Lyset tændes på Sønderborg Slot TOR 10 FEB 2022

Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot og Sønderborg Kommune indbyder alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved til

 

Start på facadebelysning på Sønderborg Slot

TOR 10 FEB 2022 kl. 17:15

Mødested: Søndertorv

TallinnKim Holms foto fra prøveopsætningen AUG 2018

Arrangementet indledes med taler ved formanden for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab, Christel Leiendecker og ved direktør for Museum Sønderjylland, Axel Johnsen. Efter talerne vil facadebelysningen på Sønderborg Slot blive tændt.

Herefter er der mulighed for at få en kop kaffe og en kage. Axel Johnsen vil fortælle nogle udvalgte anekdoter og fortællinger om slottet, nu hvor det er belyst.

Slots- og Kulturstyrelsen har givet Sønderborg Kommune lov til at sætte facadebelysning på slottet i et begrænset omfang og inden for fastsatte tidsrammer. Facadebelysningen tændes i december, i skolernes vinterferie og i skolernes efterårsferie. Desuden må belysningen være tændt i otte dage efter kommunens og museets afgørelse. Den første samlede periode med lys på slottet bliver nu i vinterferien 2022 – både uge 7 og 8.

Belysningen sker på to af slottets facader. Det betyder, at der kommer lys på slottets øst- og nordfacader – det er facaderne med hovedindgangen, og facaden ud mod Slotskajen. Formålet med belysningen af Sønderborg Slot er at skabe fokus på den historiske bygning, som er et vartegn for Sønderborg by, og facadebelysningen kan være med til at øge interessen for og formidlingen af stedet.