Smag på Sønderjylland
Så har Inge Adriansen gjort det igen! Skrevet en ny stor bog til gavn og glæde for os alle sammen. Den hedder denne gang "Smag på Sønderjylland - Madkultur uden grænser".
Bogen er ikke bare en traditionel kogebog med en række opskrifter på særlige egnsretter. Den er en kulturhistorisk kogebog, der både fortæller om kosttraditioner og om nutidens gastronomi i grænselandet.
Bogen indeholder en række fortælllinger om landsdelens særlige historie sammenkædet med 60 opskrifter på sønderjyske og slesvigske retter, bagværk og drikke.
Inge Adriansen viser med bogen, hvordan dagligdagens madvaner fra gammel tid har hentet inspiration og fornyelse i et grænseoverskridende kulturmøde mellem danske, tyske og frisiske kosttraditioner.
Bogens fortællinger giver forståelse for, hvordan de retter, der af mange opfattes som specielt sønderjyske, er opstået ud fra historiske og kulturelle forhold.
Bogen er et resultat af Inge Adriansens mangeårige beskæftigelse med sønderjyske madvaner og bagetraditioner.
Alle bogens opskrifter er overleverede og fundet i arkiverne, men for at sikre, at retterne også kan udføres med nutidens råvarer, er alle retterne afprøvet i samarbejde med elever fra kokkeuddannelsen ved EUC Syd.
Bogen blev præsenteret ved en sammenkomst i Riddersalen på Sønderborg Slot FRE 14 SEP 12, hvor Brødremenigheden i Christiansfeld stod for smagsprøver til de fremmødte, og hvor forfatteren holdt et lille foredrag om madkultur i det dansk-tyske grænseland.
Bogen er med stift bind og har 250 sider med mange flotte illustrationer. Den er udgivet på forlaget Gyldendal og koster 299,95 kr, i almindelig boghandel.
Læs mere om bogen på forlagets websted lige her
{flike id=217}