Foredrag om Vothmann-familien, Gråsten-æblets skabere

Historisk Samfund for Als og Sundeved indbyder sammen med Gråsten Landbrugsskole, Gråsten Æble-festival og Historisk Forening for Graasten By og Egn til

Foredrag om Gråsten-æblets skaber, gartnerfamilien Vothmann

ONS 30 SEP kl. 19:30

i

Foredragssalen - Gråsten Landbrugsskole

Foredragsholder: Havehistoriker Helle Ravn

graastenæble

Alle kender Gråsten-æblet, men hvem kender historien bag? Det fortæller havehistoriker Helle Ravn om i sit foredrag på Gråsten Landbrugsskole.

Gartnerfamilien Vothmann spillede en vigtig rolle for såvel havebrug som frugttræernes udbredelse og dyrkning her i området. De startede den første planteskole i Danmark, som lå i centrum af det nuværende Sønderborg og forædlede mange æblesorter. Især Gråsten-æblet er de kendt for. Det blev udviklet omkring 1750 af gartner Hans Peter Vothmann. Als og Sundeved var et af de vigtigste steder i 1700- og 1800tallet for dyrkning af frugttræer og for eksport af æbler. Det var et foregangsområde for frugtavl og havebrug.

Efter pausen fortælles om det nye projekt i Gråsten Slotshaves gartneri, hvor der er planer om at udvide slotsgartneriet og bl.a. producere grønsager og frugt samt fortælle historien om slotshaven og Gråsten-æblet.

Billetter á 75,- kr. inkl. kaffe og æblekage kan købes i Gråsten Boghandel, i turistkontoret på Rådhustorvet i Sønderborg eller online lige her link

Billetter skal købes senest søndag 27. september

{flike id=335}