Bustur til Vesterhavet - 10-12 SEP 24

Bustur over 3 dage til Vesterhavet

Mellem hav og fjord

TIR 10 SEP - TOR 12 SEP

TallinnNørre Vosborg

Prisen for turen er 3.895,- pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse er 498,- kr.

Tilmelding til turen sker senest TIR 25 JUN ved henvendelse til Sten Boye Poulsen på mail til  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller evt. på 40 86 08 47 med oplysning om fulde navn, adresse, mailadresse og telefonnummer for hver deltager.

Hvis nogle enlige vil dele et dobbeltværelse, og dermed slippe for at betale tillægget, koordinerer Sten Boye Poulsen gerne.

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Alle tilmeldte vil få svar på deres tilmelding.

 - - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Med udsyn til Vesterhavet og fjordene kommer vi tæt på den vestjyske natur og besøger bl.a. Tirpitz museet, Kaj Munks præstegård og Harboøre Tange. For kunstelskere er der besøg på Jens Søndergaards og på Frellos museer. Vi skal bo på den gamle, smukke herregård Nørre Vosborg. På hjemturen besøger vi Varde og Ribe og slutter med aftenbuffet på Hotel Røde Kro i Rødekro.

Turen er arrangeret i samarbejde med GF Busser.

 Kaj Munks Praestegaard
Kaj Munks Præstegård

 

Program for turen

Dag 1 - TIR 10 SEP:
Vi starter ud fra Sønderborg Slot kl. 08.00. Første stop er en kaffepause på Hylkedal Rasteplads. Efter kaffen fortsætter turen til Tirpitz museet i Blåvand. Her spiser vi den medbragte sandwich. Efter besøget i Tirpitz fortsætter turen mod Hvide Sande, hvor vi har et kort ophold ved Abelines Gård. Hen på eftermiddagen ankommer vi til Gammel Sogn Kirke som i Kristeligt Dagblad er kåret som ”Danmarks smukkeste kirke”. Turen fortsætter forbi Lyngvig Fyr og videre til Husby Klit, hvor vi gør holdt ved Vedersø kirke og Kaj Munks præstegård. Vi kører forbi Bøvling klit og Thorsminde Strandingsmuseum og ca. 18:00 ankommer vi til Nørre Vosborg, hvor der efter indkvartering serveres middag.

Dag 2 - ONS 11 SEP:
Afgang fra Nørre Vosborg kl. 09:00.Vi starter dagen med at køre forbi Bovbjerg fyr, inden vi ankommer til Jens Søndergaards spændende museum i Ferring nær Bovbjerg Klint. Man siger, at Jens Søndergaards Museum er for kunstelskere i alle aldre. Godt fyldt op med Bovbjergmalerier fortsætter vi til Harboøre Tange. På vejen kører vi forbi Sneglehuset i Thyborøn, hvor vi gør ophold. Turen fortsætter til Lemvig, hvor vi indtager den medbragte sandwich. Vi kører derefter til Nørre Nissum Kirke, smukt beliggende med udsigt over byen og Limfjorden. Her skal vi se Peter Brandes smukke bronzealterbord. På hjemvejen går turen igennem Klosterhede Plantage. Ca. kl. 17:15 ankommer vi til Nørre Vosborg til en guidet rundvisning inden aftensmaden.

Dag 3 - TOR 12 SEP: 
Bussen er klar til at modtage bagage fra 08:30 og 09:00 er der afgang. Vi starter med at køre til Ringkøbing, der kendt for sine brolagte gader og smukke huse - en af landets bedst bevarede købstæder. Herfra kører vi mod Varde, hvor første besøg er Museum Frello med overskriften ”I fantasiens verden”. Glæd jer til Otto Frellos finurlige billeder. I gåafstand ligger Varde Miniby. Her spiser vi vores medbragte sandwich. Turen fortsætter til Ribe, hvor bussen parkerer ved vandrehjemmet, hvorfra der er kort gåafstand til den gamle bymidte. Her er det muligt på egen hånd at aflægge Domkirken, Kunstmuseet, Jacob A. Riis museet, Heksemuseet m.fl. et besøg. Herefter begynder hjemturen. Men inden vi når Sønderborg, skal vi spise aftensmad på Røde Kro i Rødekro med aftenbuffet med forretter, hovedretter og desserter.  Ca. 19:15 er der ankomst ved Sønderborg Slot.

- - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Ribe
Ribe

 

Praktiske oplysninger

Priser
Pr. person i dobbeltværelse    Kr. 3.895,-
Tillæg for enkeltværelse          Kr.   498,-

Inkluderet i prisen
Buskørsel i moderne turistbus med erfaren chauffør.
1 X smurt rundstykke m. kaffe/the på udrejsedagen .
Entré i Tirpitz.
Entré Jens Søndergaard Museum.
Entré Museum Frello.
Entré Varde Miniby.
3 X Sandwich m. drikkevarer.
2 X Aftensmad, 2 retters menu ekskl. drikkevarer.
2 X Overnatning incl. morgenmad på Nørre Vosborg.
Guidet rundvisning på Nørre Vosborg.
Aftenbuffet på Rødekro Kro, ekskl. drikkevarer.
Bidrag til rejsegarantifonden.
 

Ikke inkluderet i prisen
Yderligere måltider, drikkevarer, entréer etc.

Betaling
Depositum på Kr. 1.000,- betales ved modtagelse af rejsebevis fra GF Busser.
Restbeløbet betales senest 60 dage før afrejse.

Guider og turledere
Tom Specht, Jytte Urban og Sigga Henriksen

Information og tilmelding
Sten Boye Poulsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 40 86 08 47.

En folder med alle oplysninger om turen kan hentes lige her link