Bustur til Dresden - med fokus på 2. Verdenskrig

Bustur over 7 dage til Dresden

- med fokus på 2. Verdenskrig

MAN 17 AUG - SØN 23 AUG

TallinnAugustusbrücke over Elben i Dresden

Prisen for turen er 6.349,- pr. person i dobbeltværelse inkl. halvpension. Tillæg for enkeltværelse er 1.200,- kr.

Tilmelding til turen sker tidligst LØR 15 FEB ved henvendelse til Henning Jepsen på 20 14 11 57 eller på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med oplysning om fulde navn i pas, fødselsdato, adresse, mailadresse og telefonnummer for hver deltager.

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Alle tilmeldte vil få svar på deres tilmelding.

 - - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Dresden er på UNESCOs verdensarvsliste. Byen kaldes også for Tysklands Firenze for sine overdådige historiske bygninger. Trods en næsten total udslettelse af byen under 2. Verdenskrigs sidste dage fremstår byen i dag i al sin pragt – genopbygget og gennemrestaureret. På denne tur vil rejseleder Jørgen Flintholm sætte fokus på flere steder i og omkring Dresden, der havde betydning under 2. Verdenskrig
Jørgen Flintholm Hansen fra Dragør er rejseleder på turen.
Turen er arrangeret i samarbejde med Panter Rejser.
 

Program for turen

MAN 17 AUG: Bus fra Sønderborg til Zossen
Efter opsamling fra Slotskajen v/ Sønderborg Slot, kører vi med passende pauser gennem Tyskland og forbi Berlin til Seelower Höhe. Undervejs fortæller rejseleder Jørgen Flintholm om ugens program og holder oplæg om besøget ved Seelower Höhe.
Her udkæmpedes det sidste og afgørende slag på de stejle skråninger vest for floden Oder mellem de sovjetiske styrker og den tyske Wehrmachrt stod i foråret 1945 inden omslutningen af Berlin. Vi besøger mindesmærket og museet.
Derefter går turen til overnatning i nærheden af Zossen hvor vi bliver indkvarteret og mødes til fælles middag.

TIR 18 AUG: Zossen / Wünsdorf
Efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet. Ved Zossen havde Oberkommando des Heeres og Oberkommando der Wehrmacht - ledelsen af den tyske hær - store bunkeranlæg, hvor bl.a. alle telefonsamtaler mellem hærenhederne over hele Europa blev kontrolleret. Vi besøger både bunkerne, der også blev benyttet af russerne som hovedkvarter for deres hær i Tyskland frem til murens fald og først for nyligt er blevet tilgængeligt samt det nærved liggende Garnisionmuseum og beskyttelsesrum udformet i raketform. Flere sønderjyder blev uddannet her ifm. 1. verdenskrig. Hovedkvarteret lavede også planerne for 5. maj 1940.
Efter besøgene kører vi til vores hotel for de næste 5 nætter i Dresden. Her venter middagen på os.

ONS 19 AUG: Dresden
Om onsdagen er det Dresden der står for tur. Byen ligger i Elbens floddal og har været residens for Sachsens kurfyrster og konger. Rejseleder Jørgen Flintholm giver grundig orientering om byen generelt og om byen tunge skæbne under 2. verdenskrig, hvor Dresden - meget sent i krigen - under allieret bombning den 13. – 15. februar 1945 næsten blev udslettet. I dag fremstår bymidten genopbygget og smukt restaureret.
Blandt seværdighederne er Frauenkirche, Pragtslottet Zwinger og den imponerende Semperopera. I får alle en lille folder om mulighederne for oplevelser i byen og kan på egen hånd og under kyndig vejledning selv vælge ud hvilke steder I vil besøge.
Efter en spændende dag i byen venter den fælles middag.

TOR 20 AUG: Torgau og Stalag IV-B
Lidt nord for Dresden ligger byen Torgau ved Elben. Udover at være berømt for sine mere end 500 fredede bygninger i renæssancestil er Torgau også kendt for at være stedet hvor amerikanske tropper vestfra mødte sovjetiske tropper østfra. Vi besøger på denne dag byen og oplever stedet hvor mødet fandt sted.
Herefter køres til byen Mühlberg ligeledes ved Elben. Lidt uden for byen lå her under 2. verdenskrig krigsfangelejren Stalag IV-B. Det var til denne Stammlager en stor del af de danske deporterede politifolk den 18. december 1944 blev flyttet til fra
koncentrationslejren Buchenwald. Vi ser stedet og mindesmærket for ofrene for Stalag IV inden turen går retur til Dresden.

FRE 21 AUG: Theresienstadt og Bastai-klipperne
Dagens udflugt går til Tjekkiet, hvor vi skal besøge byen Terezin eller Theresienstadt som under 2. verdenskrig blev omdannet til jødisk ghetto. Der sad bl.a. 481 danske jøder interneret her i flere år under krigen. Vi ser både byen og den mindre militære fæstning i byen hvor der blev oprettet Gestapofængsel.

LØR 22 AUG: Colditz
Middelalderborgen Colditz fra 1046 på toppen af en klippe var under 2. verdenskrig en af de mest kendte krigsfangelejr for engelske og amerikanske og andre allierede officerer. Kendetegnende for stort set alle var, at de havde forsøgt flugt fra andre krigsfangelejre og derfor betragtedes som besværlige. Også fra Colditz lykkedes det for nogle af fangerne at flygte. Slottet blev af østtyskerne også brugt som fængsel for dissidenter efterfulgt af år som plejehjem. Siden 1996 er slottet ubeboet og lavet om til museum.

SØN 23 AUG: Hjemrejse
Vi pakker bagagen i bussen for sidste gang og begynder vores hjemrejse. Vi kører gennem Tyskland, forbi Magdeburg, Hannover og Hamburg. Vi er hjemme sidst på eftermiddagen/først på aftenen.

- - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Dannnebrog 1219 Lorentzen
Dresden efter bombningen 13.-15. februar 1945

 

Praktiske oplysninger

Hoteller

Hotel i Zossen: Hotel i Dresden:
Hotel Berlin
Bahnhofstrasse 28
D-15806 Zossen
Ibis Dresden Zentrum
Prager Strasse 5
D-01069 Dresden

Priser
Pr. person i dobbeltværelse  Kr. 6.349,-
Tillæg for enkeltværelse       Kr. 1.200,-

Inkluderet i prisen
Kørsel i moderne 4* turistbus
Bussen er bemandet med dygtig og rutineret chauffør
Alle regler om køre- og hviletid overholdes
Dansk rejseleder på turen
1 x rundstykke og kaffe/the på udrejsedagen
1 x overnatning på udrejsen
5 x overnatning på Ibis Dresden Centrum
6 x middag
6 x morgenbuffet
Entré til Seelower Höhe
Entré til May I, Zeppelinbunker, Garnisionsmuseum Wünsdorf, Spitzbunker
Entré Theresienstadt – Lille fæstning og Magdeburg barakker
Entré Schloss Colditz
Buskørsel i forbindelse med udflugter
Afgifter, udvidet ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen
Yderligere måltider, drikkevarer, ikke nævnte entréer etc.

Betaling
Panter Rejser fremsender rejsebevis med oplysninger om depositum på kr. 1.000,- , der betales inden 8 dage efter modtagelse af rejsebeviset. Restbeløbet betales senest 60 dage før afrejsen.

Yderligere oplysninger
Panter Rejser anbefaler, at man tegner afbestillings- og rejseforsikring, der kan bestilles hos Panter Rejser (Europæiske Rejseforsikring) eller hos eget forsikringsselskab.
Panter Rejser tager forbehold for eventuelle nødvendige ændringer i programmet.
Panter Rejser er teknisk arrangør og medlem af Rejsegarantifonden nr. 1524.
Panter Rejsers generelle bestemmelser er gældende.
Læs selv mere om Panter Rejser lige her link

Panter Rejsers folder med alle oplysninger om turen kan hentes er lige her link

Biblioteket - Sønderborg har TOR 27 FEB et foredragsarrangement, der kunne tjene som en del af forberedelsen til turen. Peter Langwithz Smith fortæller om sin nye bog "Dødens Bolig: Auschwitz-Birkenau”. Foredraget finder sted på Knøs' Gård i Hørup kl. 17:00. Læs mere om arrangementet lige her link

Eventuelle spørgsmål besvares ved henvendelse til Henning Jepsen på 20 14 11 57 eller med mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - eller ved at hente turbeskrivelsen lige her link