måltider, drikkevarer, entréer etc.

Betaling
Panter Rejser fremsender rejsebevis med oplysninger om depositum kr. 1.000,-  kr.,der betales inden 8 dage efter modtagelsen. Restbeløbet betales senest 60 dage før afrejse.

Guide
Enhedsleder ved Museum Sønderjylland Carsten Porskrog Rasmussen har påtaget sig opgaven som guide på turen.

Oplevelser i fællesskab
Turen er en foreningstur, hvor alle er sammen på kryds og tværs, så ingen føler sig alene. Vi spiser også sammen, og til frokost kan vi aftale at følges ad, ligesom vi kan aftale at følges ad, når vi på egen hånd skal udforske områderne med museer osv.

Diverse
Vær opmærksom på at man ved deltagelse i foreningens rejser skal være selvhjulpen.

I Tyskland benyttes som bekendt Euro. Mange steder er blevet kontantfrie, og vi anbefaler derfor at medbringe et internationalt kreditkort.

Yderligere oplysninger
Panter Rejser anbefaler, at man tegner afbestillings- og rejseforsikring, der kan bestilles hos Panter Rejser (Europæiske Rejseforsikring) eller hos eget forsikringsselskab.
Panter Rejser tager forbehold for eventuelle nødvendige ændringer i programmet.
Panter Rejser er teknisk arrangør og medlem af Rejsegarantifonden nr. 1524.
Panter Rejsers generelle bestemmelser er gældende.
Panter Rejser sender rejsebevis gratis pr. mail eller almindelig post. Quickbrev koster 50,- kr.

Læs selv mere om Panter Rejser lige her link

Panter Rejsers folder med alle oplysninger om turen kan hentes lige her link

Eventuelle spørgsmål besvares ved henvendelse til Henning Jepsen på 20 14 11 57 eller med mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - eller ved at hente turbeskrivelsen lige her link