Rambla omkring Slotscaféen

rambla

I forbindelse med arrangementerne på den nye "Rambla Sønderborg" på sommerens torsdage vil Slotscaféen på Sønderborg Slot byde på særlige oplevelser de fem af torsdagene.

Alle er velkomne til arrangementerne, der hver gang er fra 19:30 til ca. 20:30. Der er gratis adgang til arrangementerne, og der kan købes mad og drikkevarer i caféen.

Hver af de fem aftener vil der være fortællinger og/eller sange og en smagsprøve, der passer til aftenens emne.

Der vil de fem torsdage være adgang til Slotscaféen fra slottets vestside ud mod Alssund.

TOR 16 JUN : Sønderborg under Første Verdenskrig - Inge Adriansen vil fortælle om hvordan krigen fik indflydelse på livet i byen. Der bliver en lille smagsprøve fra krigens tid.

TOR 30 JUN : Fortællinger på synnejysk - Lorenz P. Christensen fortæller historier fra det gamle Sønderborg på den dialekt, der blev talt omkr. 1920. Og så tilbydes der en sønderjysk smagsoplevelse!

TOR 28 JUL : Grænselandserfaringer fra Østtyskland til Sønderjylland - Margret Heeren fortæller om sin hjemstavn, om flugten og om at starte en ny tilværelse i et andet grænseland. Prøv ”Soljanka” – en originalret fra det gamle Østtyskland.

TOR 4 AUG : Mit sted i Sønderborg - Margret Heeren vil præsentere de beretninger og billeder om og fra de dejligste steder i Sønderborg. Udstillingen af vil fortælle om Sønderborg på en helt ny måde. Og så skal der synges gamle Sønderborg-sange - og hygges.

TOR 11 AUG : Christian II på Sønderborg Slot - Inge Adriansen fortæller om kongens fyrstelige husarrest. Der bliver også mulighed for at smage Christian II-kage og
kongens foretrukne vin.