Vandretur i grænsebyen Padborg med Carsten Porskrog

Museum Sønderjylland indbyder til en

Aftenvandring i grænsebyen Padborg

tirsdag den 8, juni kl. 18:30 - 20:30

med Carsten Porskrog Rasmussen

graenseovergang padborg

Grænseovergangen ved Oksevejen i 1920

Turen fører rundt i det gamle Padborg – den nye by, som grænsen skabte efter 1920. Før da var Padborg kun en lille lokalstation og en håndfuld huse. Men hurtigt efter 1920 begyndte en lille by at gro frem omkring Oksevejen og vejen mod Bov. Placeringen af en række toldere gav et nyt skub, men det store skridt fem blev etableringen af en grænsebanegård i løbet af 1920’erne. Resultatet var, at Padborg på ti år voksede fra under 100 indbyggere til over 1.000.

På vandringen kommer vi rundt til de vigtigste steder i dette tidlige Padborg. Offentlige og private bygninger fra perioden udpeges, og vi får historien bag dem. Leder er museumsinspektør Carsten Porskrog Rasmussen, der allerede for omkring 30 år siden skrev en bog om Padborg og omegns historie fra Genforeningen og frem.

Mødested: Nørregade i Padborg over for AntikTak

På grund af Covid-19 er der begrænsede pladser, og der er derfor forhåndstilmelding til arrangementet.

Tilmelding på tlf.: 30 80 26 90 eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Husk at oplyse navn og antal personer.

Vandringen koster kr. 50,-, som betales via MobilePay på dagen. Men for medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved er turen gratis.

Ved tilmelding til arrangementet kan man oplyse telefonnummer og give tilladelse til, at oplysningerne gemmes i fire uger til brug ved smitteopsporing.